Скъсаха български знамена в Киев, помислили ги за руски

Флаговете са били издигнати по повод посещението на Плевнелиев
Обновена: 7 юли 2015 16:05 | 7 юли 2015 16:00, Елка Василева
214
Скъсаха български знамена в Киев, помислили ги за руски
Снимка: Facebook

Неизвестни лица са скъсали тази нощ в центъра на Киев близо 15 български знамена, поставени по случай официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в украинската столица. От градския съвет са убедени, че злосторниците са посегнали на знамената, тъй като са ги помислили за руски, предаде ТАСС.

"На нощно осветление зеленият цвят на знамето на България, намиращ се между бялата и червената ивица, може да е бил сметнат за син цвят, което е станало и причина за вандализма", казаха от градския съвет.

Киевските власти са поднесли извинения "на ръководството и народа на България за този досаден инцидент", посочва руската агенция.

По-рано в социалните мрежи украинският депутат Дмитрий Линко написа, че по улиците на Киев са окачени "български знамена, които много приличат на руски".

"В центъра на Киев окачват знамена на Украйна и България. Но, когато ги погледнах, се появи въпросът – това ли е българското знаме? На вас как ви се струва?", коментира Линко.

Помощникът на депутата Алексей Кошевец уточни, че знамена са окачени по цялата улица "Лаврская".

"Как е възможно да се допусне флагът на България да е точно копие на руския? Това може да се оцени като саботаж? Дори и през деня да позеленее, аз се съмнявам, че това ще оправдае тези, които така нехайно са се отнесли към въпроса за знамената", подчерта Кошевец.

От своя страна жителката на Киев Анна Ленская съобщи във Facebook, че на дневна светлина знамето е със зелена ивица, а не синя. "Дневна светлина. На снимката се вижда, цветът не е син, а зелен", пише Ленская, като публикува съответна снимка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Тия ще се психират от злоба.Днес в украинския парламент са дискутирали закон - да не се нарича руската федерация Рурия или Рус, грози го 12 г затвор.
111
0
 
10
 
! Отговори
шопе,шопе преди 8 години
Къде са професора и распутин,пешко?Или бачкате на един комп,че дъртия вампир сорос ви еспрял финансите?
110
0
 
2
 
! Отговори
do KK преди 8 години
то твоя вече е порен, не се бой!
109
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Опитали са се да скалъпят версия но не им се получи,да опитат пак!
108
5
 
5
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
q da vidim nashite putuvci kvo shte napraviat ,nishto celia svet se smee s nashata oshmulena darjava neznaeli bili *** fashagi ,izvine sega niakoi da zapali ykraiskoto zname i da kaje mi neznam che toz parcal e znameto na ykraina ....nali
107
1
 
28
 
! Отговори
no преди 8 години
Което и знаме да са скъсали лошо са сторили.
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това си е чисто синьо
105
0
 
30
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
Що ще рече Хохъл? - укропитек еволюирал в неандерталец! - ))))
104
4
 
28
 
! Отговори
Трикери преди 8 години
Не никаква пропаганда не е . Скъсали са ни знамето и са знаели че е българско. Дано пукнат тези украйнски простаци. Ако видя тяхно знаме тук и аз ще го скъсам
103
24
 
4
 
! Отговори
Койчо Коев преди 8 години
Номера с цветовете на българското знаме е от ясен по-ясен. Петоколонците в кабинета му умишлено са проспали това. В украинското правителство и държава пък все още е пълно с агенти на русия. Те тук, в България правят такива номера, та няма да скроят на Президента ни мърсотия в Украйна..Целта на този саботаж е злепоставяне на България и Президента и. И това не е работа на украинците а на руските *** в Украйна.
102
12
 
4
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
До .i.-----------------------Вие виждали ли сте вързано с верига куче което само като чуе стъпките на господаря си,който го е вързал-веднага излиза от мърлявата си колибка и се опикава от радост ? И как реагира и оголва зъби злочестото псе ако някой охули господаря му ( например Путин ) ?
101
0
 
17
 
! Отговори
maxobg преди 8 години
абе, като снимката ,си е баш руското знаме !!явно тия са далтонисти и не правят разлика м/у синьо и зелено(или не знаят )
100
0
 
32
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
роската е пич. ще вземе макара и игла и ще ги зашие скъсаните знамена.
99
4
 
24
 
! Отговори
Я преди 8 години
А нима оправдаваме късането на руски знамена?На украинското обяснение, че причина за вандализма е това, че укропите са взели българското знаме за руско, аз пък, като си избърха .... с тяхното, ще се оправдая, че съм го взел за тоалетна хартия.
98
29
 
7
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Ушанките,*** и пелмените,даже и пирожките не са виновни-те даже не са и руски а китайски но който ги носи или яде--от тук нататък тежко му !--Джуджето направи така че целия свят да мрази Росия с изключение на наште 4 % -ови перхидролници.
97
3
 
33
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ха-ха,голям смях!Пълно потвърждение на фактът,че хохлите са големи ***,хеле ония от Десен сектор!Една лошокачествена снимка от GSM е достатъчна да задейства активистите,които на място естествено са видяли зеления,а не син цвят на ивицата,но нямат толкова акъл да съобразят за какво става дума и просто са изпълнили заповедта.А нашия Плевел освен некадърник,се оказа и голям котсуз-няма нещо в което да участва и да не се получи някакъв фал,вкл. и в чужбина.
96
6
 
12
 
! Отговори
До пенсионер преди 8 години
Значи тогава си ходил с ***? Нещо не ми се вярва, *** си носехме от СССР, тук нямаше. Значи, бил си там! Аз пък 1976 г бях в Чехия и не повярвах на ушите си, на какъв перфектен руски ми говореше барманът в къмпинга преди немската граница. "Хлебушки Вам надо? Пиво у нас классное, из местной пивоварни.." Никъде не видях лошо отношение, дето говорехме на руски! *** са носили и Фридтьоф Нансен, и Умберто Нобиле, и Роалд Амундсен, и Скот, и Пири, сега ги носят в канадската армия. Няма лошо!
95
2
 
16
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Ами, ако знамената са скъсани за това че президента ни, нарече Русия агресор и заплаха сигурноста ни, и за това че доставяме оръжие на украинската хунта. В Украйна има руснаци не само в Донбас.А това че сбъркали нашето с руското знаме е пропаганда.
94
6
 
4
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
До 117--------------------Абе ти толкова ли си неграмотен-не знаеш ли че руското знаме преди октомврийския преврат на сифилистичното джудже--Ленин,е същото което е и днес ?
93
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези майдановци и далтонисти ли са или просто прости ?