Започнаха съвместни украинско-американски военни учения

Те се провеждат край западноукраинския град Лвов
20 апр 2015 16:11, Елка Василева
219
Започнаха съвместни украинско-американски военни учения
Снимка: архив, Reuters

Американски и украински войници започнаха съвместни учения край западноукраинския град Лвов, чиято цел е да се укрепи способността на Украйна да се защитава от набезите на проруските сепаратисти в източната част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Украинският президент Петро Порошенко определи командно-щабното учение "Безстрашен страж-2015" като символ на новия етап от сътрудничеството между двете страни. Той говори на церемония по случай началото на учението във военна база в село Старичи, Лвовска област.

"Съвместно учение от такъв мащаб се провежда в Украйна едва ли не за първи път, уникални са и обстоятелствата, в което става това: през Украйна днес преминава границата на борбата, в която ще се реши бъдещето на Европа", каза Порошенко, цитиран от ТАСС.

Според украинския военен говорител Андрий Лисенко за участие в учението са пристигнали 300 десантчици от 173-а бригада на армията на САЩ. Те ще обучават украински войници в организация на отбраната и за военни действия.

През тази подготовка ще преминат 900 бойци от украинската Национална гвардия, разделени на три групи. Обучението на всеки поток ще трае по 8 седмици. След това ще се състоят съвместни учения, в които ще участват части от Националната гвардия, батальоните "Азов", "Кулчицки", "Ягуар", "Омега" и други.

Започналото обучение предизвика гневни реакции от страна на Русия, която го смята за потенциална причина за дестабилизация, отбелязва АП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
12
 
37
 
! Отговори
от Полигона преди 9 години
Рамо до рамо с американските "Братя по оръжие" българските войни показаха на учението "ЩИТ 2015", че са винаги готови да защитят ...евроатлантическите безценности. На края на учението млади герберчета поднесоха цветя на бойците от братските армии и се качиха на танковете. Дружбата ни с великите САЩ е необходима както ... Слънцето и Водата за всяко живо същество. Защитата на американските интереси е въпрос на Дълг и Чест за всеки български гражданин.
76
9
 
38
 
! Отговори
вежлив зелен човек преди 9 години
Нека си правят учения,в Новорусия също се правят. Това е положението...война е! На полосата всичко е възможно,куршумите не избират кой какъв е. Може те-нас,а може ние-тях. Ще поживеем и ще видим!
75
8
 
40
 
! Отговори
танков преди 9 години
ТЕ УКРАИНЦИТЕ БИЛИ ПО ГОЛЕМИ *** ОТ НАС.АМИ ТО ЩО ЖЕЛЯЗО ОСТАНА ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,ВСЕ НА ТАНКОВЕ СТАНА,ХАМЕРИКАНЦИТЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ТОЛКОВА ДЖИЛЯЗО,АМЕ ТО НИЕ ИМАХМЕ 1300 ТАНКА,А ПРЕДСТАВЯМ СИ РУСНАЦИТЕ,КОЛКО ТАНКА ИМАТ.АКО НЯКОЙ НЕ Е ВИЖДАЛ ТАНК ДА ВИДИ ЩОТО СВЪРШВАТ В ЛЮБИМАТА НИ ТАТКОВИНА,ЩЕ ГИ ГЛЕДАТЕ САМО НА СНИМКА.С МЕЧКАТА ДРЕНКИ ЩЕ ЯДАТ,ТУКА НЯКАКЪВ УКРАИНЕЦ ПИШЕ ,ЧЕ РУСИЯ БИЛА СТРАНАТА НА ЗЛОТО,АМИ РУСИЯ АКО СИ ВЗЕМЕ ТЕРИТОРИЯТА НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ УКРАИНЦИТЕ ,ХА,ХА
74
8
 
42
 
! Отговори
SS преди 9 години
Бе какъв "безстрашен страж", "символ", "мащаби", "нов етап", "бойци", "уникални обстоятелства" и прочие безсмислени брътвежи на Порошенко. И каква ти "борба, в която ще се реши бъдещето на Европа"? :) - Смешници!Я да погледат военното учение на Русия и Китай, което скоро ше се проведе в Черно море, за да видят как стават тези работи ... :)Особено ще се озъбят хамериканците ... :)
73
9
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До украинец 117Простотията не ходи по дърветата, а по хората...
72
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама не само учения а и танкове много танкове трябва да пратят американците. Путин е изпратил над 350 танка в измислените републики.
71
20
 
38
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Живеем в интересно време-май ще станем свидетели на края на Империята на злото-Русия.Вижте какво е отношението на народа на Донбас към проруските терористи.Украинска 80 годишна бабичка към терористите:Преживяла съм идиотския ви Съветски съюз,ще преживея и изродската ви Донецка Народна Република.А върху ваште кости,в моята градина ще отглеждам малини в утрешна Свободна Украина.
70
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До САЩ САТАНИСТИ "богатите еврейски ***,които в момента се разпореждат от САЩ" нарича се "СИНДРОМ НА БЕДНЯКА" а в български вариант"СИНДРОМ НА НЕУДАЧНИКА" всички богати са виновни за мизерията на тези хора..
69
10
 
36
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Тези тотално са изперкали! Това си е наливане на масло в огъня! Не им ли е достатъчно учението на изток!
68
8
 
38
 
! Отговори
До пфу преди 9 години
Да, ясно, ти си от тия зомбираните. А може и да си от роботизираните системи. Написан текст и автоматически се разпространява. Нито мисъл, нито логика, нито истина. Само сухи цифри, за накаква по-голяма "тежест". Между тях не се виждат ЛЪЖИТЕ И ИЗОПАЧЕНИЯТА!!! КОЛКО СИ ЖАЛЪК. Колкото и да се пъчиш и надуваш, ВАШЕТО ВРЕМЕ ИЗТИЧА.......ЩЕ ЯДЕТЕ ТАКЪВ ПЕРДАХ, НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ, ЦЯЛ СВЯТ СЕ УМОРИ ОТ ДИКТАТУРАТА ВИ! Жалки неграмотници!
67
10
 
38
 
! Отговори
Пфу преди 9 години
До До 89--96; За много неща имат да връщат руснаците. И за това дето насила натресоха тоя пещерен комунизъм. Завсичките злини ,ате не са малко.
66
18
 
34
 
! Отговори
Пфу преди 9 години
До До пфу--94;Не си ги измисляй бе русофилска тикво.Уважава се нормална държава ,а Русия не е такава.Тя и с нас е нарушавала договори--от 1902 г. и ни провали по време на Балкабската война.
65
16
 
35
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Интересно ,когато бяха едно цяло двете държави нямаше проблеми,сега изведнъж Украйна стана самия дявол,когато реши да излезе от руската орбита
64
22
 
36
 
! Отговори
Пфу преди 9 години
До Анонимен--91;Русия е виновна за ВСВ. С подписването на ПАКТА започна войната. На 01.09.1939 г Хитлер иСталин е трябвало да нападнат Полща и да сия разделят. На Хитлер--32% на Сталин 68%.На 6 юли Сталин е въжнамерявал да нападне Хитлер но той го изпревари.САЩ разрешиха на Сталин да влезе първи в Берлин. Сащ дадоха воена помощ на СССр за $13 милиарда ($204 милиарда днешни) САЩ дадоха 74 000 самолета жертва и 55 000 летци над германия.
63
9
 
47
 
! Отговори
До 89 преди 9 години
Още един недоучен пройдоха! Катинското клане го ИЗВЪРШВАТ БАНДЕРОВЦИТЕ!!!! БАНДЕРОВЦИТЕ, поддържащи нацистите!!!! Хубавите ви укропчета, недобити нато-нацики!
62
8
 
41
 
! Отговори
93 Гледай по далеч преди 9 години
93, как ги изпълнява, Като ги окупира. Има в Киев цяла сграда с американски специалисти по военни, политически, икономически специалисти. Или като изпращат военни на фронта. Я се подаинтересовай колко убити американски "доброволци" има при Дебалцево. Не виждаш ли , че Щатите готвят война, защото тяхната територия е обречена от много скоро настъпващите катаклизми. Шеш беш няма, до няколко години Северна Америка няма да я има в този си вид.
61
8
 
42
 
! Отговори
До пфу преди 9 години
А ти недоучения, първо прочети това споразумение и после плещи глупости. Първо, нито краварията, нито Русия РАТИФИЦИРАТ този документ. Второ, пак там ЧЕРНО НА БЯЛО ПИШЕ, ЧЕ укропията СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА УВАЖАВА РУСНАЦИТЕ И РУСКИЯ ЕЗИК, ДОГОВОРЕННОСТИТЕ В ПРОМИШЛЕНАТА И ЕНЕРГЕТИЧЕСКАТАТА ДЕЙНОСТ И Т.Н. И въобще, ако ДРУЖИ С ГОЛЕМИЯ СИ БРАТ!!!! А те какво, превърнаха се във фашиска държава на недобитите нацики. КАКВО ИСКАШ ОЩЕ ДА ТИ ГАРАНТИРА РУСИЯ????? Аман от *** навлеци по тия сайтове!
60
21
 
33
 
! Отговори
Пфу преди 9 години
До мартин--74;1994 и 1997 г в Будапеща САЩ,Англия ,Франция и Русия подписаха спо0разумение с Украйнйаза гарантиране на целоста и и независимоста ,затова че се отказа от притежаване на ядрено оръжие.САЩ си изпълняват задълженията по споразумението.Русия го нарушава. Научи ги тия неща.
59
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Захлаждането в Европа през тази пролет се дължи на авария на американската нефтена платформа Deepwater Horizon през 2010 г. Десетките хиляди тонове химикали, използвани за ликвидирането на последствията, само усложняват ситуацията, твърдят някои от теоретичите на климатичните процеси.Пак тия скапаняци !
58
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 20.04.1945 г. Червената армия започна щурма на Берлин. 70 години. Русия с цената на милиони жертви освободи света от кафявата чума.