Виена пак е най-добър град за живеене, София е 115-а

Цюрих, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт - в челната десетка
Обновена: 5 мар 2015 09:41 | 4 мар 2015 20:38,
47
Виена пак е най-добър град за живеене, София е 115-а
Снимка: архив Reuters

Виена отново е определена за град, предлагащ най-високо качество на живот, а Багдад е класиран като най-лошия град за живеене, информира Ройтерс.

Според проучване на консултантската компания Мърсър (Mercer) германските и швейцарските градове също са се представили добре в годишната й класация.

Цюрих, Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт остават в челната десетка.

От страните в Централна и Източна Европа най-добре класираните градове са Прага - на 68 място, Будапеща и Любляна - и двете на 75 място. Букурещ се намира на 110 място, а София - на 115 място.

Най-зле класираните градове в региона са Киев - 175 място, Тирана - 180 място и Минск - 189 място. Киев е отчел съществен спад в класацията на фона на политическата нестабилност и насилието в Украйна, отбелязва "Ромъния либера".

Проучването на Мърсър помага на компаниите и организациите да определят какви средства да отпускат за компенсации и надбавки за персонала си в чужбина.

Фирмата използва няколко критерии, сред които политическа стабилност, здравеопазване, образование, престъпност, възможност за почивка и транспорт.

Виена, в която живеят 1,7 милиона души, оглавява класацията за шеста поредна година. Австрийската столица може да се похвали с наситен културен живот, всеобхватно здравеопазване и умерени жилищни цени. Обширната мрежа за градски транспорт струва само едно евро на ден с едногодишна карта.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
София е отвратителна *** клоака. Но там има работа в нископлатените кол центровете, аутсорсинг филиали и офисите на западните компании и хората прииждат прогонени от родните си места от мизерията защото България няма икономика и селско стопанство и смрадта и мръсотията и гмежта в София става още по голяма.
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, боже ама вие сериозно ли...Скучно било във Виена. Пиенео скъпо, само се работило и не оставало време за друго, а пк и не се пуши в кръчмите... *** тъпия град. Нашите са си къде-къде по забавни градове и затова вечер като се приберем след работа (тия дето работим де) все се вайкаме колко е зле тук, ама явно си заслужаваме съдбата, само не разбирам защо все се сърдим на правителство, държава, САЩ, ЕС, Русия или там каквото друго намерим...Наздраве, пък утре пак ще псуваме дупките и кмета
14
8
 
18
 
! Отговори
прецакване преди 9 години
Гореизброените градове са ужасно скъпи дори за местните мушмороци, които по цял ден блъскат, за да имат що годе приличен стандарт. От много работа не им остава време да се почувстват бели хора - ега ти прецакването!
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във Виена са едни от най-елитните секс-клубове, с едни от най-красивите жени на планетата, така че не е много скучно там, имат си всичко, огромни дискотеки също, дано не ги налазят ***/индийци, че ще *** на метеното.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И до Цюрих се дотътрих-хубав е градът но е много скъпо-2 пици и 2 бири се изръсих 100 франка,в старата част на града решихме да видя къщата където известно време е живял Ленин нали съм русофил и точно там ме окрадаха :)) Но върха на скъпотията е Банкофщрасе в центъра-на една витрина се мъдреше само един чифт обувки-като се доближих 9 000 франка..еее..Иначе влакчето където обикаля езерото е много точно-можеш наистина да си свериш часовника по него...
11
1
 
6
 
! Отговори
Оцко преди 9 години
Нема да се пуашите с фандъчка и мафията утре че ги задминеме . Еле па студендки град ,. я не знам оти не е у класациите. ?!? Ако беше - уеуе , че ше да е пръв
10
13
 
9
 
! Отговори
с удоволствие преди 9 години
ще се преместя в Виена като навърша 120, преди това тук си ми харесва много повече. Там е само за пенсионери, в нощните клубове има закачалки за патерици и най-младото гадже е 80 годишен цепеняк.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Където има ***, "индийци" и чалгарасти, живота е кофти.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не съм бил там,но не ми харесват.В цял свят Виена е най хубавото място за живеене?Абе тия някога виждали ли са Канада,САЩ Австралия?Това ми напомня статия от автобилд ако има по хубаво от фолксваген то това е ауди,и разбира се всички германски автомобили
7
3
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Онзи ден тука някой се пошегува, че Пловдив е един от трите града в ...света удобен за живеене. Тия модератори за анти реклама ли пуснаха статията???
6
0
 
15
 
! Отговори
Циганка преди 9 години
Най-сум недоволен от Виената. Била убав град - на-най. Транспорта бил евтин и добре уреден. Не им вервайте на австрийците, транспорто не е уреден -много са трамваите, все по-на-често и ората дето се возят са малко. А се доближиш до некой , той те забелезва става нервен. как се работи в тази обстановка - невъзможно. Връщам се в нашата мила родина Бъльгария.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то и София хубав град и тамън го обявиха и за хубав за живеене, и кучетатат изядоха проф Тачков-лека му пепел. Да ти таковам ,градът ,където можеш да бъдеш....изяден....удавен от кучета.
4
0
 
10
 
! Отговори
A Брусело преди 9 години
Хамстера не случайно избра Брюксел. Другари дайте пак да го изберем за евролапач- те тримката с Моника и Хохегер са си много добре и ви пращат едни по-здрави.
3
7
 
12
 
! Отговори
на София преди 9 години
е хубаво само името,това селище трябва да бъде извън всякакви класации щом тиквочев пребивава там да си ходи у банкя нали е селянче както сам казва
2
4
 
27
 
! Отговори
AAa преди 9 години
хубави градове са,имал съм възможност да ги посетя , но е много относително ако трябва да си дам мнението. прекалено са скъпи , при нас в българия верно е селко и неподредено обаче кеф ти кафенце ,кеф ти кръчма или да хапнеш навън мога да си го позволя ,а там особено в франкфурт с 1400 евро заплата си като мишка , на мен жилището ми беше 640 евро само ,много скъпо и то малко апартаментче ,карта за пътуване , интернет,теелфон ,храна и остават към 250/300 което за нищо не стига . кафе с кола 7 евр
1
1
 
28
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
И на мен ми харесва много Виена , хубав град ! И рестрантите и кафетата са много хубави ,както и Шонббрун е прекрасен отвсякъде......Белведере ... !