Ако се забърка каша, към Киев може да потече оръжие

Лавров към Берлин и Париж: Не допускайте провокации!
Обновена: 21 мар 2015 15:48 | 21 мар 2015 15:44,
271
Ако се забърка каша, към Киев може да потече оръжие
Сергей Лавров Снимка: БТА

Русия призова днес Германия и Франция да гарантират, че Киев няма да провокира насилие в Източна Украйна, което да накара САЩ да доставят смъртоносни оръжия на украинската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за руския тв канал "Россия-1" той каза, че "провокаторите в Киев и онези, които поддържат "партията на
войната", може да забъркат някоя каша, разчитайки, че международната общност ще бъде възмутена и към Украйна ще потече оръжие". Лавров изрази убеденост, че Берлин и Париж са "най-отговорните играчи в тази игра" и са длъжни да не допуснат такова развитие на събитията. Той повтори възраженията на Москва срещу евентуалното изпращане на мироопазващи сили на ООН в Източна Украйна.

Ройтерс припомня, че САЩ обсъждат възможността да изпратят смъртоносни оръжия в Украйна, но не са взели решения по въпроса.

Киев обвинява Москва, че не спазва Минските споразумения. Украйна и Западът твърдят, че Русия подкрепя сепаратистите с оръжия и жила сила, но руската страна отрича това.

Пред "Россия-1" Лавров каза също, че евентуалното разполагане на полицейски контингент от Европейския съюз в Украйна може да стане само със съгласието на двете страни, допълни ТАСС. "ЕС по никакъв начин няма да достигне която и да било точка, било то в югоизточната част на Украйна или някъде другаде, ако няма съгласието на страните в конфликта за такава мисия", каза руският първи дипломат.

Той изрази мнение, че всекидневните доклади на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Украйна трябва веднага да се разпространяват из всички страни членки на организацията, а не първо да отиват във Виена - централата на ОССЕ, където да се редактират и "обработват".

Сергей Лавров каза, че е "много разстроен" от развитието на нещата в Украйна, защото "нежеланието и капризите на известна част от киевския политически спектър да се договаря" блокира изпълнението на мирните споразумения от Минск.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: Сергей ЛавровКиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
16
 
6
 
! Отговори
Kuncho преди 9 години
След като и филм направиха как са анексирали крим, при цялото им официално отричане не зная какъв ненормалник трябва да си за да ги слушаш и им вярваш на тази шайка която управлява Русия в момента!
104
9
 
2
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
УКРОП | ПРАВИЙ СЕКТОР | НОВИНИ АТОЭрдоган: Турция поддерживает целостность Украины, включая КрымО поддержке территориальной целостности Украины, включая Крым, заявил президент Турции Эрдоган. В ходе визита в Киев, он сообщил о выделении Украине 50-миллионного кредита.Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган, находясь с визитом в Киеве, заявил, что его страна считает Украину своим стратегическим партнером и поддерживает территориальную целостность этой страны, включая Крым.
103
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми го побира умът как може да подкрепяш руските агресори
102
2
 
13
 
! Отговори
факт преди 9 години
Тук разни наивници пишат, че САЩ не можели да фалират. Последният голям фалит беше през 1929 г., когато стотици хиляди американци измряха от глад. Фалитът скоро ще се повтори. Малко преди фалита през 1929 Америка пируваше и си мислеше, че е върха на сладоледа.
101
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Товарищи, на руски компютри ли пишете гадостите си, руски коли ли карате, руски ли са ви телефоните, децата и внуците ви в Русия ли учат, ако можете да си позволите екскурзия в чужбина, в Москва ли ходите и т.н..... Май само мозъците ви са зомбирани от кремълските кагебисти и българските им слуги ...ама то си е за ваша сметка!
100
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук бъка от фенове на корупцията, бедността и някоя и друга жалка рубла
99
8
 
14
 
! Отговори
до 151 преди 9 години
САЩ могат да печатат пари, а матушката ви не може, затова ще загуби и тази война.-Дарги, пак не си разбрал! Русия никога не е губила война. Колкото до Студената война, тя бе загубена от САЩ, защото се роди ЕС, който се превърна в основен конкурент на Америка. Икономиката на ЕС вече е по-голяма от тази на САЩ, еврото все повече избутва долара. Все повече страни избягват долара и американската печатница за пари ще доведе САЩ до банкрут.
98
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес Лавров навършва 65 години. Да му честитим рождения ден и да му пожелаем много здраве и по нататъшни успехи в служба на Русия!
97
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия не спряха да изопачават и да плашат...то бива, бива руска наглост ... Не е чак за вярване...
96
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ не могат да фалират за разлика от говняната ви матушка рус. Това не го проумяхте и загубихте студената война, не го проумявате и сега. САЩ могат да печатат пари, а матушката ви не може, затова ще загуби и тази война.
95
1
 
18
 
! Отговори
ответ преди 9 години
Ейййй, много руски слугинаж, бреййй! Не си гледат семействата в съботния ден, а пишат тъпотии !!!!--Ейййй, много американски слугинаж, бреййй! Не си гледат семействата в съботния ден, а пишат тъпотии !!!!
94
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ейййй, много руски слугинаж, бреййй! Не си гледат семействата в съботния ден, а пишат тъпотии !!!!
93
6
 
16
 
! Отговори
до 145 преди 9 години
Турция никакви пари не е дала и няма да даде на Украйна особено при днешния режим там. Ердоган играе и с двата отбора. Вече се произвеждат собствени оръжия макар и да копират технологията на Сащ и Израел. Ердог не се държи като Плевнелиев а турските медии са много неутрални относно украинската криза. Сащ има база в Инджирлик но Турция има силна армия и ще ги изгони когатп му дойде времето.
92
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква трета световна ви гони бе ?!?!!*** кухарите има тук! Ако си мислят някои пишещи за рубли че могат да сплашват някои се лъжат много.Най много да направят така че света да ги изолира тотално и намрази още повече.
91
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това за Украйна са глупости или по точно пропаганда.Гледай новини и ще разбереш че днес дори Турция дава мноого пари на Украйна.Ще строят заедно самолети и още бая неща.А за това че в Украйна има руснаци лошо няма само не разбрах или по точно ти не си разбрал как започна конфликта там.Започна от хора които не бяха украинци а руснаци от Русия,там живеещи.
90
4
 
1
 
! Отговори
**** преди 9 години
Прачетете тази статия,и после коментирайте. (tv-vratsa.bg/bg/opasnite-igri-na-sasht-i-rusiya-v-bitkata-im-za-cherno-more/)
89
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма страшно като започнат да падат бомби в София Плевнелиев и Боко ще ви подкрепят и защитават морално ....от ЮАР..Ха ха...много *** "народ"..Третата Световна Война *** на врата и ще има унищожение на цели нации и държави. Бай *** пак се държи като ***.
88
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са фалирали. Тази седмица гласуваха зако с който вдигат тавана на дълга, за да вземат нови дългове иначе скоро ще трябва да спрат плащанията по дълговете и да обявят фалит. Китай и Русия много яко са ги настъпили, краварите се крепят се само на статута на долара като световна валута и всячески се опитват да разпалят война да си изчистят дълговете - както знаем дългове най-лесно се изчистват с война.
87
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само *** може да си представи, че Русия ще остави 10 милиона руснаци в ръцете на киевските фашисти. Впрочем хунтата вече се разпада, Украйна е фалирала, нейите приятели я изоставиха а обова черното баданарче само се зъби но нищо няма да смее да направи а ЕС никой не го бръсне за слива вече.
86
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са пропаднали алкохолици! И е по добре да си гледат страната а не да надничат как е на запад .