Хилъри Клинтън търси 2,5 млрд. евро за кампанията си

Тя вече е напуснала управлението на фондацията, основана от Бил Клинтън
13 апр 2015 09:51, Красимир Ангелов
70
Хилъри Клинтън търси 2,5 млрд. евро за кампанията си
Снимка: Reuters

Щабът на Хилари Клинтън, която снощи обяви официално, че се кандидатира за президентската номинация на демократите в САЩ за изборите през 2016 години, обяви, че тя има намерение да събере за предизборната си кампания около 2,5 милиарда долара, предаде БТА.

Така тази кандидат-президентска кампания може да се окаже най-скъпата в историята, отбелязват световните медии.

Още по темата
Заради борбата за Белия дом, бившият държавен секретар на САЩ вече е напуснала административния съвет на фондацията, основана от съпруга й Бил Клинтън, съобщава сп "Политико", цитирано от Франс прес.

Клинтън отбелязва, че въпреки, че обожава работата си във фондацията, тя я напуска, за да се посвети на новото приключение- президентските избори.

Фондацията на Бил, Хилари и Челси Клинтън е една от най-важните благотворителни фондации в света. От създаването й през 2001 г. тя е събрала близо 2 милиарда долара.

След като напусна Държавния департамент през 2013 г., Хилари Клинтън започна работа във фондацията и постави началото на няколко проекта, сред които един, наречен "Без ограничения", насочен върху увеличаване на ролята на жените в обществото и икономиката на развиващите се страни.

Но обемът на чуждите дарения за фондацията, особено тези от определени държави, като Саудитска Арабия, породиха въпроси и съмнения относно действителните цели на дарителите. Съмненията бяха, че те искат да повлияят на една от най-могъщите американски политически двойки.

Фондация Клинтън заяви през февруари, че би могла да започне отново да прилага споразумение, договорено между нея и администрацията на президента Барак Обама. Съгласно тази договореност администрацията може да проверява някои дарения от чужди страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Много скъпи тия кандидати.
53
0
 
4
 
! Отговори
Трогателно! преди 9 години
Ще се разплача! Вижте я как се е хванала за сърцето! Толкова мило, толкова трогателно! А зад нея - американското знаме! Такова величие! Наистина това е Страната на неограничените възможности - щом и една никаквица може да стане президент! Какъв ти Джордж Вашингтон, какъв Линкълн, какъв Уилсън, какъв Кенеди! Сигурен съм, че Моника Люински може повече от тази. Хора, в Америка има поне два милиона души, които превъзхождат по всичко госпожата от фотото!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ша и дадат Рокфелерите и Шилдовите(от рода на шилата) заем ако им обещае Америка пак да стане Миша колония.Ша им ги изхарчи и ша имат да взимат.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ще и финансира кампанията, нали затова бе принуден от американското посолство да вземе кредит.
50
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАВАЙ ХИЛЪРИ, РАЗУМНИТЕ БЪЛГАРИ СМЕ С ТЕБ!
49
0
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 9 години
Колкото събере - да ги даде след това до стотинка за лекарства! Амин!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз търся за кОмпанията си!
47
2
 
6
 
! Отговори
Сърбойката преди 9 години
Тая баба , дето ни бомбардира с Уран , може и да събере толкоз пари , но нема да я изберат , оти е без сърце и без душа!
46
1
 
7
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Парите ги има да се обади на Моника Люински !
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2.5 млрд. долара за кампания!?!?С очаквана възвращаемост от 1000-2000 % минимум,тоест ако Хилари стане президент трябва да донесе с вътрешната и външна политика на САЩ минимум 250-500 млрд. приходи за инвеститорите в кампанията си.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това вече е извратено и изиза от всякакъв контрол... Не дай си Божи да спечели, нали се досещате срещу такива "дарения" каква възрващаемост се очаква... тия ще запалят света от войни само и само да загрябат още и още в името на добродетелните "спонсори".Господ да ни е на помощ!
43
1
 
7
 
! Отговори
Каквото не става с преди 9 години
пари, става с много пари. Американска им работа.
42
0
 
4
 
! Отговори
Пешо Долара преди 9 години
***, в заглавието пише евро, а в "статията" долара... Нали знаете, че има разлика в номиналната стойност на различните видове валута...
41
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 50а *** е седнал върху сандъци със злато и сам управлява без КГБ, то е само параван и демокрацията в руската *** е на първо място
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вангуард управлява щатите, а тези президенти са само едни кукли на конци и нищо повече, марионетки, пфу!
39
1
 
1
 
! Отговори
London преди 9 години
До Анонименpo dobre hilari , ot kolkoto masov ubiec Kato makein
38
0
 
2
 
! Отговори
London преди 9 години
po princip amerikanskite prezidenti sa kukli na verigi na lihvarite (tova vseki go znae) , no vse pak po dobre hilari ot kolkoto mak kein , po dobre Maika , ot kolkoto masov ubiec , gotov ot glupost da napravi tretata svetovna voina
37
0
 
3
 
! Отговори
Ъ преди 9 години
УФСЪ !
36
0
 
9
 
! Отговори
ttt преди 9 години
Идеята е, че ще се откраднат повече, като спечеки.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КИД ШЕЛИНче как да е свястна - вижте и змийската физиономия и с какво се е захванала- вместо да се радва на милионите си и внучето тръгнала да покорява света...