Бивш съюзник на Путин скептичен за политиката му

Русия няма да се върне скоро към икономически растеж
31 мар 2015 20:32,
173
Бивш съюзник на Путин скептичен за политиката му
Снимка: БТА

Бивш дългогодишен съюзник на руския държавен глава Владимир Путин поставя под въпрос политическия му курс и предупреждава за отрицателни икономически последици след 15 години от идването му на власт, предаде Асошиейтед прес.

Путин бе избран на 26 март 2000 година за първи президентски мандат и оттогава управлява Русия включително и като премиер, което му позволи да избегне ограниченията в конституцията. Третият му мандат начело на държавата изтича през 2018 година, но той все още не е казал дали ще се бори за четвърти мандат.

Алексей Кудрин, финансов министър на Русия от 2000 до 2011 година и бивш вицепремиер, посочи днес, че ако се съди по фокуса във външната политика на Путин, Русия няма да се върне през идните години към икономическия растеж, който би прилягал на една велика сила.

Кудрин направи това изказване на кръгла маса, посветена на 15-те години управление на Путин.

Анексирането на Крим би могло да струва на руската икономика до 200 милиарда долара през идните години, подчерта Кудрин, цитиран от АФП.
 
"Финансирането на Крим ще ни струва от 6 до 7 милиарда долара годишно", или 5,6 до 6,5 милиарда евро, уточни икономистът, ползващ се с уважение сред колегите си либерали, но и от Владимир Путин, за когото е работил 10 години като министър, отбелязва Франс прес.
 
"Непреките загуби, сред които е изтичането на капитали, ще бъдат много по-големи. Те са от 150 до 200 милиарда долара през следващите три до четири години", а това прави 140 до 185 милиарда евро, допълни Кудрин.

"Това е цената, която трябва да се плати", със съжаление заяви Кудрин, изразявайки безпокойство от загубата на доверие на инвеститорите и "новите правила на играта", последвали анексирането.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
222 преди 9 години
Абсолютно тенденционна статия. Гледах и слушах изказването на Кудрин. Той каза, че за времето на своето управление Путин е постигнал такива резултати, каквито не са очаквани. Това беше една кръгла маса, много интересна и много правдива,а ние само плюем Путин. Ако имахме такъв президент, щяхме да сме съвсем на друг хал, не най бедната страна едва ли не в света
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да наблегнем на нашите си Проблеми,стига сте ни отвличали и занимавали с другите, имам малко дете,работи само мъжът ми, за всяко нещо идват само сметки,сметки и сметкиПишете за проблемите у нас и как да оцеляваме
84
1
 
4
 
! Отговори
ВВ преди 9 години
Цената на Крим не се измерва в паричен еквивалент!!!В нашата икономика всичко е на високо ниво, затова всеки ден се обсъжда колко зле е в Русия.Дайте да мислим за нашите проблеми, а не за чуждите!Стига антируска пропаганда!
83
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болшевишките през 1945 г. са извършили 3000 смъртни присъди в България..Демокрадите са унищожили над 3 000 000 българи. 1: 1000
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА путин пишат 2-3, платени, а не изключвам и платени от ДНЕС.БГ..да 5 000 000 , не повече българи са за Путин и Русия.А бе,Костоф, а бе, не разбара ли че твоята мина и замина?народен съд те чака, теб и софийската *** - пардон, елит, върхушка и пр.
81
0
 
1
 
! Отговори
ДО 106 преди 9 години
Абсолютно прав си и за това го харесвам!
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА путин пишат 2-3, платени, а не изключвам и платени от ДНЕС.БГ.ЦЕНЗУРАТА ТУК Е КРАЙНО ПРОРУСКА!!!!
79
6
 
7
 
! Отговори
чичо пич преди 9 години
Кой пише против путинчо го трият, кой величае путинчо го оставят за да си мислят случайни читатели колко е харесван "руския великан".да ама не
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болшевишките през 1945 г. са извършили 3000 смъртни присъди в България, час от бг елита са:33 министри,67 народни представители ,целият висш военен съвет, целият генерален щаб около 37 души генерали, полковници и други военни, всички директори на полицията, всички областни и помощник-областни директори,писатели, художници, учени, поети, журналисти, станали жертва на този трибунал убити или затворени в концлагери
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен И не плащат данъци от хотелиерството си,като ги укриват умишлено.От там и печалбите им стават още по-големи.Хич не ми дреме за тях.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все по налудничав става погледа на Путин..Дано не се сети за дон Боко!
75
7
 
10
 
! Отговори
Все по .... преди 9 години
Все по налудничав става погледа на Путин.
74
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги когато гледам съвременни руски филми, по улиците им хората се вдижат със западни автомобили.Никога не съм гледал съвременен западен филм с руски автомобили.
73
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЩО?Въпросното "цяло" Черноморие, първо не е цяло. Това което казваш не е истина.Санкциите срещу агресията на Русия не вредят на България. Дори се очаква да има повече туристи тази година. Както и да е.Оносно Черноморието, за което така много си се загрижил, това са хора които са наследили къщите и имотите на баба и дядо. Направиха вилички и хотелчета и НЕ РАБОТЯТ!!! Отдават квартири под наем и чакат наготово! Даже и зимата си харчат парите, че пък даже им остават. Наглеците и още искат!
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, ха ... пак пропагандаторите и автори на миризливи партенки от западната пропаганда се напъват да ни "информират" за Путин...И какво ни информират - някой си бил скептичен. Кой е този някой си - свръхлибералния Кудрин. (Руския Дянков), на когото Путин би шута, след като прекали с глупостите си в стил Дянков.Но, странно, че 80% от населението одобряват дейността му, включително всякакви икономисти и академици, но тук са изчовъркали от калта Кудрин и ни го поднасят като единствен авторитет...
71
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Саудовсикет арапи опитаха да цакат бай Мецан с евтин петрол. Май им се позапали дупето от юг.Хибридна война? Трънки! Путин се обадил на Техеран , дерзайте юнаци перси ! Алабама глътнал памперса..
70
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Русия беше държавата, каквито претенции има да бъде щеше да установи трайни пратньорски взаимоотношения с европа и САЩ дори. Как Китай може, а Русия не? Китай до преди 20 години бяха в 3та глуха с тоя комунизъм, но управниците им се сетиха, че ако не си отворят икономиката и не изградят партньорски отношения с външния свят ще са винаги назад. И го направиха и сега са заплаха за икономическата доминация на САЩ дори. Защо Русия не го прави? Закакво са им още земи? Трябва им модерен управник.
69
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 134Ти пий кафе и се осъзнай - Сценарий трябва да получим 1000МВ мощност за цял ден за 365 дни в годината.Строим АЕЦ - цялата процедура е 5 години като задължително ти трябва и ПАВЕЦ за баланс на мощността - 6 Млрд ЕВРА минимумСтроим ВЕЦ Вятърни - Пак ни трябва ПАВЕЦ. Една вятърна перка с мощност 2МВ макс струва 1 мил евро. За да гарантираме че ще има достатъчно мощност удвояваме мощността - 2000МВ = 1000 перки = 1000 милиона или Милярд евра. ВРЕМЕ ЗА СТОРЕЖ ПО ПЕРКА НА ДЕН - 3ГОД
68
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До калифорний 117Като цяло си прав, но и забравяш още едно нещо ядрените централи една по една ще спират. Ще останат само тези за военни цели а те могат да ползвват рециклирано гориво. ВЕИ вече са по-евтини от Ядрените електоцентрали. Скоро ще са по-евтини и от ТЕЦ на въглища и тогава ще почне бумът в тяхното ползване!
67
6
 
5
 
! Отговори
сова преди 9 години
Във всяко стадо има ***. Този за това е бил изхвърлян от стадото.