САЩ посрещат празника си с повишена бдителност

Около 7 хил. полицаи ще охраняват празничните прояви
Обновена: 4 юли 2015 08:53 | 4 юли 2015 08:53, Веселина Йорданова
72
САЩ посрещат празника си с повишена бдителност
Снимка: архив, Ройтерс

Съединените щати отбелязват днес националния си празник, Деня на независимостта. Това ще стане с повишено внимание по призива на властите.

Държавният департамент на САЩ е направил проверка на сигурността на американските дипломатически представителства по света в навечерието на 4 юли, съобщи неговият говорител Джон Кърби, цитиран от ТАСС.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разпореди затягане на мерките за сигурност в целия щат в отговор на призива за бдителност, отправен от федералното правителство, предаде Ройтерс.

Около 7000 полицаи и почти всички служители на отдела за борба с тероризма ще охраняват празничните прояви в град Ню Йорк.

Повишената бдителност се налага заради терористичните атаки по света миналата седмица, отговорност за които пое джихадистката групировка "Ислямска държава". Столицата на САЩ Вашингтон бе разтревожена в четвъртък от сигнал за стрелба в комплекс на военноморските сили, който се оказа фалшив.

Иначе днес Съединените щати отбелязват за 239-и път националния си празник. На този ден през 1776 г. е подписана Декларацията за независимост от Британската империя./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
кольо преди 8 години
Да,така е!Съгласен с долният коментар.Всичко е бизнес.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютни глупости!Има си полиция както обикновенно!Много си е гот даже свободно и бързо се придвижваш.Само паника за нищо.И разберете мили сънародници-обикновенният народец също страда като нас у нашата си БГ.Всичко е заради илюминатите които са навсякъде и са си продали душата на рогатия.Няма човек който да не го знае!И стига джафкане и злоба!Наслаждавайте се на любовта на хората около вас.ТОВА Е СИЛАТА!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия до преди 150 години още са горели вещици... ква демокрация? След независимимостта избиха индианците за да се настанят на тяхно място под претекста че не са в крачка с развитието.
22
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Мерки за сигурност срещу какво: народната любов; любовта на народи, които демократизирате; или и двете. Ако е последното, не е добре работата.....
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5 пари не давам за смотания им празник. Ако си стояха мирни и кротки сега нямаше да треперят дали някой ще реши да им отмъщава.
20
11
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
GOD BLESS AMERICA AND HAPPY JULY 4TH AMIN
19
2
 
7
 
! Отговори
до Одисей преди 8 години
"38 Дори формално правиш ли разлика между 1776 и 2014"Ами не правя разлика. И тогава и днес светът е нестабилно място, с войни и кризи и с динамично променящи се граници. Погрешно е да смяташ, че всичко е утихнало и ще си стои така както го виждаш завинаги. За кримчани отцепването от Украйна е също толкова значимо събитие, колкото отцепването на САЩ от Великобритания. И кой си ти, че да ги съдиш? Точно така, ти един един никой.
18
8
 
3
 
! Отговори
АМЕРИКА преди 8 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страх, страх ги тресе да не би някоя от "демократизираните" държави да не реши да им прати "честитки" за празника. След като си сринал толкова държави и си си спечелил толкова врагове, ще те е страх и като си пускаш чешмата.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно събитие, американските колонии водят война за независимост от Британската империя и накрая се обединяват, формирайки днешните САЩ.Крим извоюва своята независимост от Украйна и се обедини с Русия, формирайки днешната Руска Федерация.Разбира се според наглите разбирания на САЩ, тяхното е позволено а за Крим не е, нищо че според международното право и САЩ не би трябвало да съществува отделно от Великобритания.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една тайна организация в протоколите си, случайно намерени от жената на един от участниците й и предадени в Царската тайна полиция на Русия през 1912, и които били публикувани, а седмица след това иззети от всички книжарници и забранено да се публикуват в Русия, която е направила Френската буржоазна революция, споделя за себе си, че тя възнамерява да предизвика 3 световни войни, да властва в политиката на държавите отменяйки монархиите и създавайки "демокрации" с многопартийни системи, в които ще внедрява своите агенти, и възнамерява да постави свои доверени лица на ключови позиции които ще ***
14
3
 
9
 
! Отговори
Покойник преди 8 години
Йелоу Стоун вулкана да изригне днес дано
13
3
 
14
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Колкото и да пазят не могат да спрат поздравите на ИДИЛ !
12
2
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 8 години
ЩЕ бдите и в сънят си....
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четейки коментарите тук установих, че нормалните хора отдавна не посещават посредствените новинарски страници. Само "***" се "джавкат" за едната заплата. Смешно е. И трагично.
10
23
 
6
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Великa Aмерикa днес се роди! Слaвa USA, Слaвa Ukraine!
9
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смърт на САЩ..
8
3
 
13
 
! Отговори
до 22 Одисей 1 преди 8 години
Я ОЧЕНЬ СПОКОЙНИЙ,А ТЬ| МАЛЕНКИЙ ИНФАНТИЛЬ БУДЕШ ОПЯТ ВСТРЕЧАЕШ РУССКИЙЕ С ЦВЕТЬ| ,И ПОБЛАГОДАРИШ ИМ ЗАТО ЧТО ОСВОБОДЯТ ВАМ ОТ 25 ЛЕТНОЕ РАБСТВО!ПОНЕЛ МЕНЯ ПОДОНОС АМЕРИКАНСКИЙ!
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАНА С ДВЕСТА ГОДИШНА ИСТОРИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ ПАСМИНА И СБИРЩИНА БЕЗ НИКАКВА КУЛТУРНА ЦЕНОСТ,ИЗБИЛА КОРЕНОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗАТВОРЕНО И ДО ДНЕС В РЕЗЕРВАТИ ИСТЛАСКАНО ДО ГРАНИЦИТЕ С КАНАДА,ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ И КАКВА НЕЗАВИСИОСТ МОГАТ ДА ПРЕТЕНДИРАТ СЛЕД КАТО ЛИЧНО ТАЗИ ПАСМИНА Е ИМАЛО И РОБОВЛАДЕСКИ СТРОЙ И ДО ДЕН ДНЕШЕН СЕ ИЗБИВАТ ДЕМОНСТРАТИВНО ***,А ДО 60'ГОДИНИ НЯМАХА НИКАКВИ ПРАВА.ТАЗИ ФАЩИСТКА СТРАНА ИМА ИМПЕРСКИ АМБИЦИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО И НА СВЕТА.ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД Е В ДЕЙСТВИЕ.
6
9
 
7
 
! Отговори
До Членска карта №7 преди 8 години
пиши колкото искаш, то е ясно, кой на кого му плащат. ПЛюй колкото искаш, цъкай минусчета, но това няма да промени факта че продавате родината си за копейки. Жалки сте и не случайно сте най-нещастните хора в Европа, и това не е свързано с доходите , а с това че неможете да се зарадвате на чужди хора. Знаеш ли , че на краварите им е все тая за такива като нас, но НИКОГА няма да чуеш лоша дума от тях за България, това мился е голямата разлика. Цъкайте минусчета, че копейките свършват. Жалки сте!