Плановете на САЩ за военни сили у нас може да се разширят

Можело да включат Унгария, Чехия и Грузия
Обновена: 5 мар 2015 14:04 | 5 мар 2015 14:04, Елка Василева
366
Плановете на САЩ за военни сили у нас може да се разширят
Снимка: архив, Reuters

Американските военни планове за изпращане на войски в Румъния и България като възпиращ фактор на руска агресия могат да се разширят и да включат Унгария, Чешката република и южната съседка на Русия Грузия, пише специализираният сайт Дифенс нюз, позовавайки се на американски военен източник.

Ученията на американски войски с Полша, Естония, Латвия, Литва, които започнаха през април миналата година, ще се разширят това лято, заяви полковник Майкъл Фостър от 173-та въздушнопреносима бригада, базирана във Виченца, Италия.

Ученията са част от операцията на НАТО "Атлантическа решителност".

До края на лятото може да сме свидетели на операция, която се разпростира от балтийските страни до Черно море, заяви Фостър в изказване пред Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

Тази седмица 173-та въздушнопреносима бригада ще изпрати войници почти колкото един батальон в Украйна, за да обучат войниците от тяхната национална гвардия, каза Фостър, уточнявайки, че тези действия ще бъдат извън операцията "Атлантическа решителност", но "определено ще са свързани с възпиране на руската агресия".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още по темата: БългарияСАЩучения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
A be nenormalnuci che ni vkarat vav voina.balgari neka ne stoim sas skrasteni raci..stava vapros za decata ni givota ni rodinata
161
1
 
15
 
! Отговори
Някой да ни е питал? преди 9 години
Аж шъм шъглашна. Ти ши шъглашна, ама кой те пита.Тя *** хубаво ги води тук, ама някой да ги е канил? Те да са ни питали? Явно дотолкова сме изпаднали, че дори не ни *** и на книга, поне пред камерите.За *** такива въпроси не съществуват, даже и източниците й взеха да стават неназвани. Тя вече ясно се вижда в ролята на Статуята на свободата, високо вдигнала журналистическия факел, с който ще поведе англо-саксонски кръстоносен поход срещу неверниците руснаци! А България? Collateral damage!
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние имаме планове за САЩ: Кончита Вурст - следващият американски президент!
159
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До BURZUM 327Като гледам никакво военно обучение. България има стратегическа стойност само и единствено за атака срещу Босфора и Дарданелите. Но на Русия не им трябват Босфора и Дарданелите??? Как така ами следващите поне 10 години основни партньори ще са БРИКС. Тоест трябва им Мурманск за Бразилия и Атлантическия океан и Тран сибирската линия за Китай и Индия. Турция мисля че в един момент и те ще се присъединят към Брикс. Владивосток за Тихия океан. Средиземно море и ЕС да го духат
158
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господа пишете.Че накрая няма кинти няма да има долари.То Америка за България дава , ама дава все нещо да направите.Я като Волен Сидеров 1991 колко си е постарало момчета(въпреки че е писано от друг и тук е само копи-пеис ) я някой паметниче да боядисате само да не сбъркате да боядисате паметника на американските летци - те съвсем демократично са убивали софиянци (най лесно се убиват мирни жители).
157
3
 
16
 
! Отговори
УУУ преди 9 години
ТОГАВА НЕ ВИЖДАМ НУЖДА ОТ ПАРЛАМЕНТ И ДЕПУТАТИ ХРАНТУТНИЦИ .ТУКА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В АМЕРИКАНСКИ ПЛАЦ.С ВЪОРЪЖЕНИ АМЕРИКАНСКИ НЕНУЖНИ НА АМЕРИКА ***...ОТ ТЯХ ЩЕ СЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ХОРАТА.
156
3
 
16
 
! Отговори
Доктор Духнев преди 9 години
Каубой за бой се стяга. На Мада Раша мисли да посяга. Ама ще яде дебелата тояга;))))
155
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ГРУЗИЯ ОБАЧЕ НЕЩО ИМ ОТКАЗАХА ВЕЧЕ
154
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Волен Сидеров 1991Къде американските момчета са защитили демокрацията ? ВиетнамКамбоджа Гренада Никарагуа Афганистан-само колко сватби разстреляха Ирак - над 1 милион загинали от цивилното население Либия няколко стотен хиляди загинали и т.н..*** на който му плащат за да отстоява дадена позиция не отстоява националната позиция.
153
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
боко и плевела докараха войната в българия
152
5
 
4
 
! Отговори
Гинеколог Любител преди 9 години
Нащи политици са платени кой от Кремъл, кой от Голямата Бяла Колиба, кой от брюкселското зели. Бялата златка е номер едно в политическото жонглиране. Беше демократ а сега е националист рублофил. Еееех Волен ага;))))
151
2
 
17
 
! Отговори
Гинеколог Любител преди 9 години
Кой *** пуска чужди войски в задния си двор?? Да ние имаме многовековен опит с това!!! И много сме прокопсали щото. То не беше Вермахта, Красная Армия, сега пък каубоите!! Хак да ни е ;)))
150
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще видите натовски ботуш в Москва--------Може, но ще е останал само ботушаТолкова ракети, толкова самолети, толкова танкове ги чакат там, че чак ги съжалявам горките американски войничета. Те между другото не са виновни за делата на тираничните си вождове!
149
3
 
6
 
! Отговори
stefan преди 9 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До украинецСкоро ще има парад на Щатска техника и вътре в самата Русия.Така че не се стряскай от парада в Естония.------------------Да, ще минават вързани през червения площад да ги видим хубавците.Техниката им е идеална за тренировъчни мишени.
147
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой трябва да каже на руснаците че прекаляват не а направо са за бой.То не беше Грузия,Молдова,Украйна,при балтииските държави всеки ден им нарушават въздушното пространство и не знам какво си още.Е не може да грабиш територии в 21 век и да казваш че си нормална държава.
146
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще видите натовски ботуш в Москва, а мишките тук да църкат.Алианса е толерантен , но всичко си има граници.
145
11
 
1
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Българин от Германия------------------Скоро ще има парад на Щатска техника и вътре в самата Русия.Така че не се стряскай от парада в Естония.
144
2
 
14
 
! Отговори
Укропитек преди 9 години
Конфликтът в Украйна беше разпален нарочно, за да може НАТО да има повод да се разшири и Раша да бъде смазана с икономически санкции!!!Да, ама нееееее.
143
3
 
9
 
! Отговори
Българин от Германия преди 9 години
Къде виждате тази Руска "агресия" ?Русия никога няма да нападне първа една Натовска държава. А провокациите на НАТО растат всеки ден - преди седмица само 200 машини и 4000 военни (90% американски) направиха парад на 300 метра от границата на Естония с Русия.