Германия планира военно учение с Украйна през лятото

Ще включва и сухопътни, и морски маневри
5 юли 2015 14:34,
40
Германия планира военно учение с Украйна през лятото
Снимка: архив Reuters

Германската армия планира да участва в две многонационални военни учения в Украйна това лято, съобщи ДПА.

Според плана подразделения от Бундесвера ще бъдат на сухопътните маневри "Рапид трайдънт" и на военноморските учения "Сий брийз". Въпреки конфликта между проруските сепаратисти и правителствените сили в Източна Украйна Бундесверът участва в ученията от същите формати и миналата година.

В ученията "Рапид трайдънт", които ще се състоят под командването на САЩ от 20 юли в района на град Яворив, на 50 км западно от Лвов, и ще продължат 11 дни, ще се включат около 1800 военнослужещи от 18 страни. Маневрите "Сий брийз" ще са в Черно море от 31 август до 12 септември.

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа предупреди днес, че ситуацията в Източна Украйна се е влошила значително през тази седмица. Тежки оръжия като танкове и оръдия са били забелязани от наблюдателите на организацията по фронтовата линия, съобщи заместник-шефът на мисията наблюдатели Александър Хъг при визита в пристанищния град Мариупол.

Този тип оръжия трябваше да бъдат изтеглени, според споразумението, сключено между двете страни през февруари. Хъг каза също, че има тревожно увеличаване на броя на бунтовниците и на правителствените КПП-та, които стават мишени на нападения, застрашаващи живота на цивилните, които чакат на опашки с колите си пред тях. Той потвърди, че сепаратистите са се изтеглили от село Широкино, на 20 км източно от Мариупол, където се водеха яростни боеве, и сега мястото е изоставено.

ОССЕ разполага с 500 наблюдатели в зоната на конфликта.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 8 години
Трудно си представям ,състоянието на духа, на тези украинците и техните наследници , които са воювали с немците / смекчено германци/ в съвместни учения с "швабите" в НАТО ,след като Украйна няма нищо общо със северния Атлантик / както и Турция и ред други страни заробени от новите хитлеристи - американските семити,юдеи , ортодокси ,банкоевреи, еври /-глобалисти за отцеляване/и тяхната *** потдръжка от брити , немци-ха-ха-ха и мислите ли ,че евреина Оланд е "социалист"-рокетки срещу Либия-ААА!
25
0
 
2
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Защо издевателстват над Украйна и хората там.Дразнят руснаците и после боя го отнася Украйна.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РусофилИ тогава и сега подстрекател са гнусните американски компании, подкрепяни от корумпираното правителство на САЩ. Германците са жалък инструмент в ръцете им. А 1945 г. Е един театър с много жертви, когато Америка показно унищожи детето си -Фашизма!
23
0
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
Е това е, фашагите пак са рамо до рамо, само дето паметта им е къса! Всъщност с това Германия си показва истинското лице
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимени преди и сега гнездото на фашизма е САЩ!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашизмът е жив. Притеснявайте се деца! Докато има САЩ ще има и изобилие зло на Света. Опомнете се хора! Крайно време е Европа да се осъзнае, да се отърси от комунистическите ***, като Меркел, които по навик са и сервилни мекерета на ЦРУ. За една независима от САЩ Европа, ако искаме да я има! Който не го хареса е *** на САЩ!
20
0
 
0
 
! Отговори
Freiburg преди 8 години
Narod kojto ne se u4i ot istoriata si, istorijata ste go nau4i.
19
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯТова си е провокация. ..Редно е да има руско китайски отговор
18
1
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 8 години
Швабите планираха ли руския парад в Берлин?Щото през 1941 пак така влязоха в Украйна, през 1942 стигнаха до р. Волга и после какво тичаха с пълни *** чак до Берлин.Ама 70 години са много време. Нищо, ще им напомним.Видать, забыла нас Европа, пора напомнить дорогим как наша русская пехота брала Париж, брала Берлин!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"тежки оръжия като танкове и оръдия са били забелязани от наблюдателите на организацията по фронтовата линия" - НО от страната на урките!Що поднасяте мъгливо новините ?А?!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До В ютубе клип с име -Tи като знеш какви клипове имало в Ютюб,можеш ли да прогнозираш какъв ще бъде резултатаот един нов референдум в Крим, ако запада е убеден, че жителите на Крим искат да живеят впределите на Украйна, то тогава защо не се повториреферендума в присъствието на западни наблюдатели?
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дразниш руската мечка ще доведе само до едно - Чекпойнт Чарли ще бъде преместен на другата страна на Ла Манша.
14
2
 
20
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Няма да е зле ученията да са по близж до границата, че ни трябват военопленници. Почваме да строим няколко нови газопровода ,а германците работят добре. Това е доказано през 1945-1950
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНОНИМЕН 16Браво на ВАС!
12
31
 
5
 
! Отговори
Ханс преди 8 години
Русия ще изяде бахура.
11
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците отново не са в час, най-вероятно огромен процент отвойниците в тяхната армия са арийци от турски произход.
10
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общо взето Украйна е неофициален член на НАТО..
9
5
 
50
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
УЧЕНИЕТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ В УКРАЙНА И ОТНОВО ЩЕ ЗАВЪРШИ В БЕРЛИН.
8
2
 
31
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
И руски спецназ ще се включат в учението да е по-интересно,пък после който научил научил няма да се върнат още 70 години.
7
0
 
26
 
! Отговори
Human insecticide преди 8 години
До Анонимен 12 Като гледам, и ти си изпълзял, листна въшко, и ще трябва да ръсим за вредители!