Грекзит ще е началото на края за еврозоната, убеден е Ципрас

Това не може да е опция нито за гърците, нито за ЕС
19 юни 2015 14:55, Елка Василева
76
Грекзит ще е началото на края за еврозоната, убеден е Ципрас
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Излизане на Гърция от еврозоната, т.нар. Грекзит, би бил началото на края за валутния съюз. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за австрийския в. "Курир".

"Прословутият Грекзит не може да е опция нито за гърците, нито за Европейския съюз. Това би бил необратим процес, би било началото на края за еврозоната", заяви Ципрас.

Още по темата

"За Грекзит се заговори, след като Атина започна да прилага драстична програма за икономии. Тази програма, наложена от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), не засили гръцката икономика, конкурентоспособността не се повиши, а дълговете не намаляха. Трябва да бъде изменена цялостната концепция", подчерта той.

Премиерът увери, че правителството работи активно по проблема с гръцките финанси в швейцарски банкови сметки. Става дума за много милиарди, въпреки че не знаем колко точно, каза той.

Ципрас припомни, че с Швейцария е сключено споразумение за разкриване и облагане на гръцките пари в швейцарски банки. На собствениците на такива сметки ще бъде даден стимул до 2019 година, като се планира тези средства да бъдат обложени с данък от 20 процента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
7
 
! Отговори
!0000 преди 8 години
До Григорий Распутин........всяко начало има и край-а измамата на 21 век--Е.С. няма да изкара дълго.По много проста причина--в разрез е със всички човешки ценности и морални устои.....Да не говорим за финансови и ресурсни възможности--икономика без реално покрите-спрямо интересите си.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми кой го гони от еврозоната? Като нямат евро как ще плащат?
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е първият момък, който си е въобразил, че изнудването е нормален похват в човешките взаимоотношения. И няма да е първият, който се е разочаровал горчиво след това.
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грекзит - ще е началото на края, но само за Гърция. Смешнико спри да заплашваш и свърши нещо полезно. От 6 месеца вече си на власт а само приказки засега
11
8
 
9
 
! Отговори
?!? преди 8 години
На Ципурата не му идва на ум, че това е и краят на гръцката икономика. Заедно с нея и на много бизнес практики в региона.
10
9
 
6
 
! Отговори
ц преди 8 години
***, какво му пука за ЕС, да върне парите и да ходи където си иска и да се събира с когото си иска
9
8
 
12
 
! Отговори
апв преди 8 години
Гръцкия комунист плаши. И този се взе на сериозно, не вижда ли, че е потънал до ушите в л...а ...
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще се казва данакът - "роден в Гърция" или направо "народна конфискация"? Сега се кефите като засяга милионери и милиардери, ама като ви го тупнат и на вас в някой от следващите годинки, хич няма да ви е забавно. Несправедливостта си е несправедливост. Няма да разследват как и кой докара Гърция до там, ама за конфискации са готови
7
12
 
17
 
! Отговори
българин преди 8 години
До ДИОДОР КСЕНОФОНТ:Ясас, малака! И всички гърци потъвате, заедно със Секси Алекси и пианиста-самодеец Варуфакис. А германки през лятото ще кьорите главно по ТВ. Ще ходят в Турция, Хърватска, Черна Гора, може и в България, та даже и в Румъния. Ясссссууу!
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий Распутин..........Е.С.--тик-так........тик-так...Започна обратното броене--а спиране няма.
5
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ето, дилемката: гърците ИСКАТ ДА СА В ЕС, но ПРИ ТЕХНИТЕ УСЛОВИЯ - т.е. да не връщат заемите. И затова Ципрас нещо го е стегнала вратовръзката, каквато със селска упоритест не носи и се пипа там, задавя се, горкият. И при *** се завтече да сваля звезди от небето и да страхува ЕС, но нещо не му се връзват, та сега ги кълне да не гонят хубавата гръцка държава от ЕС, щото щял да настъпи апокалипсисът. Да, ама Шойбле е инвалид в количка и нещо хич не му пука нито за Гърция, нито за ЕС. Даааа ...
4
4
 
16
 
! Отговори
ван дам преди 8 години
дали някой от ес,който винаги дава съвети на бедните държави да се борят с корупцията,че швейцарските банки са складове за мръсни и крадени пари..едва ли,по добре да орежим заплатите и пенсиите на бедните..
3
9
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
А какво е опция,според Ципрас;давайте ни да ядем на корем,да плаща който иска(не те...естествено).
2
5
 
15
 
! Отговори
Waio преди 8 години
Гърците мислят ще света се върти около тях, но отдавна не сме в античността.Ципрас има още не повече от 4-5 месеца, за да доведе нещата до края и после край на приказката.Германия не я мислете, те пак ще се оправят, историята го е доказала.
1
17
 
13
 
! Отговори
ДИОДОР КСЕНОФОНТ преди 8 години
ЯСУ АЛЕКСИ..МАЧКАИ ЕВРОПЕИСКИТЕ ВРАГОВЕ НА ГЪРЦИЯ..ВСИЧКИ ГЪРЦИ СМЕ ЗАЕДНО С ТЕБ. !