Грекзит ще е началото на края за еврозоната, убеден е Ципрас

Това не може да е опция нито за гърците, нито за ЕС
19 юни 2015 14:55, Елка Василева
76
Грекзит ще е началото на края за еврозоната, убеден е Ципрас
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Излизане на Гърция от еврозоната, т.нар. Грекзит, би бил началото на края за валутния съюз. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за австрийския в. "Курир".

"Прословутият Грекзит не може да е опция нито за гърците, нито за Европейския съюз. Това би бил необратим процес, би било началото на края за еврозоната", заяви Ципрас.

Още по темата

"За Грекзит се заговори, след като Атина започна да прилага драстична програма за икономии. Тази програма, наложена от ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), не засили гръцката икономика, конкурентоспособността не се повиши, а дълговете не намаляха. Трябва да бъде изменена цялостната концепция", подчерта той.

Премиерът увери, че правителството работи активно по проблема с гръцките финанси в швейцарски банкови сметки. Става дума за много милиарди, въпреки че не знаем колко точно, каза той.

Ципрас припомни, че с Швейцария е сключено споразумение за разкриване и облагане на гръцките пари в швейцарски банки. На собствениците на такива сметки ще бъде даден стимул до 2019 година, като се планира тези средства да бъдат обложени с данък от 20 процента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
Слушай, вече забелязах, че "коментарите" ти са напълно елементарни, безчовечни и откъснати от всякаква логика, реалност и морал. ДА, СЕГАШНА РУСИЯ Е ЕДИНСТВЕННАТА НОСИТЕЛКА И СЪХРАНИТЕЛКА НА ИСТИНСКАТА, НАТУРАЛНА ЧОВЕШКА ПРИРОДА, ОБИКНОВЕННИТЕ ЧОВЕШКИ И БИБЛЕЙСКИ ИСТИНИ ЗА МОРАЛ, ЕТИКА И ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ. НИЩО ПОДОБНО ГО НЯМА В краварията и някои от еуропейските и пуделчета.
34
5
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Запада няма никакъв интерес да го убива, напротив. Ако тоя тарикат завлече руснаците с едни 50-100 млрд, в Брюксел ще му вдигнат паметник.
33
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАмериканците не биха се поколебали и за минутка да го убият------Затова пък КГБ спокойно ще си го убият, за да обвинят Запада. Така е ставало с всички наивници, които целуват руски гъс.
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо има между Гърция и Украйна? Едните са бедни заради руската агресия, другите защото са изяли и изпили сичко. Едните се борят с руската експанзия, другите канят мечката в Европа. Естествено, че на Украйна ще помагаме, не на Гърция.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оооооо, това е нищо! Ако го бяхте чули какво каза на Петербургския форум, пред аудитория от 120 страни. Направо срути еуропката!!! Хихихихи, направо си рече - "ес си въобрази че е пъпа на света...., докато светът е голям и многополярен...". Чак на Путин му се вдигнаха веждите от изненада!
30
5
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
По-скоро еврозоната ще си отдъхне и няма да се занимава с колосалните гръцки дългове. Ципрас да знае много, ами да разкрие защо над 200 млрд евро! потънаха незнайно къде, а "растеж на икономиката няма", както и "намаляване на дългове"
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им опростиха половината дълг преди 5 години какво стана, пак го натрупаха че даже вече е и повече, невиждам какво иска тоя наглец, ако беха ги изхвърлили през 2010, щяха да спестят на ЕС поне 200 млрд евро, така че щом не. искат да играят по правилата изхвърляне и точка, е там с *** а се целИавт :)
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до АнонименАмериканците не биха се поколебали и за минутка да го убият както правят с тези които откажат да се продадат ако това можеше да им реши въпроса, Ципрас отдавна щеше да е мъртъв, но не смеят защото това още повече ще настъска гърците, те не да страхлива и продажна пасмина както някои техни съседи.
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брава на Гърците. ЕС им клекна, а ние се оставяме да ни правят на маймуни и народа се гърчи в евромизерията. България като природни дадености и ресурси е по-богата от Гърция, но само с богатства и дадености не става когато материяла е лош.
26
3
 
9
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Всяко нещо което води до срутване на п.дерастката *** е добро!
25
2
 
1
 
! Отговори
apv преди 8 години
До Анонимен И да краде...
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грекзит няма да засили еврозоната. Ще сложи край на гръцкия рекет, но какво ще прави с още по-алчния и ненаситен украински рекет?
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е заплаха за САЩ и този фалит е сътворен точно от Хамерика. И след излизане на Гърция от еврозоната едната от двете общности ще претърпи стабилна рецесия, коя ще бъде ще се разбере след време.
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен За какво им е да го убиват физически.Виж икономически Ципрас вече е мъртъв.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бгХммммм, да, затова отпреди два часа европейците почнаха да говорят за удължаване на програмата на Гърция с 6 месеца, като щели да отпуснат пари за всички заеми до края на годината. Вчера излезе и заключението на гръцката комисия по разследване на дълга,което установява,че дългът е незаконен и как са товарили Гърция парично.От вчера също се чуват изказвания по тв,че Гърция ще си потърси правата в Комисията по правата на човека...Макар и ние да имахме такива "ЛАПЕТА"!!!
20
5
 
7
 
! Отговори
Обзор преди 8 години
Развитието на ситуацията в Гърция е в пряка връзка с положението в Украйна. Утре изтича крайния срок за плащане на 1-та вноска на държавния дълг на Украйна към Русия и, ако не плати Украйна е дефолтер, но тъй като кредитор не е запада МВФ заяви, че ще продължи кредитирането на Украйна все едно, че нищо не се е случило. Гърция е обидена, че за чуждата на ЕС Украйна пари се отпускат, а на члена на Еврозоната Гърция дългът не може да бъде простен.
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно обратното Ципрас, точно обратното, Грекзит ще засили еврозоната и ще сложи край на гръцкия рекет
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС и без "геркзит" ще се разпадне скоро.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Ципрас направо ги разби, дори не могат да го убият от ЦРУ, ходи си почти без охрана. Ако го американците го убият както обикновено правят като някой не слуша и не иска да се продаде още по-лошо ще стане за евроатлантическата ***. А ако беше нашенец отдавна да го бяха купили и отдавна да имаше споразумение.
16
4
 
9
 
! Отговори
финансист преди 8 години
Най после Европа трепери от заканата на другаря Ципрас. Ако не дадат още пари всички загиват и само Сириза ще си живурка . Др. Ципрас стига сиртакис требе и малко работакис .