Хилари Клинтън си ползвала само личната поща като държавен секретар на САЩ

Водела от нея цялата служебна кореспонденция
Обновена: 11 мар 2015 12:01 | 11 мар 2015 08:12,
14
Хилари Клинтън си ползвала само личната поща като държавен секретар на САЩ
Хилари Клинтън Снимка: архив, Reuters

Проверката на електронната поща на Хилари Клинтън като държавен секретар на САЩ показа, че в тази кореспонденция има само едно писмо от представител на правителство на друга държава - Великобритания. Това предаде Ройтерс, като цитира офиса на Хилари Клинтън.

Бившият държавен секретар е водела служебна кореспонденция от личната си електронна поща, чието съдържание бе проверено от нейните сътрудници. Офисът на г-жа Клинтън добави, че тя е общувала с чуждестранни представители или по телефона, или очи в очи, а не по електронна поща.

Обсипана от критики, че е използвала единствено личната си електронна поща като държавен секретар, Хилари Клинтън изрази съжаление днес, че не е използвала официален служебен адрес за тази кореспонденция, но увери, че нито веднъж не е изпращала поверителни документи по имейла.

Използването на частен електронен адрес може да затрудни архивирането на писмата, защото те са в частния сървър на Хилари Клинтън, посочва Франс прес. Но тя увери, че всичко, което е било свързано с работата й, е предоставено на Държавния департамент.

През декември тя е предала в Държавния департамент около 55 000 печатни страници със служебни писма, но е задържала личната си кореспонденция. Госпожа Клинтън обясни, че е използвала личната си електронна поща, защото е решила, че е по-лесно да използва един адрес вместо два за служебни и за лични нужди.

"Като се връщам назад във времето, мисля, че е било по-разумно да използвам от самото начало два адреса - личен и официален", заяви бившият държавен секретар, чийто мандат в Държавния департамент започна през 2009 г.

(БТА)

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Одисей, Тука в този форум толкова много мъдрости си избълвал от толкова много време, че вече трябва да те считаме за гуру по всчики въпроси?!?Но все пак, въпреки множеството тъпотии, които редовно ръсиш тука, сега ме изненада и заинтересува...Ти всъщност да не си рускиня?Предполагам, щом толкова силно си запознат с тези въпроси, явно и ти изпълняваш редовно женските функции и само така имаш власт над пияната си половинка?Разкажи още мъдрецо, това допълва добре облика, който си създаде тук.
11
0
 
1
 
! Отговори
кщ8 преди 9 години
При цялата й глупост, тази жена има реални шансове да стане следващия президент на САЩ, благодарение на наивността на обикновения средно статистически избирател, че изборът на жена ще е поредната победа на американската демокрация. Тези хора имат болезнен стремеж да се изживяват като "демократи".
10
0
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
сега забелязах, че тази има погледа на министър Танев. Психопати от всички страни, съединявайте се!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочетете й биографията - има книга, тази не е у ред в главата, въпреки добрите й уж на моменти желания, а и е обратна!
8
0
 
5
 
! Отговори
циника преди 9 години
А конкретният случай с е-пощата на Килъри е показателен за механизмите и технологията на системата в трансатлантическата общност. Вниманието на публиката се концентрира от медиите върху някой не толкова голям проблем, хиперболизира се, драматизира се, преекспонира се. И всичко това, за да се уцелят два заека - 1.Вниманието на хората се отклонява от реалните и съществени проблеми и 2.Обществото е доволно,че си е поиграло на демокрация /"ее,колко сме демократични,подгонихме Килърито за пощата й"/
7
0
 
6
 
! Отговори
циника преди 9 години
Иначе в личен план само можем да си представим какво е преживяла тази нещастница - няма дружа жена,която да е направена за посмешище от мъжа си пред целия свят.Това обяснява и нейното истерично-неуравновесено поведение, демонстрирано в онзи прословут телевизионен миг, когато научава че муамар Кадафи е убит. Помните нейния неовладяем смях, нали? Това прави тежките форми на фрустрация с хората.
6
0
 
5
 
! Отговори
циника преди 9 години
Килъри Клинтън се "докопа" до власт само, защото успя да експлоатира по най-безжалостния начин мелодраматичното масово съзнание в Америка, което има свойството да изпитва телевизионно съчувствие към медийните жертви. Повтарям - "телевизионно", не реално!
5
0
 
5
 
! Отговори
Бирено шкембе преди 9 години
Само да те успокоя, че на ключови фигури и личните им имейли се следят.
4
1
 
3
 
! Отговори
Cynic преди 9 години
До 1-ви. Абе ***, тя го е направила това умишлено. Нали се сещаш, че служебните им имейли се следят
3
1
 
5
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
рогоноска се усуква за президент може да е по приемливо от банана
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога рускиня ще се докопа до такава власт тя има власт само в леглото над пияната си половинкаОдисей 1
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Госпожа Клинтън обясни, че е използвала личната си електронна поща, защото е решила, че е по-лесно да използва един адрес вместо два за служебни и за лични нужди."Невероятно "интелигентни" кадри си избират САЩ за поста държавен секретар- не могат да запомнят повече от един мейл... Аз като имам личен и служебен мейл значи съм достатъчно "квалифициран" за поста президент.