В края на 90-те Русия беше близо до югославския сценарий!

Путин: Обикновените момчета защитиха страната с телата си
Обновена: 28 апр 2015 19:41 | 28 апр 2015 19:41, Анисия Иванова
114
В края на 90-те Русия беше близо до югославския сценарий!
Снимка: БТА

В края на 90-те години Русия беше близо до югославския сценарий на развитие на събитията, но успяхме да запазим
единството и целостта на страната, заяви руският президент Владимир Путин на медийния форум на Общоруския народен фронт (ОНФ), цитиран от ТАСС.

"Запазихме единството и териториалната цялост на страната и трябва да сме благодарни на обикновените момчета, военнослужещи, които в много трудни условия провеждаха необходимите военни мероприятия в Северен Кавказ - за тях би трябвало да се каже повече, те защитиха страната с телата си", подчерта Путин, коментирайки излъчения в неделя документален филм "Президент".

Според руския държавен глава "това беше не просто локален конфликт, работата е там, че този локален конфликт можеше реално да доведе до развой на ситуацията в Русия по югославски сценарий".

"Малко оставаше до този момент", смята руският президент. "И в тези условия, когато хората воюваха, бореха се с
международния тероризъм, поемаха това тежко тегло - при тези условия беше много трудно да се постигнат положителни резултати, но те го направиха", подчерта Путин. Той добави, че в същото време е имало подобна ситуация и в икономическата сфера.

"Шоковата терапия, през която преминаха хората, се отрази тежко на нашата страна и на обикновените хора. Губехме почти един милион души годишно, демографската ситуация беше катастрофална", припомни Путин.

Руският президент заяви, че печатните медии трябва да бъдат запазени, особено за възрастните хора. Той призна, че за печатните медии е трудно да се конкурират с интернет и електронните медии, но подчерта, че хората от по-старото
поколение използват по традиция печатните продукти. "Да се държат в ръка вестници и списания само по себе си е
удоволствие", добави руският лидер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До $oro$"Шоковата терапия, през която преминаха хората, се отрази тежко на нашата страна и на обикновените хора. Губехме почти един милион души годишно, демографската ситуация беше катастрофална", припомни Путин.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБРАВО НА ПУТИН!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 81"Запазихме единството и териториалната цялост на страната и трябва да сме благодарни на обикновените момчета, военнослужещи, които в много трудни условия провеждаха необходимите военни мероприятия в Северен Кавказ - за тях би трябвало да се каже повече, те защитиха страната с телата си", подчерта Путин, коментирайки излъчения в неделя документален филм "Президент".
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Изглед от святНИКОЙ
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До $oro$Мечтател.............
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, беше по лесно с два вестника и едно списание, а сега се харчат милиарди рубли да обучаваме на запад IT специалисти за една пошла пропаганда.
45
3
 
17
 
! Отговори
Изглед от свят преди 8 години
До Василев 67. "Путин си е руски президент"... Така е, наистина. Но кой е президента на България? Барак Обама, разбира..
44
1
 
12
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 8 години
Барак Обама - *** your mama! Don't touch Donbas. Злой ***!
43
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е велик!
42
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след демократичните промени ще ни трябват столетия за да достигнем нивото на индиански резерваттакива поражения на народа ни е нанесло само турското робствотова което турците направиха за 5 века - амерканците го направиха за едно поколениечестито
41
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди имахме армия , сега остана почетната рота , преди се спазваха законите , сега имаме "демокрация" , преди хората имаха работа , но не можеше да псуваш управляващите , сега може да псуваш управляващите , но нямаш работа , преди за 26 години при Бай Тошо , България бе средно развита индустриална страна , сега 26 години след "демокрацията " България е една катастрофа , благодарение на америка и ес
40
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некадърната Хунта вече ми идва вповече. Докато се разправя със сънародниците си, обсипвайки с бомби Източна Украйна и убивайки политически противници и журналисти, страната все повече се плъзга към бездната - финансите затъват, икономиката се срива, няма власт, която да се бори с истинските проблеми, като например природните бедствия.
39
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин ни накара да продадем Марица 1 и 3 на американците , Путин ни накара да продадем ЕРП-тата на "братските "народи от ЕС , Путин ни накара , да си затворим фабриките и заводите , та сега да сме пазар на западните и турски *** , Путин ни накара , да си унищожим зеленчукопроизводството , за да ядем испански чушки по 6 лева кг и от всички страни , само не от България , Путин ни кара , да се подпише споразумение с американците , за да ядем ГМО и други "здравословни" продукти
38
4
 
32
 
! Отговори
взгляд преди 8 години
съжалявам няма да пиша за путин тои победи безапелационно ЗАЩО в наще медии мълчат като бити дирници за въстанието в балтимор пак сме по големи янки от американците както бяхме по големи комунисти от руснаците замислете се каквисме
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той много интересни работи каза в тоя филм, гледайте го!!!
36
28
 
7
 
! Отговори
гост преди 8 години
С тази разлика че джуджето няма никакъв принос за това! За благодарност че са запазили страната сега *** ги докара до прошеска тояга...
35
1
 
12
 
! Отговори
Палячо :))) преди 8 години
Пропагандата е майка на зомбирането :)))
34
25
 
6
 
! Отговори
Божо преди 8 години
*** какво мисли за Кьонигсберг и областта , която е "сакрално руска" ??? *** какво мисли за целостта на Украйна ??? *** какво мисли за чеченския сатрап кадиров, който заявява, че всички руски ченгета, които провеждат някакво разследване в Чечения без негово знание , трябва да бъдат разстрелвани ??? *** какво мисли за християнските семейни ценности ??? Добре е , че *** ще живее 10000 години, за щото иначе Русия е загубена :))))) Луда работа е тази путлеровата !!!!
33
4
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Пак истини говори Путинът. Колкото и да се напъвате да очерняте Русия, толкова повече победи на международната сцена. Одисей, тия гаранции към Украйна са договорености с легитимни правителства, а не с диваците от майдана, които направиха преврат.. Така, че аргументите ти са 'инвалид' както се казва:-)
32
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах в тубата едно украинско предаване точно в Крим след обявяване на датата за референдум (след около седмица след предаването).От всички украинци имаше само един разумен, който каза, че Украйна имаедна седмица да проведе консултации с Русия и САЩ и да бъде сключен договорподобно на Австрия след 2 св. война, че Украйна се задължава никога да не влизавъв военна организация срещу гаранции от Русия за запазване на целостта.Този политик изчезна - значи запада винаги е бил срещу Русия.