Полицията разпръсна неразрешен гей парад в Москва

Задържани са около 20 души
30 май 2015 21:51,
115
Полицията разпръсна неразрешен гей парад в Москва
Снимка: БТА

Руската полиция разпръсна неразрешен парад в подкрепа на правата на хомосексуалистите в центъра на Москва, задържайки около 20 души, предаде Ройтерс. Сред задържаните има и анти-гей активисти, нападнали участващите в митинга.

Гей активистите бяха поискали разрешение за провеждането на гей парад днес, но московските власти отхвърлиха искането за десета поредна година - ежегоден ритуал, който започна да символизира неприязънта на руските власти към публични прояви на подкрепа за правата на хомосексуалистите, отбелязва Ройтерс.

Активистите, събрали се на Тверски площад в центъра на града, бяха далеч по-малобройни от облечените в черно сили за борба с безредиците, обградили предварително площада. "Това е беззаконие от страна на московските и руските власти - това, което се случва тук е пълно беззаконие", заяви Николай Алексеев, водещ руски защитник на правата на гейовете, докато полицията го прибираше в камионетка с кървяща ръка.

"Ние просто се опитваме да проведем мирна акция за защита на човешките права", добави той.
 
Елена Кахтарьова, част от анти-гей активистите, стоеше мирно с плакат, на който пишеше: "Не на евро гей ценностите. Не на евро гей пътя за развитие. Само Русия и само победа".
 
"Аз съм против този феномен, който ни беше наложен, против хомосексуализма, против нетрадиционните ценности, казано меко, или на чист руски: против педерастията и содомията", обясни тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
19
 
! Отговори
право на права преди 8 години
Колкото повече досаждаш на другите,толкова повече рискуваш да те намразят!"Задната" доминанта на сбърканите им пречи в мисленето!
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИ ТУКА СА ЕДНИ МРЪСНИ ПИДЕРАЗЧИТА!ИСКАТЕ ГЕИ ПАРАТ, А КОЛКО ОТ ВАС ИСКАТ СИНОВЕТЕ ИМ ДАСА ХОМОСЕХСУАЛНИ И ДАСЕ РАЗВЯВАТ ПО ГЕИ ПАРАДИ! *** ВЪПРОС, КАТО КАЖАТ ГЕИ ПАРАТ КАЗВАТЕ СИ ДА ТРЯБВА ДА СТЕ ЛИБЕРАЛНИ, НО КАТО ВСЕКИ СИ МИСЛИ ЧЕ ТОВА НЕГО НЕ КАСАЕ! ДОКАТО НЕ ПОЧУКА И НА НЕГОВАТА ВРАТА И СТАНЕ ОТВЕРЖЕН РАДИКАЛ ПРОТИВ ГЕИ ПАРАДИТЕ!
39
34
 
4
 
! Отговори
оо преди 8 години
Защитаването на Правата на Гей-ориентираните Човеци е защита на човешките права. Никой не може да казва на другия с кого да се обича. Само че вашата култура е на толкова ниско ниво че не можете да го осъзнаете. Защитаването на Човешките Права води до Щастие в обществата. Докато тези които се зъбят въоръжени до зъби са просто едни страхливци и нещастници!
38
0
 
2
 
! Отговори
Генерал фон Клиркенх преди 8 години
Бси, смешното уе!
37
9
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
Тито ти не само си гей по душа но си и *** ! Но иначе как ще паднеш толкова ниско че да служиш за 5 лева на разбойници. Няма гей ценности ! Има уважение към човека! Така както Бог го е създал!
36
3
 
19
 
! Отговори
ТИТО преди 8 години
До оо...Интересна и меко казана неадекватна е вашата позиция--вие защитавате гей ценностите,а обиждате със същите ценности!!???!?!Явно в главата ви е пълна каша и европейските ценности ви идват в повече-нямате умственият багаж,да ги асимилирате.
35
14
 
3
 
! Отговори
оо преди 8 години
"Тито" твоята мотивация да пишеш е съвсем друга. Мноо си мързелив или просто нямаш друга работа обаче си гей по дух и затова цапаш Европа за насъщния като целуваш *** на Предателите на България които са истинската причина България да е бедна и мезерстваща.Разбра ли Тито! Ти също си Гей ! Даже ***...т
34
0
 
20
 
! Отговори
ТИТО преди 8 години
До Корин...А аз мисля,че трябва да пишем тук--поне един човек да спасим от тези евроатлантически "ценности"--пак ще е файда.И нестава въпрос дали е русофил или е русофоб--въпроса е да вижда,че тези "ценности" убиват Българският народ...
33
19
 
3
 
! Отговори
.......... преди 8 години
Ало тролчета. Гейове е имало и винаги ще има! Дори Александър Македонски е Гей!Европа нищо не е измисляла а просто ги третира като човеци докато вашия измислен и откачен лидер си мисли че като забрани гейовете те няма да се таковат. напротив! Още повече ще се .....
32
1
 
14
 
! Отговори
ТИТО преди 8 години
До Корин...Отдавна го твърдя това което сте написал в поста си--в днешно време е по-голяма цензурата от времето на комунизма.Не съм комунист-не ги защитавам-самият аз съм избягал от комунизма,но сегашното положение си е чиста диктатура.И се убедих в едно---Това което ни говореха комунистите за комунизма навремето си беше лъжа--а това което ни говореха за САЩ се оказа пълна истина.....
31
0
 
10
 
! Отговори
ТИТО преди 8 години
До Tulski--много си прав,но постоянно ни набиват в главите,колко е фешън да се дупчиш отзад....Защото хора с пороци като гейове,наркомани,педофили и т.н. са МНОГО лесно манипулирани и управляеми--а на всемогъщите политици,такива послушковци са им нужни...П.П.--стигнало се е дотам,че в Холандия,партията на педофилите има мандати вече във власта в общините им...а в Белгия,преди седмица гласуваха закон,в който секс с 14 годишни деца вече е законен........
30
1
 
8
 
! Отговори
САМО питам преди 8 години
А наш *** защитавал ли си е правта там????
29
0
 
14
 
! Отговори
Чудя се преди 8 години
Дали гей парадът е само по себе си положително явление?Нормално ли е една група хора да натрапва нещо,което е грешка на природата и задънена улица в еволюцията!Според някои научни изследвания около 10% от хората били потенциално хомосексуални.Приемаме го за факт.Обаче трябва ли това да се пропагандира за нормално,а да се пренебрегва стимулирането на тези хора да се държат като другите?Различната сексуална ориентация,поражда ли допълнителни права?Изобщо-сбъркана работа!
28
3
 
1
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Бе намират съ явно :)))
27
12
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Затва ли русняците носят гей-оргиевски ленточки?
26
0
 
17
 
! Отговори
поп Вечерко преди 8 години
Браво, милиционери, Бог да ви пази!
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, то и в МАсква имало гейове
24
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
41 Прекалено *** си Нео за да схванеш какво е написано в Декларацията за толерантността приета от ЮНЕСКО , това не е за дървари като теб . Ив казарма съм бил на много по сериозно място от теб ,а това на Аватара ти ми мяза на пуберска прическа в стил Централен затвор ,а бе защо се стрижете като пандизчии , що за мода е това Одисей 1
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо гейско не ми се върти в главата, въпреки това съм с две ръце за колкото може повече права и свободи за всички. Само един въпрос.Това, че са излезли само стотина гейове на улицата, значи ли, че Путин се е преборил с ***?
22
6
 
8
 
! Отговори
МИЛКА преди 8 години
Има нещо странно и сбъркано в мъжете - всички ревете против гейовете и подскачате като ужилени някой само да намекне, че има нещо нежно във вас, но нямате против лесбийките и шведските тройки и т.н.Още от Древна Гърция са описани т.нар. мъжки приятелства тип Парис-Ахил. Нещо гейско се върти в главата на всеки от вас май хаха...А иначе гей-парадите са провокативна демонстрация, никой не може да забрани да се таковат и е нагло да правят паради, за да го демонстрират...