Стотици самолети и бойна техника, хиляди войници

В Русия започнаха мащабни военни учения
Обновена: 26 май 2015 14:05 | 26 май 2015 10:07, Елка Василева
276
Стотици самолети и бойна техника, хиляди войници
Снимка: Reuters

В Русия започнаха мащабни военни учения, в които участват 250 самолета и хеликоптера и 700 единици различна бойна техника.

В ученията, които ще продължат четири дни, участват 12 000 военни, съобщи руското министерство на отбраната.

Министерството определи маневрите като внезапна проверка на бойната готовност на групировката на авиацията и войските за противовъздушна отбрана на Централния военен окръг.

Още по темата

Участващите в ученията воински части ще бъдат приведени в пълна бойна готовност, съобщи Би Би Си.

Самолетите от далечната авиация ще нанесат удари с крилати ракети по наземни цели на условен противник на задполярния полигон „Пембой“ в република Коми. Освен това ученията ще обхванат и авиационните и междувидови полигони „Ашулук“ и „Капустин яр“.

Проверката на бойната готовност е започнала по решение на върховния главнокомандващ на Русия Владимир Путин, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната.

По думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу настоящите маневри са подготвителен етап за планираните за септември стратегически командно-щабни учения „Център-2015“.

Експерти отбелязват, че военните учения в Русия са започнали в същия ден, в който започнаха и арктическите маневри Arctic Challenge, провеждани от НАТО заедно с Финландия и Швеция.

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин се пошегува тези дни в интервю за телевизия „Россия 1“, че „на танковете не им трябват визи“.

Коментирайки за руската служба на Би Би Си също толкова мащабните маневри на Русия, проведени през март, западни експерти казаха, че военната цел на подобни учения е очевидна, тъй като Русия провежда мащабна модернизация на въоръжените си сили, но често толкова големи учения имат и явна политическа цел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДНА САМОЛЕТОНОСА4НА ГРУПА А ГИ ИМАТ 12 Е ПО СИЛНА ОТ ТОВА У4ЕНИЕ И ТЕЗИ НЕЩА ГИ ПРАВИ ДВА ПЪТИ В СЕДМИЦАТА А ТУК МНОГО РУСКИ ШУМ ЗА НИЩО
105
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 117две катушки на края на крилете със двойни кабели - горе/долу и ляво/дясно кабелиPrimary function: anti-tank guided missilePowerplant: solid rocket motorLength: 950 mm (3 ft 1 in)Diameter: 150 mm (5.9 in)Wingspan: 600 mm (24 in)Launch weight: 9 kg (20 lb)Speed: 245 m/s (550 mph; 476 kn; 880 km/h)Warhead: 2.5 kg (5.5 lb) hollow chargePenetration: over 200 mm (7.9 in) at 30Range: 1,000 m (1,100 yd)Fuzes: impactGuidance system: MCLOS visual guidance with wire control
104
4
 
15
 
! Отговори
ЧАР преди 8 години
МНОГО ПРОСТАЩИНА ИЗ ТИЯ ФОРУМИ. ЕЙ ГОЛЯМО ПЛЮЕНЕ ПО НАРОД КОЙТО Е ДОКАЗАЛ ВЪВ ВРЕМЕТО ЧЕ Е НАРОД. А КОЛКО ЛИ ОТ ВАС ЩЕ ЗАЩИТЯТ НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ АКО ТРЯБВА ??? ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ЗА ЖАЛОСТ НИКОЙ !
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Lili Marlene 124СОРОСОИД МИШОК ЩЕ ВИКАШ НА БАЩА СИ ДЕТО Е ДОПУСНАЛ ТАКЪВ *** КАТО ТЕБЕ ДА СЕ ПРУЪКНЕ НА СВЕЩЕННАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.
102
6
 
14
 
! Отговори
накратко преди 8 години
който има армия, прави учения. който няма, нарича *** 'евангелисти', подобрява генофонда с 'бежанци' и учи езика на съседните държави. точка.
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КримЗнаеш ли колко ни пука на нас българите за газта ??? въобще не ни пука, само 2 % от население ползавт газ за битови нужди + няколко мутрокомунистически предприятия и няколко топлофикации, а за последните ми е през оная :) Така че не се притеснявай, единствените които рИавт за газ в България са 200-300 червени *** на хранилка към Газпром, на обикновенните хора ни е точно през оная работа :) Понял товарищ !
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** КОНЧИТИ ДА СЕ ПРЪЖДОСВАТ ОТ ТЕМАТА,ЗАЩОТО ОТ ОРЪЖИЕ НЕ РАЗБИРАТ,ТЕ В КАЗАРМА НЕ СА ХОДИЛИ ,ЗАЩОТО ОБРАТНИ НЕ ВЗЕМАТ ТАМ,ЗАТОВА ДА НЕ СЕ НАПЪВАТ ДА КОМЕНТИРАТ НЕПОНЯТНИ ЗА ТЯХ НЕЩА ,АМИ ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ПО РАЗБИРАЕМИ ЗА ТЯХ ТЕМИ,КАТО НАПРИМЕР НАЙ НОВИТЕ МОДЕЛИ ЧЕРНИ ДЕМОНОКРАТИЧНИ ВИБРАТОРИ С ЕТИКЕТ МАДЕ ИН USA
99
8
 
4
 
! Отговори
ДОКЪДЕ СА ИЗДОКАРАХА преди 8 години
"В ученията, които ще продължат четири дни, участват 12 000 военни, съобщи руското министерство на отбраната." - ТО МАЙ ТОЛКОВА Е ЛИЧНИЯТ СЪСТАВ НА ДВА САМОЛЕТОНОСАЧА, БЕЗ ПОДРЪЖКАТА... САНКЦИИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО ДЕЙСТВАТ... ВЪЗПИРАЩО ....
98
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пари за гориво за връщане дали ще имат?
97
0
 
3
 
! Отговори
nikonik преди 8 години
БРАВО за новината, хайде сега dnes.bg да публикува нещо за тези учения на ,,демократична,, Турция, за които иначе нито дума в ,,обективния,, сайт ...skat.bg/news.php?action=7&newsID=30853
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113 само дето е ЩЕ СТАНЕ някой ден но не СЕГА акана по руски
95
4
 
7
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯ 100Ако не искате "скъп руски газ"- не го купя, никакви проблеми! По- добре да купува газ от...кого? . О, съжалявам, забравих които предлага най-евтината газ за България! Никой? Наистина, никой не предлага на България най-малкото нещо, освен празните обещания....
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби 102 БОБИ БАЗОВАТА МАЛЮТКА НЕ ВАРИЯНТИТЕ И Х -7 Е С ЕДИН КАБЕЛ А АМОНИЦИЙТЕ СА КОМУЛАТИВЕН ТАНДЕМЕН А ПРОТИВО БУНКЕРНИЯ Е ПОЛЗВАН ПО 4ЕСТО И ОТ КОМУЛАТИВНИЯ СПРАВКА ВЪРШАВА
93
7
 
3
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 8 години
Тия са като онази реклама на десерти "Lion"! Показват мускули само и си пръскат парите за тунинговане на танковете! Ха ха ха! На гол тумбак, чифте пищови!
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък помислих че са открили международно изложение на руска черна и бяла техника, компютри и автомобили......
91
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Ха-ха-ха 99Умнико Т-34 е първия в света танк с наклонена противоснарядна броняПървия танк който независимо от производство в няколко завода е с ВЗАИМОЗМЕНЯЕМИ части на основните компонентиПървия танк който е ремонтопригоден в полеви условияПървия танк в който има роботизирано прахово завяаряванеПървия среден танк който има адекватна огнева мощ както в началото на войната така и по късно - винаги адекватна противопехотна и частично адекватна противотанкова(1940-42(т-34-76) и 44(Т-34-85))
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Египет сключи с Русия най големия договор от съветско време за изтребители МиГ -29.Египет и Русия съгласуваха договор за доставка на руски изтребители тип МиГ -29 .След сключването на този договор ,той ще стане най-голямата експортна поръчка на РСК ,,МиГ от съвестко време съобщава вестник Ведомости.// Това са все по лоши новини за (избраното) племе на дявоола -юдите които сега освен ,че ще имат враг като Итан въоръжен с ядрени бомби и ПВО комплекси С-300 ще имат и съсед Египет въоръжен с МиГ
89
15
 
6
 
! Отговори
МНОО ДРЕБЕН МАЩАБА преди 8 години
"Русия започнаха мащабни военни учения, в които участват 250 самолета и хеликоптера и 700 единици различна бойна техника." - АКО САМО ТОВА ИМ Е ИЗРЯДНАТА ТЕХНИКА....??? АМА ТО ЗА ПОВЕЧЕ И ПАРИ ТРЯБВАТ...
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 105 АМИ НАПРАВИХМЕ ГО ВЕ4Е 1923 КОМИНТЕРНА СЕ ПРОБВА СМАЗАХМЕЯ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ
87
7
 
8
 
! Отговори
до 105 преди 8 години
До анонименБатка, *** си, та чак дрънчиш! На лидера ти Воленчо му плащат за такива изказвания, а ти какво получи, парче пица ли? Не че и той вярва на това което плямпа, ама парите са си пари!Смешници!