Стотици самолети и бойна техника, хиляди войници

В Русия започнаха мащабни военни учения
Обновена: 26 май 2015 14:05 | 26 май 2015 10:07, Елка Василева
276
Стотици самолети и бойна техника, хиляди войници
Снимка: Reuters

В Русия започнаха мащабни военни учения, в които участват 250 самолета и хеликоптера и 700 единици различна бойна техника.

В ученията, които ще продължат четири дни, участват 12 000 военни, съобщи руското министерство на отбраната.

Министерството определи маневрите като внезапна проверка на бойната готовност на групировката на авиацията и войските за противовъздушна отбрана на Централния военен окръг.

Още по темата

Участващите в ученията воински части ще бъдат приведени в пълна бойна готовност, съобщи Би Би Си.

Самолетите от далечната авиация ще нанесат удари с крилати ракети по наземни цели на условен противник на задполярния полигон „Пембой“ в република Коми. Освен това ученията ще обхванат и авиационните и междувидови полигони „Ашулук“ и „Капустин яр“.

Проверката на бойната готовност е започнала по решение на върховния главнокомандващ на Русия Владимир Путин, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната.

По думите на руския министър на отбраната Сергей Шойгу настоящите маневри са подготвителен етап за планираните за септември стратегически командно-щабни учения „Център-2015“.

Експерти отбелязват, че военните учения в Русия са започнали в същия ден, в който започнаха и арктическите маневри Arctic Challenge, провеждани от НАТО заедно с Финландия и Швеция.

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин се пошегува тези дни в интервю за телевизия „Россия 1“, че „на танковете не им трябват визи“.

Коментирайки за руската служба на Би Би Си също толкова мащабните маневри на Русия, проведени през март, западни експерти казаха, че военната цел на подобни учения е очевидна, тъй като Русия провежда мащабна модернизация на въоръжените си сили, но често толкова големи учения имат и явна политическа цел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: военни ученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До анонимен 105 /ако не го изтрият за национално предателство/путлеристите трябва да се научат как се пише БЪЛГАРИЯ , защото този "мек знак -ь" издава неграмотност !!!
85
11
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** е най-великият диктатор, който ще защити руснаците от европейците, американците, азиатците , марсианците и венерианците, както и от млечните пътници:))), обаче кой ще защити руснаците от *** ????????????? !!!!!!!!!!!!!!!
84
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 101по системата на ТОУ умнико преди Метис М има следните системиФаланга - радиоуправляема за хеликоптери не се въртиФагот - 2500м спирална траекторияКонкурс - 5000м и по-тежка моно кумулативна БЧ модернизиран ФаготМетис и Метис М са направени да са ВЪЗМОЖНО ПО-ЕВТИНИ и да се ползват основно за Бункер Бъстери. Всички комплекси се заслепяват от танков ИЧ прожектор.Анти танк възможности средни но не основни. Корнет е основния преносим анти танк комплекс на рашките.
83
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ДА НАПРАВИ И ЕДНО УЧЕНИЕ---ПРЕВЗЕМАНЕ НА БЬЛГАРИЯ----НЕМА ДА МУ ОТНЕМЕ И 1 ДЕН
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Используя свои служебные полномочия, заместители директора сфальсифицировали документы хозяйственной деятельности организации и перепродали третьим лицам хранившиеся на базе свыше 14 миллионов тонн дизельного топлива. Топливо предназначалось для снабжения вооруженных сил Российской Федерации, в частности, для поставок в подразделения Арктической группировки
81
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските учения са много добра новина, хубаво е, че си харчат парите за глупости. А какво стана със онези сибирски гесеемчици, дето откраднаха горивото на Арктическата групировка на Фашистка ***?
80
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До АнонименМалютка - лети като се върти за да се отвива нормално катушката с ЕДИН кабел. Има сменяема БЧ като може да е Кумулативна, Противобункерна и Тандемна(модернизирани варианти) Има жироскоп и 2 управляващи повърхности 2500-5000m(модернизирани китайски)Х-7 Германия 2СВ - Управлява се с 2 кабела?(две катушки) има жироскоп(за стабилизация) и нормална самолетна схема за управление - само един тип БЧ - комулативна. 1000м
79
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиАмериканския Модернизиран ТОУ и Руския Метис М-------------- А защо не уточниш, че че Метис е излязъл 10 години след ТОW и руснаците са обикаляли като гладни кучета покрай немските армейски полигони, в опити да откраднат парчета от използвани ПТРК след ученията?
78
13
 
13
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 9 години
до луд умора няма !цъкат ти минуси, щото хората им се ще да вярват в някого, в добрия пастир ! И припознават в лицемрния дребен престъпник от Кремъл, такъв човек !? Защо го правят, еми щото са си прости ! Искат да сме под влиянието на Кремъл, без да разбират, че ние сме под това влияние, доят ни с цената на газта и ни краде една пост-тоталитарна номенклатура ! Ние не живееме по законите на демократичния западен свят, а точно по тертипа на Кремъл, завещан ни още от комунизма ! И загиваме !
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И действително заслужава ли си да се форсира приемането на въоръжение на Т-50, който няма РЛС с АФАР, а двигателят пето поколение все още е на етап разработване. Може би има сериозни проблеми с технологиите за осигуряване на малка радиолокационна откриваемост и с надеждността на работа на вътрешните отсеци за въоръжение (до сега не е имало изпитания за изстрелване на ракети и или бомбопускане). Налага се изводът, че радикално преработен Т-50 (с пълен комплект авионика, радио-електронни системи,
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жидо-бандеровците ще хапнат дръвцето.
75
2
 
5
 
! Отговори
До Боби преди 9 години
Това с гражданската продукция на военните заводи не е от днес.Ама си малък не помниш...
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неочакваното изявление на заместник-министъра на отбраната на Русия по въоръженията Юри Борисов, че в следващите пет години руските ВВС ще поръчат само 12 изтребителя Т-50 ПАК ФА (Държавната програма за превъоръжаване до 2020 г. /ГПВ-2020/ предвиждаше закупуване на 60 самолета)
73
2
 
1
 
! Отговори
индус на слон преди 9 години
До zeus не за 2012 но като сме на тази тема през 2008 същата работа и познай КАКВО Е УСЛОВИЕТО не вклю4ва само су 30 важи и за Еврофайтъра
72
14
 
6
 
! Отговори
sdfh преди 9 години
Руския народ мре от глад, мизерия и болести, а свинете дето ги управляват с методи от сАвецкия интернационал богатеят на гърба на руските хора и харчат държавни милиарди за да помпат мускули?!?! Долни *** мръсни, навсякъде политиците са ***-но в руската *** минават всякви граници и наглост. По медиите им гърмят пролетарски лозунги и откровени лъжи за събитията в Украйна, промивката на мозъци е станала повсеместна, а руския народ е лъган ежечасно за каквото и да било!!
71
5
 
5
 
! Отговори
Луд умора няма! преди 9 години
Ха ха ха, гледам много минуси сте ми нацъкали бе?! Някой умник може ли да ми каже, какво значи това? Че искате да унищожат света ли??!! Говоря за всички откачалки, и руснаци, и американци, и джихадисти, и т.н. Всички са един дол дренки! От болни амбиции да се доказват, ще ни драснат клечката без да се замислят! А вие цъкайте минуси, ***! Те ей такива заблудени им трябват!
70
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 79Ето умнико давам ти пример.Американския Модернизиран ТОУ и Руския Метис М.ТОУ се управлява по 2 кабела или оптическо влакно, лети на 4-5км и оператора следи целта с прицела - полуавтоматично насочване(недостатък заслепява се от ИЧ капан или прожектор) има 2 управляващи машинки и батерияМетис М има 1 машинка която се управлява от сдвоен кабел от пусковата установка, няма батерия и е 2 пъти помалък и лек от съответния ТОУ със същата пробиваемост(недостатък като ТОУ) цена 1/3
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Батальон танков Армата может съесть весь военный бюджет России.Расходы на оборону в течение первых трех месяцев этого года составили 9% от квартального ВВП, что больше в два раза заложенной в бюджете суммы. Другими словами, в течение трех месяцев Россия уже потратила на военные цели более половины всего годового оборонного бюджета, для финансирования других программ Резервный фонд будет исчерпан до конца года
68
11
 
4
 
! Отговори
Пентагонов преди 9 години
Само така,ще ровичкаме от Балтийско до Черно морета,Арктика и Далечния Изток,Мечока ще ръмжи и ще припка по всичките граници на Бърлогата си и накрая ще се спихне както СССР.Всичко върви по план,след анексията на Крим Бензиностанцията ще си плати всички сметки и ще остане без денги,ще изхарчи целия си валутен резерв и резервния фонд за развитие !
67
7
 
1
 
! Отговори
Кери->Пути преди 9 години
Так вот, мистер Путин, забудьте слово "Мариуполь". Войдете туда там будут некоторые отдельные американские военные. Будет атака на них будет прецедент: первый раз за всю историю российские военные будут атаковать американских военных. Мощь США будет сзади. Не спереди, а сзади. Мы уложим в гроб сто тысяч ваших солдат и офицеров, поставим Украине новейшее летальное оружие, введем самые жесткие санкции и отключим SWIFT. И на этот раз я не шучу. Мы сделаем это.