САЩ и НАТО подхващат милитаризация в Европа

Москва е на кръстопът – търси адекватен отговор
23 юни 2015 10:18,
186
САЩ и НАТО подхващат милитаризация в Европа
Снимка: Reuters, архив

В отговор на "руската заплаха" НАТО се кани двойно да увеличи своите сили за бързо реагиране, да формира нови щабове и да осигури повече пълномощия на военното командване, пише руският в. "РБК дейли" в коментар за предстоящата среща на министрите на отбраната от алианса.

С тези проекторешения пактът търси отговор на хибридната война, водена от Русия в Украйна - балтийските страни и Полша настояват, че събитията от Донбас може да се повторят и на тяхна територия. Това е слабо вероятно, но с действията си Москва обезсмисли опитите за възражения и принуждава НАТО да взема ответни мерки, коментира руският военен експерт Александър Голц.

Създаваните нови натовски сили няма да работят, също както не работеха и предишните, защото европейските армии са недееспособни, убеден е колегата му Александър Храмчихин. Тази недееспособност според него се дължи на недостатъчно финансиране и психологическо нежелание сред европейците да се готвят за война, пише вестникът.

Пентагонът потвърди, че планира милитаризация на Източна Европа, където НАТО ще разположи тежки въоръжения, обобщава "Независимая газета" изявления на военния министър на САЩ Аштън Картър.

Вчера Картър заяви в Берлин, че алиансът е готов за продължително противопоставяне с Русия. Според експерти, федерацията може да издържи такъв конфронтационен курс, ако обаче НАТО не го поддържа твърде дълго, посочва изданието.

Москва днес е на кръстопът и се налага да подбере адекватен отговор, пише то. Международният форум в Санкт Петербург показа тези дни, че "политиците и икономистите не се тревожат особено заради кризисните явления в Русия; от друга страна, сериозни опасения буди фактът, че почти половината бюджет отива за отбраната", заявява пред всекидневника политологът Дмитрий Данилов.

Тази ситуация не е изгодна за Русия. В краткосрочна перспектива засилването на военния комплекс може да стимулира икономиката, но в дългосрочна пак ще я вкара в кризисна безизходица, добавя той. "Ако Западът тръгне да увеличава военната помощ за Украйна и да разполага оръжия в балтийските страни, има риск от политика на възпиране да минем към политика на активна конфронтация", казва Данилов. "Днешното положение е гранично и трябва да решим дали да минем към мобилизационна икономика", смята руският експерт.

В публични изявления ръководството на НАТО обяснява мащабните си операции в Европа с "реална заплаха от страна на Москва". Малцина са обаче високопоставените генерали от алианса, които вярват в тази версия, пише "Росийская газета".

Московският официоз подкрепя мнението на Едуард Лукас от Центъра за анализи на европейската политика във Вашингтон, изразено пред "Уолстрийт джърнъл". Според аналитика, САЩ вземат мерки срещу евентуална принудителна смяна на режима в коя да е покровителствана от тях европейска страна. Това би поставило под въпрос гаранциите за сигурност, давани от Вашингтон на неговите съюзници, обяснява изданието.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
13
 
! Отговори
противоречие преди 8 години
Нали "Руската ядрена заплаха много шум за нищо"Тогава NATO (OTAN за обратните :) ) - що напълни гащите?
90
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Алекс 114Моля те вземи един ИТ пуснете един ДНС сървър на някакъв сървър независимо дали ще е Линукс или Виндолс. Свържи го в локална мрежа без достъп до интернет и задай въпроса кой е днес.бг. Ще получиш отговор непознат/неиндифициран обект. Тоест няма да получиш ИП адресСлед това провери с команда какви записи има кеширани в ДНС таблицата на сървъра и ще видиш. ....сом ....нет ....бг ...и т.н. но няма да видиш днес.бг ...Защото ти трябва друг ДНС да ти каже(Хамерикански обикновено)
89
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Боби,последно щото влизам в събрание. Можеш само да мечтаеш да си системен адмнинистратор, с твоите вярвания за сървър базиран в Америка които контролира . (точката) в URL-а. От DNS не разбираш и вярваш че процесорното прекъсване е конспирация против потребителя за контрол на машината му. Като завършил ТУ-то много се надявам да лъжеш и за това защото би ме било срам да нарека *** като теб колега. Ай със здраве.
88
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 111Аз пиша срещу американската пропаганда. Не подкрепям Путин защото той си следва неговите интереси и в негов интерес е Лукойл да ни дои. И да купуваме Руски газ. Но ако двете оферти са по-евтини от Хамериканските и сие алтернативи няма да кажа на черното бяло.
87
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Алекс 109ОЗ от ЯХБЗ специалност разузнаване - Офицер от Запаса Ядрена Химическа и Биологическа Защита (или Химически войски)Завършил съм Ту-София ИТ профил Хардуер - вече няма подобна специалност в ТУОт 3 курс до сега работя като ИТ или сисадминствам както обичаме да казваме.
86
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 107А сега да ти обясня защо е направено това наистина да можеш да коментираш повече от 3 пъти като не си регистриран - За пари. На страницата има 10 реклами, една препратка към ***, Икона на БТА.При всяко натискане на бутон Ф5 за да обновиш страницата тези реклами се презареждат и от това печели сайта. обикновенно аз обновявам страницата на която пиша по 2 пъти на минута. А аз пиша по повече от една тема ... Ф5 реклама Ф5 реклама Ф5 реклама ...
85
3
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Боби,Само последната ти лъжа е че си ИТ. Не само като професия беше казал че си плановик в химическите ами от мрежови структори грам не разбираш. Явно по професия си каквото ти трябва за момента, а всъщност си отявлен *** щото освен да пишеш глупости друго не правиш.
84
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 107Гриша знам какво пише в документацията. Също така ти казах че ако променят нещо в един сайт като правила ОБИКНОВЕННО никой не се сеща да обнови документацията. (Аз съм ИТ и да си призная като променя нещо някъде по системите обикновенно "забравям" да опиша голяма част от малките промени)
83
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Алекс 104Алекс превърти назад 40 коментара и ми кажи кое е неистина по-точно с цитат.
82
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 102Колега Распутин влез в сайта анонимно и пусни 4 коментара от потребител анонимен или Гриша ако искаш. Като го направиш ще разбереш че правилата са променени. Както обикновенно ако някое правило е променено никой не си прави труда да обнови документацията.Пак те призовавам да микажеш какво по-точно глупаво и лъжливо съм казал?
81
5
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Ами то 99% от всичко което пишеш е неистина Боби. Това че е глупости е само бонус към забавата. Изискава се прекалено много услилия с никаква полза за пробив в железобетонната ти глава за да се занимава човек. Затова нормално се казва "не говори глупости" и толкова.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Григорий Распутин---форума е свободен--"професоре"--само ако обиждаш те банват--ясно ли ти е ***..
79
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 100Мисля че даже имам регистрация но сайта е толкова бъгав че и тя не сработи преди време. Всеки мой коментар не е анонимен.Отностно спора кое глупаво нещо казах бъди точен моля. "Говориш глупости" е начин да отхвърлиш всичко което съм казал като неистина. А определено това не е вярно. И определено това не е начин на водене на спор.
78
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 95Колега знаеш ли ка ни *** с тока? Значи по ЖЕЛЕЗНИ договори от Американските централи и няколко други НЕК трябва да изкупува 1,9 ГВ Обаче Всички в България ползваме 1,6ГВ тоест ние плащаме повече енергия от колкото ползваме. В тези мощности не са включени АЕЦ и други по-рентабилни и по-евтини производители на енергия.Докато не настъпи 100% либерализацция на пазара и неефективните централи не фалират няма да се оправим.
77
2
 
12
 
! Отговори
Одисейчо преди 8 години
Одисейчо--не е същото с Кърждали-1.В България няма преврат.2.На турците там никой не им е забранил да говорят на майчиният си език.3.По цяла България НЕ ходят шпиц-команди да палят и ограбват.4.Никой от офицялната влас в България не нарича турците -***.5.Власта в София не унищожава гражданите на Кърджали с бонбандировки.6.Няма запалени 50 човека турци от про-фашистки партии.7.България не е обявила за нац.герой фашист....и т.н. А всичкото това го има в Украйна--затова и Крим стана руски...
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха вчера няколко хиляди онанисти в Ереван (Армения) са опитали МАЙДАН, благодарение на полицията и водните пушки участниците са били изкъпани, парфюмирани и изпратени по домовете.Пиндо *** май ще си стоварят САТАНАта на главата , упорито към това развитие на нещата се тикат от управляващите "елити".
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предложение:Русофилите да си плащат тока по цени на АЕЦ Козлодуй.Русофобите да плащат по цени на американските централи.Така ще се разбере колко са едните и другите.
74
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Григорий Распутин 84САЩ направиха ли още бази включително в БГ все по-близко до РФ - ДАСАЩ създадоха ли ИДИЛ които заявиха че ще се отправят в Кавказ - ДАСАЩ какво правят да спрат ИДИЛ - реално почти нищо няколко въздушни удари кои са потърпевши Сирия, Йордания, Турция, Ирак половината са партньори на РФСАЩ какво правят да се спре движението Талибан в Авганистан - НИЩО Таджикистан вече е в повичена опасност и бойна готовност. РФ гарантира границата с Авганистан с войски.
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
93 за теб се повтаря всеки ден едно и също мъка мъка и пак мъка
72
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
86 давам ти пример тъпче с Кърджали защото е абсолютно същотоОдисей 1