Лубиц вероятно е страдал и от отлепване на ретината

Лекували го няколко невролози и психиатри
29 мар 2015 17:58,
77
Лубиц вероятно е страдал и от отлепване на ретината
Домът на Андреас Лубиц в Германия. Снимка: Reuters, архив

Вторият пилот, заподозрян, че умишлено е причинил катастрофата на германския пътнически самолет в Алпите, може да е страдал от отлепване на ретината, но следователите не са сигурни дали неговите проблеми със зрението са имали физиологични или психологически причини, пише днес германският седмичник "Билд ам Зонтаг", цитиран от Ройтерс.

Следователи са открили доказателства, че Андреас Лубиц се е страхувал да не загуби зрението си поради отлепена ретина, посочва вестникът.

Още по темата
Не е ясно обаче дали това се е дължало на органично увреждане или на психосоматично заболяване, при което физически проблеми се причиняват или усложняват от психологически фактори, като например стрес.

Друг германски вестник - "Велт ам Зонтаг", пише днес, че 27-годишният Лубиц е бил лекуван от няколко невролози и психиатри и че в апартамента му в Дюселдорф са били намерени редица лекарства. При полицейския обиск са били открити лични записки, които показват, че Лубиц е страдал от "тежки субективни симптоми на преумора".

Говорител на "Луфтханза" - компанията майка на нискотарифната "Джърмануингс", чийто самолет А320 се разби във френските Алпи, каза, че в авиокомпанията не знаят за психосоматично или някакво друго заболяване на Лубиц.

Говорител на провинциалната прокуратура в Дюселдорф отказа днес да коментира различните медийни твърдения и добави, че няма да има официално съобщение по този повод до утре.

"Билд ам Зонтаг" съобщава също, че приятелката на Лубиц - учителка в основно училище в малък град край Дюселдорф, неотдавна казала пред ученици, че очаква бебе, добавя Ройтерс.

Вчера стана ясно, че Лубиц е познавал отлично района на френските Алпи, в който се разби самолетът. 27-годишният Андреас Лубиц бил член на клуба по делтапланеризъм в родния си град Монтабаур и редовно идвал като тийнеджър с родителите си в района на Систерон - на около 50 км от мястото на катастрофата, за да лети, твърди членът на клуба Франсис Кефер.

Бившата приятелка на Лубиц пък го определи като избухлив. "Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари". Заплашил, че един ден целият свят ще знае името му.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: алпикатастрофаЛубиц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
44
 
! Отговори
me преди 9 години
А тендовагинит нямал ли е? Ами лумбаго?! Баси ***! Какво ли няма да измислят само и само да не плащат обезщетение. Между другото, много ми е съмнително как точно става тая работа да ти се отлепи ретината заради психични проблеми. Освен ако не си я отлепиш сам в пристъп на бяс...
34
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя къв ли не го изкараха бате!Пълен инвалид!
33
1
 
37
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Х-----------А трансконтиненталната ракета в Алпите Путин ли я изстреля или баба му ?
32
7
 
41
 
! Отговори
Х преди 9 години
Катастрофата във Френските Алпи на самолета на Germanwings е пряк резултат от неуспешни изпитания на ВВС на САЩ на високоенергийната система с течен лазер (High Energy Liquid Laser Area Defense System (HELLADS)), която се е опитала да свали трансконтинентална балистична ракета, но вместо това е разрушила самолета, убивайки 150 души.
31
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убеден съм, че е имал и гъбички по краката.Утре ще го прочетете.
30
1
 
54
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
То остана ли нещо,от което този да не е страдал?Те го изкараха жив-труп,направо зомби и се опитват да втълпят на ***,че всички лъжи,които избълваха са реални факти.Добре...
29
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименbravo pich
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe mirishe cqlata istoriq nali e minal pregledite ne sa zabelezali otlepvane na retinata absurdno e da se tvardi
27
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи не са сбъркали със стари самолети, които са засмяна, а с пилотите, които се сменят евтино. Не вярвам... :(
26
1
 
63
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Не знам Лубитц от какво е страдал, ама ние страдаме от ***- журналисти.
25
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе, тоя за да не отваря вратата - или е нарочно по негово желание, или му е станало лошо, или му е въздействано дистанционно да е в несвяст. номера е да се докаже кое е вярното, а не да се спекулира и да се хвърлят "бомби" из медиите.
24
0
 
33
 
! Отговори
Лаурицен преди 9 години
Днес не са намерили на QWERTY което са търсили и са използвали БРАШНО.
23
0
 
34
 
! Отговори
Лаурицен преди 9 години
"днес" са скачали и барали на QWERTY.
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, кой беше тоя лубиц ? Навсякъде само за тоя лубиц пишат. Писна ми! Чешмата да пусна и потича лубиц!
21
1
 
42
 
! Отговори
кара кольо преди 9 години
ееееееей да не измислят някое ново заболяване ала бала и дума не вярвам
20
2
 
51
 
! Отговори
брей преди 9 години
А Френският синдикат на летците / според новините това са нещо средно между инвалиди от войната и освидетелствани с 99%инвалидност от телк/ - не били съгласни и щели да водят дело!Даже оспорвали записите ....как може таково нахалство .Да не вярват на джурналистите!
19
0
 
46
 
! Отговори
кара кольо преди 9 години
ужас този го изкараха много зле ама зле е за тях къде са гледали доста НАМИРИСВА в нашето село доматите са с колове ама още не ги ядем ама като гледам ще останат само коловите стига ПРОСТОТИЙ
18
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лУБИЕЦ
17
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Автомобил на възраст над десет години не става за такси. И всичките му части да смениш не става. А 25 годишен самолет със 150 души на борда лети. Нормално ли е това. Айде опитайте да регистрирате 20 годишния опел кадет като такси примерно? Тази медийна врява показва едно : Пилотът е невинен!
16
0
 
37
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
пак добре че не се е духнал в някой град