Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ

"Вашингтон стигна дотам да отвлича наши граждани по света"
Обновена: 23 май 2015 11:59 | 23 май 2015 10:27, Веселина Йорданова
178
Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руското министерство на външните работи предупреди гражданите си, които пътуват в чужбина, че
американските правоохранителни органи и специални служби провеждат "лов за руснаци" по целия свят, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление от вчера.

В съобщението се отправя обвинение към Вашингтон, че отвлича руснаци и се привеждат случаи като този с Владимир Дринкман, екстрадиран в САЩ от Холандия миналата година.

Още по темата
"Вярвайки, че може да прави всичко, което си поиска, Вашингтон стига дотам да отвлича наши граждани", се казва в изявлението на руското министерство.

Дринкман заяви, че е невинен по обвинения в заговор с поне още четирима души да инсталират компютърен софтуер за претърсване на компютърните мрежи на финансови компании и други финансово-икономически субекти.

"Заплахата от арест по заповед на правоохранителните органи и специалните служби на САЩ в трети страни остава и е съвсем реална" , се казва още в изявлението, за което Ройтерс отбелязва, че е изпъстрено с гневни пасажи.

"Американските власти продължават неприемливата практика за лов на руснаци по целия свят, пренебрегвайки нормите на международното право и извивайки ръцете на други държави", се казва в документа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
12
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
пиши в гугъл fbi fake forensic science. за цру - cia torture reports, полицията в чикаго задържа нелегално невинни без процес- chicago illegal detention, още - Police planting evidence, militarization of police in usa, number of people killed by the police in usa, police quotas... и още и още и още. Отидеш на операция - сметка 10 000 - 100 000 долара - фалит. Купуваш къща - 20 - 30 години изплащаш. Живееш от заплата до заплата, глобяват те, не можеш да платиш отиваш в затвора. НЕ МЕРСИ
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49Москва предупреди за "лов" на руснаци от САЩ
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На САЩ,не им е за първи път да отвличат хора,припомнете си тайните затвори на ЦРУ,държаните и изтезавани в лагер без съд и присъда!това се нарича обикновен фашизъм.......
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ха-ха-ха-ха :)))бандерска евтина реклама
20
4
 
12
 
! Отговори
1-продължение преди 8 години
Страната със най-голям процент затворници на глава на населението в СВЕТА. Страна, в която има ЧАСТНИ ЗАТВОРИ и лобирането е ЗАКОННО. Замислете се малко над тоя факт. Страна, в която на много места полицията има квоти за арести, за да получи финансиране. По-голям развъдник на корупция, здраве му кажи. Страна, в която ако си беден, не можеш да ползваш здравеопазване, не можеш да се опазиш от закона, не можеш да си купиш кола, къща и какво ли не без да се заробиш с безбожен кредит.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мазепаукраинска фашистка пропаганда
18
5
 
21
 
! Отговори
1 преди 8 години
Който ръси минуси на 31, да се образова малко и да почете за Гуантанамо бей, за скандалите, които тресат ЦРУ за изтичането на информация за МЪЧЕНИЯ на незаконно задържани хора, често навинни, за действията на войниците им над затворници и изнасилвания и какво ли не. Как ФБР-то им и полицията фалшифицират доказателства, как ползват фалшива наука по подобие на крими сериал и какво ли още не. НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНАТА КОРУМПИРАНА СТРАНА НА СВЕТА. Отворете си очите и четете повече.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пияниците тотално изтрещяха :)
16
14
 
11
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
Петима кримчани са осъдени от новите руски власти на по четири години затвор заради участие на Майдана в Киев миналата година, въпреки, че тогава са били жители на Украйна, а сега са с украинско гражданство (отказали са руски паспорти). Е това е наглост.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАЩ не си поплюват !!! Истински фашизъм в действие !!!
14
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ могат и бг да започнат да отвличат. Това е много опасна тенденция. Няма и да разберем. А и да разберем не можем да ги спасим.
13
8
 
22
 
! Отговори
ТАКА Е....... преди 8 години
Еми то затова са тези тайни затвори на ЦРУ по целият свят.Преди година стана скандал с трима испанци-6 години във затвора на ЦРУ без присъда.Ами ирландеца във Полша-8 години в затвора без присъда......
12
12
 
10
 
! Отговори
по принцип преди 8 години
Много обичам да чета коментари на ербаб сънародници, виждали чужбина през крив макарон или екскурзийка, най-много.Плюват, мажат и си вярват, че са прочели мислите я руското Външно министерство, я на Лавров, я на Путин.Къде спи ЦРУ-то! Насам, насам, тук са най-големите профита анализатори.
11
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
обезкървяват руската мафия, нищо повече. А тя, мафията е тясно преплетена с руските милиционери - сегашни и бивши и крадците от кръга на Хуйлото
10
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AМA ТЕ НЕ ГИ ЛОВЯТ....РAШЪНИТЕ СAМИ СЕ НAТИСКAТ , НA ХУБAВОТО.....A ИНAЧЕ В КРЕМЛЯ ВСЕ ИЗПЕРКAЛИС
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРАГЕДИЯТА Е, ЧЕ И БЪЛГАРИЯ ЗАДЪРЖА РУСКИ ГРАЖДАНИН. СКАЛЪПЕНО ОБВИНЕНИЕ, Ч УБИЛ ЖЕНА СИ И НАРЯЗАЛ ДЕТЕТО СИ.
8
7
 
40
 
! Отговори
Алооооооооооооооо преди 8 години
Алооооо какво пищите бе ***-има отвлечени руски граждани от преди 11 години--и са в американски затвори,БЕЗ присъди.Отвлечени има от Африка-пилот...от Европа-син на руски депутат..и т.н.Тук става въпрос,че са в затвора без присъда и без да им предоставят възможност за руски адвокати.....
7
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говориш глупости. Нито един европейски съд няма да екстрадира някого без предоставени основателни искания подкрепени с доказателства....Полша и Румъния имат локални концентрационни лагери администрирани от САЩ за трансфер към концентрационния лагер в Гуантанамо. Хора се задържат без съд и присъда само по подозрение, че застрашават националния интерес на САЩ и се транспортират за Гуантанамо без обяснения.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6ХА ХА ХА - право в десетката, ЕВАЛА!
5
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошият чичо Сам "отвлича" хиляди руснаци всяка година! Да ги питаш защо аджеба бягат от колхозния рай? Иначе големи родолюбци били!