Полицията разпръсна неразрешен гей парад в Москва

Задържани са около 20 души
30 май 2015 21:51,
115
Полицията разпръсна неразрешен гей парад в Москва
Снимка: БТА

Руската полиция разпръсна неразрешен парад в подкрепа на правата на хомосексуалистите в центъра на Москва, задържайки около 20 души, предаде Ройтерс. Сред задържаните има и анти-гей активисти, нападнали участващите в митинга.

Гей активистите бяха поискали разрешение за провеждането на гей парад днес, но московските власти отхвърлиха искането за десета поредна година - ежегоден ритуал, който започна да символизира неприязънта на руските власти към публични прояви на подкрепа за правата на хомосексуалистите, отбелязва Ройтерс.

Активистите, събрали се на Тверски площад в центъра на града, бяха далеч по-малобройни от облечените в черно сили за борба с безредиците, обградили предварително площада. "Това е беззаконие от страна на московските и руските власти - това, което се случва тук е пълно беззаконие", заяви Николай Алексеев, водещ руски защитник на правата на гейовете, докато полицията го прибираше в камионетка с кървяща ръка.

"Ние просто се опитваме да проведем мирна акция за защита на човешките права", добави той.
 
Елена Кахтарьова, част от анти-гей активистите, стоеше мирно с плакат, на който пишеше: "Не на евро гей ценностите. Не на евро гей пътя за развитие. Само Русия и само победа".
 
"Аз съм против този феномен, който ни беше наложен, против хомосексуализма, против нетрадиционните ценности, казано меко, или на чист руски: против педерастията и содомията", обясни тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който иска да прочете цялата Декларация за ТОЛЕРАНТНОСТТА на ЮНЕСКО от 1995 и стига сте повтаряли като папагали гейове та гейове , светът е нещо много по многообразно от селските ви болежки Одисей 1
20
1
 
18
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
Одисейчо, ако обичаш престани да спамиш с глупости тази иначе така приятна новина от Русия!
19
8
 
2
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
1,4 съответствие по отношение на правата на човека, практиката на толерантност не означава толериране на социалната несправедливост или изоставяне или отслабването на своите убеждения. Това означава, че човек е свободен да се придържа към собствените си убеждения и приема, че другите се придържат към техните. Това означава да приемем факта, че човешките същества, естествено разнообразни по външния им вид, положение, реч, поведение и ценности, имат право да живеят в мир и да бъде, тъй като те са. Това означава също, че нечии възгледи не са да се налага на другите.
18
10
 
1
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
1.3 Толерантността е отговорността, която отстоява правата на човека, плурализма (в това число културния плурализъм), демокрацията и върховенството на закона. Тя включва отхвърляне на догматизма и абсолютизма и утвърждава стандарти, установени в международните инструменти за правата на човека.
17
10
 
1
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
1.2 толерантност не е концесия, снизхождение или снизхождение. Толерантността е преди всичко активно отношение, предизвикано от признаването на универсалните човешки права и фундаменталните свободи на другите. При никакви обстоятелства не може да се използва за оправдаване на нарушения на тези основни ценности. Толерантността е да се упражнява от лица, групи и държави.
16
7
 
1
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
Член 1 Смисълът на толерантността1.1 Толерантността е уважение, приемане и оценяване на богатото многообразие на културите на нашия свят, на нашите форми на изразяване и начини на човешкото битие. Това се насърчава от знания, отвореност, общуване и свободата на мисълта, съвестта и убежденията. Толерантността е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна изискване. Толерантност, добродетел, която прави възможно мир, способства за замяната на културата
15
9
 
3
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
Позовавайки се също така, че Всеобщата декларация за правата на човека потвърждава, че Всеки има право на свобода на мисълта, съвестта и религията (член 18), на убеждение и на изразяването (член 19), и че образованието трябва да съдейства за разбирателството, толерантността и приятелството между всички народи, расови или религиозни групи (член 26),
14
7
 
2
 
! Отговори
ОДИСЕЙ 1 преди 8 години
Имайки предвид, че Хартата на Обединените нации Ние, народите на Организацията на обединените нации, решени да спаси следващите поколения от бича на войната, да потвърдим отново нашата вяра в основните права на човека, в достойнството и ценността на човешката личност. .. и за тези цели да практикуват толерантност и живеят заедно в мир един с друг като добри съседи .
13
3
 
30
 
! Отговори
ТОТО преди 8 години
Откакто Кончита спечели Евровизията, а католическа Ирландия гласува със 72 % ЗА гей браковете, всичко детско замина от мен и тази новина ме изненадва доста приятно.Не съм вярвал, че ще си го помисля дори, но Русия пак е напред с материала и в този момент съм възхитен от анти-гейската им държавна политика!
12
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормалните мъже не се притесняват от гейове, те си знаят че са си нормални...Вие проруските защо толкова се интересувате от тая тема, определено ме съмнявате, а и живеете във форума, жени няма ли за вас?
11
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
23 Те там трепят и хората с увреждания и социално слабите и умствено недоразвитите изобщо яко трепане пада , това ли искаш .Прекаленос те елементарни , след като виждате в Европа или Америка единствено толерантността към гейовете , това ли е най-важното според вас Одисей 1
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е безпомощен пред тайното оръжие на Запада - Кончита !
9
1
 
9
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Докога в родината ни бащина ще вилнее тази простащина.
8
1
 
30
 
! Отговори
защо? преди 8 години
А защо не пишете, че диктаторите от фашистката хунта в Куев отмениха със закон човешките права в ДНР и в ЛНР?
7
1
 
40
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Евала! Само така! Руснаците както винаги ще излязат по тарикати от европейците. Знаят до какво води цялата тази пропаганда на гейщината. До тотално морално разложение. В Европа вече няма подрастващо, а пеерастващо поколение. Стоп мерси благодаря!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този гурбетчия ,явно тежко перживява раздяла с друг ,,гурбетчия" в Москва.А защо ли го няма (този друг)тук,да коментира за ,,нежната хватка " на московската полиция?
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯТой и другият полицай е гей , дето е хванал лявятя ръка на човека !
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво !
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A tazi s plakata , zashto ne otide pred Mavzoleq I da vika : " Vun Geq ot Mavzoleq ".Ve4e 90 godini go durjat tam.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето защо са искали да ходят в Москва тези които реват че Русия не ги пускала.