Бивш съюзник на Путин скептичен за политиката му

Русия няма да се върне скоро към икономически растеж
31 мар 2015 20:32,
173
Бивш съюзник на Путин скептичен за политиката му
Снимка: БТА

Бивш дългогодишен съюзник на руския държавен глава Владимир Путин поставя под въпрос политическия му курс и предупреждава за отрицателни икономически последици след 15 години от идването му на власт, предаде Асошиейтед прес.

Путин бе избран на 26 март 2000 година за първи президентски мандат и оттогава управлява Русия включително и като премиер, което му позволи да избегне ограниченията в конституцията. Третият му мандат начело на държавата изтича през 2018 година, но той все още не е казал дали ще се бори за четвърти мандат.

Алексей Кудрин, финансов министър на Русия от 2000 до 2011 година и бивш вицепремиер, посочи днес, че ако се съди по фокуса във външната политика на Путин, Русия няма да се върне през идните години към икономическия растеж, който би прилягал на една велика сила.

Кудрин направи това изказване на кръгла маса, посветена на 15-те години управление на Путин.

Анексирането на Крим би могло да струва на руската икономика до 200 милиарда долара през идните години, подчерта Кудрин, цитиран от АФП.
 
"Финансирането на Крим ще ни струва от 6 до 7 милиарда долара годишно", или 5,6 до 6,5 милиарда евро, уточни икономистът, ползващ се с уважение сред колегите си либерали, но и от Владимир Путин, за когото е работил 10 години като министър, отбелязва Франс прес.
 
"Непреките загуби, сред които е изтичането на капитали, ще бъдат много по-големи. Те са от 150 до 200 милиарда долара през следващите три до четири години", а това прави 140 до 185 милиарда евро, допълни Кудрин.

"Това е цената, която трябва да се плати", със съжаление заяви Кудрин, изразявайки безпокойство от загубата на доверие на инвеститорите и "новите правила на играта", последвали анексирането.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има премии за 9 май...Не са важни премии, бонуси, безплатен обяд. Не ми се ходи в Белене!особено при гладните прасенца...
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Боби-биби ВЕИ мечтателю изпии 1 кафе и се събуди. :)
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бивш "финансов министър" Хехе затова е бивш защото не се справя и от гушене е оглупял.Нови хора с нови идеи и "санкциите" ще превърнат Русия в следващия икономически тигър, Путин - мерси за "санкциите". :)
63
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До кашик 130Заради енергийното лоби в РФ и заради военните все още има ядрени централи. и следващите 20 години ще има. Но и там ВЕИ съсвсем скоро ще покажат какво могат. Ако продължи Украинската криза ВЕИ първо ще се нанесат в КРИМ
62
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До кашик 130До 10 години ако иска Китай да се запази като икономика номер 1 ще трябва да се обърне масово към ВЕИ. В момента в който това стане и автомобилите и ЖП транспорта и дори корабите ще са електрически. Точно в този момент огромните запаси въглеводороди в Сибир вече не са им необходими. Китайците си имат достатъчно голяма пустиня за облагородяване с ВЕИ. Освен това продължава практиката в Китай - семейство с едно дете.
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След тази 'лоша ' новина зелените *** зелана пяна цедят - вижте коментарите надолу.
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
200 милярда за безценна позиция?То без пари бе ! И то на разсрочено плащане, евалата на Путин! Статията казва само колко е бил прав :)Финасовата помощ за Гърция е много повече...
59
2
 
5
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Струва ми се, че голямата новина днес 1 април е, че Русия поема ротационното председателство на БРИКС.И слуховете за моята смърт и че Русия се разпада са силно преувеличени :)
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари ***, моля ви спрете да се дрогирате преди да пишете тук.
57
9
 
6
 
! Отговори
до 120 преди 9 години
това е радостна , демократична новина за съфийската седерастия.
56
8
 
8
 
! Отговори
до 118 преди 9 години
Току що пристигна камион с вазелин. не се блъскайте другари ***, ще има за всички.
55
14
 
12
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Путин направо срина Русия-бутна я в пропаста и сега хората по света само се ослушват кога ще се чуе удара в дъното.Така е когато даваш на милиционер да управлява държава.
54
11
 
22
 
! Отговори
123 преди 9 години
Кудрин каза и много добри неща за политиката на Путин, но защо ли в тази статия не се споменава за това. Той каза и за повишаването на благосъстоянието на хората там и за много други неща. как да вярваме на такива подбрани цитати? Жалки сте да търсите под вола теле.
53
5
 
26
 
! Отговори
първоаприлска шега преди 9 години
Русия е велика империя, и е братска , и Путин е най-високия президент.
52
14
 
16
 
! Отговори
руски агресор преди 9 години
Инч Хай-педя човек не му остава нищо друго освен да дрънка оръжие и да напада съседни държави. Русия в изолация,руснаците мразени,рублата копае дъното,международна изолация(даже и от бившите соц държави)Русия не е била така и по времето на СССР.Народа е беден за разлика от КГБ величията-новите капиталисти.Цари престъпност и диктатура....
51
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия па какво са се разписали на руски? Това да не е английски, че да ги разбираме????
50
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
pro4etox 4e v India sa otkrite nai golemite zaleji na uran i v momenta rusnacite sa se dogovorili s tqx da im pravqt qdreni centrali estestveno sre6tu uran
49
6
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
rusnacite sa sviknali na stud i glad ,pripomnete si Stalingrad ,te xuknali da gi pla6at sas sankcii xa xa xa amerikancide mislqt 4e e kato u tqx kato ostane gladen naroda 6te se vdigne protiv darjavnia glava da ama ne poznavat rusnacite
48
1
 
8
 
! Отговори
леле преди 9 години
Истинската ***! :))
47
3
 
4
 
! Отговори
клечка преди 9 години
До агенция Специнфо"Тук вероятно Русия е губеща"...Вярно е. Русия тук губеше позицията си поради лошата си дипломация