Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици

Декларацията ни очерняла турската история
26 апр 2015 10:39,
914
Турция: Решението на София за "изтреблението" ще има последици
Снимка: архив, Булфото

Турското външно министерство отхвърли определението, което българският парламент даде на събитията от 1915 година.

В петък българските депутати приеха декларация, в която се говори за "масовото изтребление“ на арменците и която определя 24 април за "Ден в памет на жертвите“, съобщава Анадолската агенция.

В събота вечерта турското външно министерство направи изявление, в което определи декларацията като "очерняне“ на турската история, инициирано от "ултранационалистическата, ксенофобска и расистка партия Атака, която се обявява и срещу евроатлантическите ценности“. Ведомството отбелязва, че партията "има антагонистично отношение към Турция“.

"Несъмнено това решение ще има негативни последствия за турско-българските отношения. Българският посланик в Анкара, който бе поканен в министерството, бе предупреден за това“, се казва в съобщението.

Българският премиер Бойко Борисов пристигна в парламента преди вота и се намеси в окончателния вариант на декларацията, като замени израза "геноцид“ с "масово изтребление“, посочва турската информационна агенция, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


914
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
2
 
3
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
Не , везира е нещо като вицепрезидент или премиер
308
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука некви турски *** май се появиха? нещата са ясни за нас българите - от изчезване са ни спасили руснаците. иначе щяхте да ни избиете и да се разбягаме по света като арменците или да ни мачкате като кюрдите до момента. Турците не са създали до момента нищо за света освен имитации, изтребление на цели народи, подтисничество и варварски практики. *** алчен черен и варварски народ чието предимство е това, че е многоброен и се плоди бързо. То май това е принципа на разните инсекти да доминират
307
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само искам да обърна внимание за предишната политика на нашите правителства и спрямо Русия и спрямо Турция....били сме като васали,кой къде все заплашват,сега,когато за първи път стоим правилно зад думите си и изказване отношение,тези нещастници Аплашват....край за вас Турци и Руснаци,България възкръсва и се върна там ,където и е мястото в ЕВРОПА и цивилизования свят ,със собствено АЗ и мнение......Браво ,адмирации и все така
306
1
 
1
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
Прав си Ангеле, но няма как да стане. Екзактния ще полудее ептен ;)))
305
1
 
11
 
! Отговори
тоя преди 8 години
След като са арогантни, нахални, никога не интересуващи се от мнението на другите, турция ще си остане мразена от света.
304
2
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Следваща крачка е ЕС и България да признаят геноцида над Българите от Турците.Само трябва да повдигнем пред обществеността този въпрос така както направиха Арменците
303
1
 
6
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 8 години
За везири не знам но министри е имало. Е и? Бая скъпа цена е платена за този привиден лукс. Ми то е имало византийски императори арменци и са трепали Армения кат за световно. Четете бе господа. Аргументите ви издишат като спукана секс кукла.
302
7
 
9
 
! Отговори
спомнете си преди 8 години
През 1396 година пада ПОСЛЕДНОТО българско царство ! Държавата България вече е започнала да се разпада. .....но в 1878 година е освободена ЕДНА България. ...Кой знае ....без робство щеше ли да я бъде ?
301
2
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
До Анонимензначи гледох клипче на забравех кой руски учен и казва така БЪЛГАРИТЕ СА СЛАВЯНИ,СЛАВЯНИТЕ СА БЪЛГАРИ .... оо гледох интересно интервиу за траките,те са биле многобройни ии изведниъ на балканите има многобройни славяни ?!?! ии този човек просто каза ТРОЯНСКАТА война се състояла между ТРАКИ.... ГЪРЦИТЕ СА ПИРАТСКО ПЛЕМЕ .... :) ии да видим ХРАМОВЕТЕ ИМ как са изобразени КОН и КУЧЕ :) искам да кажа че ми е интересно но ......
300
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това, само да напомня, че всеки човек от Империята е имал правото да достигне до ръководни постове. Везири има и българи, има и сърби, албанци, египтяни, румънци, гърци и какви ли не.И сега най-интересното... ИМАЛО Е ВЕЗИРИ АРМЕНЦИ !!!
299
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Византия изпрати българската аристокрация в Анадола. Ама се кефите на Гърция и им снасяте парички всеки Великден и им ходите по скапаните курорти да ги спонсорирате.
298
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Искам просто да попитам , нямаше ли български геноцид ? ИЛИ просто турско присъствие ???!?!?!"В предвид на това, че се е разрешавало да се говори на български, строили са се църкви, Султана и други турци са давали пари за ремонт на християнски манастири (пример Рилския е така)... и най-вече, че за 500 години българина е останал българин, докато нашите славянски братя претопиха за 50 години българите останали в техните територии...Значи, вярвам... всеки сам може да си отговори.
297
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Значи арменците виновни, че не седели мирно докато някой ги поробвал?"Хан Аспарух и всички нему подобни в тия изминали отдавна, размирни времена, викаш никой не са поробвали. Идвали са тук и земите били вече празни. Или пък хората ги посрещали с мед и хляб. Или траките строили къщи, за да могат да се изпарят и на тяхно място да дойдат славяни. И после славяните да кажат "ние искаме Аспарухчо" да дойде и да ни бие камшиците, няма да сме му роби, само ще ни владее той.
296
2
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
До RightИскам просто да попитам , нямаше ли български геноцид ? ИЛИ просто турско присъствие ???!?!?!?
295
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато нормален човек влезне тук и прочете ненормални коментари и види рейтинга на тези коментари... и като види каузите за които се борят някакви *** по форумите и като види политическите им пристрастия и култа към въртиопашки............................. ... и на нормалния понякога му се иска да напусне тая държава.
294
1
 
11
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Турски ***, колкото и да виете като ***, на нормалния свят не му пука. И не се дървете много че от утре да не ви сложат нови такси за търговия и преминаване в ЕС и да си останете гладни въшки като преди 20 год.
293
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямизация = Християнизация. И едното и другото създава братоубийства. И поводи на глупаците да говорят за неща от които не разбират.
292
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До RightГоре-долу мога да се съглася с Right, ама не напълно.Щото реално цялата... каша... целия проблем са си го започнали арменците. Не са толкова мирно седяли, колкото ви пее радиото и вие вярвате без да знаете никакви подробности.
291
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ае кавал смотан чети историята турска *** такава,щели .... какво стана 1ва балканска ?!?!!?"И кво ся? Викаш да ошамарим държава, която си позволява да влиза в Ирак и Сирия, докато ако там влизат САЩ, има бой срещу хамериканците, а срещу турците не. Да ги опердашим, макар да имат половин милион редовна армия и още толкова запасняци и че казармата им е дълга и сурова. Лесни викаш ще са, понеже си произвеждат танкове, кораби, F-16 и F-35 (последния) и др. Руското разузнаване пак ви подлъга.
290
2
 
20
 
! Отговори
Right преди 8 години
Русия призна геноцида над Армения,ама Турция не е против ,,Турски поток,,!Както е казал народа,,Интереса клати феса,,комшу.Турците избили 1,5 мил. Арменци и ДПСто иска да мълчим и да оставим историята на историците,а ,,Възродителния процес,, не е ли на историците та ни продънихте ушите 25год.ЛИЦЕМЕРИ е наѝ меката дума за ,,местановците,,