Заур Дадаев се отказа от самопризнанията за Немцов

Обвиняемият поиска справедлив процес
Обновена: 11 мар 2015 07:53 | 11 мар 2015 07:53,
33
Заур Дадаев се отказа от самопризнанията за Немцов
Снимка: БТА

Заур Дадаев, обвиняем в убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, се отказа от самопризнанието си за съучастие в извършването на това престъпление, предаде ТАСС.

Още по темата
За това самопризнание, направено от Дадаев в показанията му пред следствието, съобщи съдията Наталия Мушникова, която прочете постановлението за задържането му, предаде БТА.

В съда Дадаев не коментира въпроса за съучастието си в убийството, а само поиска справедлив процес, посочва ТАСС, като цитира в. "Московский комсомолец".

Дадаев е служил 10 години като заместник-командир на полк в батальона "Север" към чеченското МВР. През 2010 г. като сержант на 46-а бригада на Вътрешните войски на руското МВР, той е награден с Орден на мъжеството "за мъжество, решителност и самоотверженост, проявени при изпълнение на войнския дълг в Севернокавказкия регион".  Наградата му е връчена от Рашид Нургалиев, тогава вътрешен министър на Русия.

Другият обвиняем за убийството на Немцов - Анзор Губашев, работел в частна охранителна фирма в Москва. Той твърди, че е невинен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор за изрязване!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновния е оня дето го взривиха с гранатата при ареста. Поръчители няма, той сам е решил да убие Немцов и сам си е сложил край на живота. Време е следствието да приключи и невинните да бъдат освободени от ареста.
28
4
 
12
 
! Отговори
циника преди 9 години
какво стана сега?Уж в авторитарната Русия обвиняемият може да си сменя защитната версия,когато и както си поиска, а в цивилизования демократичен Запад атентаторите изобщо не достигат до съд? Какво да се прави - на Запад атентаторите учтиво си оставят я лична карта,я точен адрес с извинителна бележка,за да могат бързо и лесно да бъдат заловени и след това в интерес на обществото умират най-възпитано- абе, културна работа,цивилизована,подредена по западняшки!!!
27
2
 
9
 
! Отговори
555 преди 9 години
Много американски филми сте гледали, където без адвокат никой не може да те разпитва. Ако задържат някой за тежко престъпление, той бива разпитван без адвокат. Може в даден момент да се консултира с адвокат, но той не присъства на разпитите. Това с адвоката е вярно при маловажни провинения.
26
3
 
8
 
! Отговори
леблебия преди 9 години
До Mr.STARBUCKSПийте леблебия, а не тази помия!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотна снимка на БТА- там са професионалисти.
24
6
 
15
 
! Отговори
имат полза преди 9 години
Единствените, които имат полза от убийството на Немцов са Цру и Сащ. Те се убедиха, че отвън не могат да катурнат Русия, и сега се опитват да направят това от вътре. Чрез провокации.
23
8
 
14
 
! Отговори
нападения и убийства преди 9 години
Цру организира всякакви отвличания, нападения и убийства на мирни граждани. Включително и екзекуцията на Борис Немцов. За да може и това престъпление да се припише на руснаците. Цру е най-голямата терористична организация в света!
22
2
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Там на "Люблянка" в КГБ и гранита си признава за всичко!
21
3
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Много знаеш....А ако лицето поиска адвокат...руската правораздавателна система не му дава...как ще докаже лицето че той действително е поискал адвокат....Още повече че става въпрос за убийство т.е. участие на адвокат е задължително...Но ти си по - умен...ти ще кажеш!
20
7
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 20Няма да се впускам в спор.Само ще кажа, че справедлив процес, съществува , само в цивилизования свят.
19
11
 
12
 
! Отговори
555 преди 9 години
Ало, лапнишараните, нима смятате, че руснаците нямат железни доказателства преди да изправят убийците пред съда. Те много добре знаят, че този процес ще се гледа под лупа и са си написали домашното, ами вие тролчета не сте си написали домашното и пишете дивотии.
18
5
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Само да питам: когато са разпитвали ***, имало ли е адвокат? Наивен въпрос, нали?-Въпросът ти наистина е наивен - не е необходимо да има адвокат при разпита! Ти още малко ще искаш и родителите му и баба му да присъстват на разпита. И поне пет екипа телевизии.Полицията по цял свят работи не само с показанията на заподозрените, а също така с доказателствен материал. Естествено, че престъпницете и адвокатите им ще отричат, че са извършили престъпления - ти какво друго очакваш?
17
2
 
10
 
! Отговори
до starbucks преди 9 години
Не мога да разбера какво се опитваш да кажеш, има заподозрени, предстои процес. Ти си един никой, а си тръгнал да развиваш теории кой бил виновен, кой не и така нататък. Следствие не се води пред компютърчето с клавиатурката.
16
2
 
12
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 14Да то това е същото , като смяната на буквите от БКП, сега БСП.
15
4
 
10
 
! Отговори
комисар преди 9 години
КГБ и ДС-вечна дружба! Ааналогични практики - справка:случаят с Вероника, и тук отказ от показания. Само да питам: когато са разпитвали ***, имало ли е адвокат? Наивен въпрос, нали? Нашата полиция си е недокосната от времето милиция - със старото самочувствие/и оправдано!/ на недосегаеми и непроверими. Полицаите повече ми приличат на бандити, отколкото на пазители на закона.
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типично е за джумериканските фенове, да защитават престъпник, който вече е признал, явно още тайно си фантазират, че лично Путин ще излезе и ще направи самопризнания ахахаха
13
5
 
17
 
! Отговори
Хи хи хи преди 9 години
По умните знаят кому е изгодно това убйство,другото са пълни глупости .Това провокации ,това заради исляма и там подобни са за русофилчетата,да има с какво да оправдават по форумите джудженцето с токчетата.
12
8
 
8
 
! Отговори
до starbucks преди 9 години
Явно си прекалено изкуфял с напредването на годините, КГБ не съществува от 1991 година, в момента функциите му се изпълняват от ФСБ.
11
5
 
11
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 12Явно още си малък,или не си чел достатъчно, за да знаеш ,какво значи КГБ.А светът няма нищо общо с Русия.