Жертвите на непалското земетресение надхвърлиха 3200

ООН изпрати помощ, Швеция отдели $1,5 млн. за бедствието
Обновена: 27 апр 2015 07:32 | 27 апр 2015 07:25,
12
Жертвите на непалското земетресение надхвърлиха 3200
Снимка: Reuters, архив

Броят на загиналите при разрушителното земетресение в Непал в събота надхвърли 3200, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на най-новите данни на властите.

До момента е потвърдена смъртта на 3218 души. 6538 човека са били ранени.

Още по темата
Предишните данни бяха за близо 2500 загинали.

Трусът е взел около 90 жертви в съседни страни като Китай и Индия.

Това е най-смъртоносното земетресение в Непал от 81 години.

Междувременно стана ясно, че Световната здравна организация (СЗО) е доставила в Непал медицински материали за 40 000 души след разрушителното земетресение в събота, предаде ТАСС, като се позова на заместник-генералния секретар на ООН за хуманитарната помощ Валъри Еймъс.

Близо 1 милион деца в хималайската страна се нуждаят от помощ, предупреди Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), цитиран от Асошиейтед прес. УНИЦЕФ съобщи, че подготвя два транспортни самолета, които да доставят 120 тона хуманитарна помощ в Катманду.

Спасителни и логистични екипи на Световната програма на ООН по прехраната вече са пристигнали в непалската столица. Редица международни благотворителни организации съобщиха, че ще доставят хуманитарна помощ в пострадалата страна.

Швеция също ще изпрати хуманитарна помощ. Скандинавската държава ще предостави 13 милиона крони (1,5 милиона долара) помощ за преодоляване на последиците от разрушителното земетресение в Непал, предаде ТАСС, като се позова на комюнике на министерството на външните работи.

69 шведски спасители ще отпътуват днес за хималайската страна. С тях ще бъде изпратено и специална техника.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко хора знаят за варварските традиции на непалците да убиват 250 000 животни на религиозен празник понеже боговете щели да им опростят греховете! Отсичат им главите с огромни ножове като ятагани, даже на кучетата си и в това участват с радост жени и деца! Като на игра! Дано този земетръс ги научи да уважават повече живота. Нищо не е случайно, всичко е заслужено.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8В Катманду са кацнали два самолета Ил-76 с руски спасители и специална техника. Ще ги последват самолети с хуманитарна помощ от Русия за Непал.
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия винаги "помага" ... "помогна" в Oсетия, помогна в Чечня, помогна в Донбас ...
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Да, още вчера е излетял самолет с руски спасители. Чети медиите пише си. Русия винаги помага,но бг медии на го слагат в топа, там слагат ФАЩ когато "помагат".
4
1
 
5
 
! Отговори
Неутрален преди 8 години
айде сега да видим, какво друго ще роди главата ти :rbth.co.uk/news/2015/04/26/russian_emergencies_ministry_to_send_first_2_aircraft_with_rescuers_and__45548.html
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултата е , че Еверест бил с 3,5 м вече по-висок
2
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отидоха ли хора от русия да помогнат ?Или това не съвпада с техните интереси...
1
25
 
6
 
! Отговори
Сирак преди 8 години
Тозва земетресение трябваше в *** да се случи, защото живеем сред ***, престъпници и вскякава друга долнопробна ***, която ни тормози денонощно. Един нормален и честен българин не се появи в управлението на тази прокобна и дяволска страна.