Вашингтон подкрепя арабските въоръжени сили

Конкретният план за тези сили ще бъде огласен до четири месеца
31 мар 2015 09:20, Елка Василева
14
Вашингтон подкрепя арабските въоръжени сили
Ащън Картър. Снимка: архив, Reuters

Американският министър на отбраната Ащън Картър изрази одобрение за плана на Арабската лига да създаде регионални въоръжени сили, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Засега не са известни подробности как ще действат арабските многонационални сили, но споразумението за създаването им, обявено в неделя, е ясен знак за решителността на Саудитска Арабия, Египет и съюзниците им да се намесват агресивно в регионални конфликти, отбелязва Асошиейтед прес.

Още по темата

Картър заяви във военната база Форт Дръм в щата Ню Йорк, че планираните арабски въоръжени сили "са добро нещо".

Говорителката на Държавния департамент Мари Харф каза, че Съединените щати очакват информация за точната структура и мандата на арабските сили.

Представители на Арабската лига заявиха, че конкретният план за тези сили ще бъде оповестен в срок от четири месеца, добави АП, цитирана от БТА.

На срещата на върха на Арабската лига на 29 март бе решено да бъдат създадени обединени арабски въоръжени сили, припомня ТАСС. Участието в тях няма да е задължително за членовете на организацията, а ще зависи от желанието на всяка държава.

Военният съюз ще бъде предназначен за бързи военни намеси и реагиране на заплахи за сигурността, стабилността и суверенитета на страните в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Русия подкрепя ИД.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че подкрепят. Първо, както се спомена в предишен пост, за нови сили ще се купува отново оръжие - американско разбира се. Второ, няма да се пренасят хиляди цинкови сандъци с американския флаг върху тях на загинали американци. Ще воюват силите на желаещите. От американците оръжието, от ахмаците жертвите. След като има желаещи да воюват, оръжието ще им бъде осигурено. Световната война е на прага. Гарантирано.
10
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
естествено че са съгласни с такъв съюз първо ще закупят ам оръжие и второще дойдат ав съветници да ги учат това оръжие в крайна сметка ще назначи следващияам президент
9
2
 
10
 
! Отговори
кк преди 9 години
Без да разбирам нищо от политика, преди половин година предвидих създаването на ИД2.Ха, да ни е честито!!!!
8
2
 
16
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Нали въпросните 10 страни са и случайно най-големите купувачи на Американско въоръжение. Трябва да се амортизира и да има бойни загуби за да могат арабите да поръчат нови партиди за милиони златни оръжейни долари...
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
брей!богати евреи организерат армия от араби!!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че от Арабската Лига и САЩ вече си имат сериозна армия в региона, която е на тяхна издръжка и воюва за тях, подкрепяна от техните инструктори, оръжие, логистика, разузнавателни данни и информационно затъмнение. Това, както всички знаем, е Ислямската държава. Явно са решили да създадат и официално крило на ИД, за да могат да му дадат безвъзмездно и самолети, крилати ракети, танкове и бойни дронове. Тук обаче българите с изадават въпроса - а защо съюзниците нас не ни дават и един самолет или танк?
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ореваха орталъка, надуха ни главите, че руснаците били подкрепяли Донбас, което било престъпление, неправилно, жестоко и налагало санкиции....Няколко месеца по-късно, "образцовите демокрации" от залива бомбардират Йемен и му се месят във вътрешните работи подклаждайки война.САЩ горещо одобряват, считат за правилно и помагат!Каква наглост и нахалство на краварите и преживния ***, който им е главатар в момента!Ало, горещите защитници на американските пионки в Украйна, къде сте, кажете нещо?
4
2
 
29
 
! Отговори
миролюбив преди 9 години
ЩОМ Е ВОЙНА , ТЕ Я ПОДКРЕПЯТ.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То американците винаги подкрепят военните конфликти--винаги.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С американски инструктори и въоръжение.
1
27
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Щом Щатите са ги одобрили... - значи ще ги бъде...