Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър

Командирът на полета се опитвал с брадва да разбие вратата на кабината
Обновена: 27 мар 2015 14:14 | 27 мар 2015 09:05,
198
Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър
Андреас Лубиц. Снимка: Facebook

Пилотът Андреас Лубиц, смятан за виновник за катастрофата на самолета на авиокомпания "Джърмануингс" общо половин година се е лекувал при психиатър, съобщава в. "Билд", като се позовава на източници от компанията собственик  -"Луфтханза".

Карстен Шпор, изпълнителният директор на "Луфтханза" заяви, че в обучението на Лубиц е имало шестмесечно прекъсване през 2009 г., но не разкри конкретни подробности.

Лубиц е страдал от депресия, пише "Шпигел" и цитира и съученици на 28-годишния мъж, които споделили, че той временно е прекъснал обучението си поради психическо изтощение и преумора - синдромът на "прегарянето" ("burn out") или на депресия.

Германското законодателство обаче не позволява на компанията да получава информация за медицинското досие на пилота.

Като косвено потвърждение за психическите проблеми на Лубиц "Билд" посочва и следното обстоятелство - в неговото досие във федералното управление за гражданска авиация е имало забележка, че се нуждае от "специализирани редовни медицински прегледи".

Такава бележка имало и в лиценза му за пилот, твърди още "Билд". Таблоидът е научил и подробности около случилото се на борда на самолета преди катастрофата. По данни на вестника, след като не успял да влезе в кабината, командирът се опитал да разбие вратата с помощта на брадва.

От "Джърмануингс" са потвърдили, че брадвата действително влиза в спасителното оборудване на самолета, но не уточняват дали е била използвана.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че германските власти и "Луфтханза" са отказали да назоват името на капитана на полета, но британски и испански вестници го идентифицират като Патрик Зондерхаймер.

"Вашингтон пост" поставя въпроса как в бъдеще да се избегнат катастрофи като тази във Френските Алпи в бъдеще и отбелязва, че този случай е породил въпроси за обучението на пилотите и процедурите за сигурността в кабината.

Авиокомпаниите, макар и със закъснение, вече променят правилата си за пилотската кабина на самолета, като някои вече въвеждат изискване в нея винаги да има най-малко двама души, пише по този повод британският в. "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако съвременните европейски авиокомпании не разполагат със средства да разпознаят душевното състояние на пилотите си, значи не стават за нищо! Пътувайте с АВТОБУСИ!
119
3
 
3
 
! Отговори
Животът не е лесен преди 9 години
О,стига сте писали глупости - много ясно, че не може да има пилот,който си е бил луд байдифолт.Нямаше въобще да успее да мине тестовете.Но условията при които е бил поставен този млад пилот са довели до нестабилност. А и липсата на опит също си казва думата, бил е младо, неопитно непрекипяло както се казва момче, изключително затормозено от факта, че любимата професия не се оказва това, което си е мислило и хайде бум!
118
2
 
7
 
! Отговори
Крум преди 9 години
Как може пилот изпаднал в депресия се питате?И пилотите са хора,които имат изключително тежка професия,изискваща качества,които повечето хора не притежават - брилянтно здраве, тотална съобразителност, абсолютно хладнокръвие, желязна дисциплина и силна воля.Всичко това обаче може да бъде нарушено ако пилотът бъде нон стоп притискан от какви ли не проблеми.Наскоро пилотите на Луфтханза стачкуваха - явно условията при които са поставени не са добри,щом някои от тях откачат.
117
0
 
4
 
! Отговори
Аз продължение преди 9 години
Колегите ми няма и понятие за това . Ако е трябвало да се явя на психотест и благодарение на лечението ми се намирам в този момент в добро състояние със сигурност мога да го изкарам.Така е било и с този пилот . Луфтханза не могат а и не са в състояние да искат от всяка психиатрична практика информация за един пациент. Друг е въпросът че това заболяване по принцип не би могло да отключи такова поведение,В случая е по скоро шизофрения на която не е обърнато внимание и е определена като бърнингаут
116
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Реших се да коментирам, защото темата също много ме вълнува а и някои коментари ме провокираха. Живея в Германия от десетина години,за съжаление имах също проблем с бърнаут синдром и се подложих на терапия. Първо да поясня това което учудва много хора за досието и работодателя.Ще дам конкретен пример. Такива заболявания не се регистрират официално. Аз посещавах психиатър в практиката му , който може да изнесе тази информация само ако има прокурорско решение за това. Никой от близките ми и ..
115
0
 
6
 
! Отговори
много често летя преди 9 години
Екипажите трябва да са от поне трима човека, винаги съм се ужасявала от мисълта, че са само двама и когато на единия му се наложи да излезе, остава само един човек, който управлява цял самолет.Просто трябва да са трима - капитан и двама втори пилоти, не може да има празна седалка - примерно излиза капитанът, мястото му се заема от единия втори пилот.Но режимът на икономии води до снижаване на безопасноста.Знам, че преди екипажите са били задължително от трима човека.
114
0
 
3
 
! Отговори
ex ek преди 9 години
Работила съм като стюардеса в Емирейтс, едно от условията да ти издадат медицинско с което си годен за летене е да си психично здрав, декларираш, че никога не си страдал от депресия. Има една статията,публикувана в The Guardian, за едно момиче на което са отказали работа като стюардеса с мотива, че е страдала от депресия.Същото важи и за пилотите! Остава въпроса защо сериозна компания като Луфтханза е наела пилот с история на депресия?
113
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Най новото е при обиск в дома на пилота е намерен скъсан болничен лист в кофата за ***!!!! Поредният фарс...,
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От снимката си личи, че го пари главата.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вече пуснаха и малък запис от събирането на останките, интересното е че самолета уж се е разбил, то хубаво ,но в случая е трябвало да има пожар ,но......между останките има свежа зелена растителност
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като си помисля, че ако командирът не беше излязъл до тоалетна, всички тези хора сега щяха да са живи... :-(
109
3
 
0
 
! Отговори
озадачен преди 9 години
US Laser Test Destroys Germanwings Airliner Killing 150 Innocent Civilians
108
1
 
2
 
! Отговори
до 156 преди 9 години
не вървиш.
107
0
 
3
 
! Отговори
до чудо преди 9 години
"Чета и си мисля - абе как още функциониратази държава с толкова *** в нея." Вече не функционира.Караме я на до изживяване :)
106
13
 
9
 
! Отговори
gobe преди 9 години
Има някои озадачаващи фактори1. Самолетът пада цели 18 минути - ако някой иска да удари самолет в земята за колко време ще удари от 8 км. Излиза че Любиц е чакал 18 минути някой да отвори вратата за да го спре?!2. По -добре да изкарат някой пилот откачен отколкото да признаят за техническа грешка - просто реномето на Луфтханза няма да пострада. Сега никой не коментира тех. състояние на стария самолет. Това е - става въпрос за много пари!
105
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ ТУК ПРИЗНАВАМЕ, ЧЕ НЕЩО СЕ Е СЛУЧИЛО НА БОРДА НА САМОЛЕТА!!!!!!!!!НО ВСИЧКИ ТУК ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ И ИСТИНАТА, ЧЕ САМОЛЕТА Е БИЛ СВАЛЕН ОТ ФРЕНСКИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ С ЦЕЛ ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ ТЕЗИ!!!
104
1
 
6
 
! Отговори
Даола преди 9 години
През 2009 г Андреас Лубитц / Andreas Lubitz / e бил на 21 г. - това е време на избор на път в живота и преобладаващата част от младежите се чувстват в подобни депресивни състояния. Наблюдавам точно младежи на тази възраст около мен, повечето от мислещите и чувствителните имат подобен проблем, но постепенно го преодоляват.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андреас Любиц, драги преводачи, коректори и редактори.
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професията на пилотите е много отговорна и не е за всеки. Работи се много и под напрежение, поради което ми се струва непростима грешка да се назначава човек, лекувал се съвсем скоро при психиатър. Жалко за невинните хора. Сърцето ми се къса...
101
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако човека имаше семейство, никога нямаше да прегрее или дори да е напълно прегрял, пак нямаше да тръгне да направи така.Извод - човек без семейство не може да отговаря за живота на другите.