Лидерът на "Десен сектор": Протести до ареста на украинския вътрешен министър

Стрелбата в Мукачево станала при обсъждане на сфери на влияние
12 юли 2015 13:34, Елка Василева
64
Лидерът на "Десен сектор": Протести до ареста на украинския вътрешен министър
Снимка: БТА

Лидерът на екстремистката украинска организация "Десен сектор" Дмитро Ярош призова привържениците си да продължават протестните си акции, докато не бъдат арестувани представителите на властите, които според него са виновни за събитията в Мукачево, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на съобщение, поместено на страницата на Ярош в една от социалните мрежи.

Ярош призовава за оставка на цялото ръководство на силовите структури на Закарпатска област, както и на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков.

Още по темата

Лидерът на движението каза, че той и членове на ръководството на "Десния сектор" имат намерение да заминат за района на Мукачево, за да гарантират по думите им "обективно и безпристрастно разследване на събитията".

Около 20 бойци на крайнодясната организация откриха вчера огън в Мукачево, Закарпатска Украйна, при конфликт с опоненти, с които обсъждали разпределяне на сфери на влияние.

Стреляха с автомати, картечници и гранатомети и срещу пристигналите на мястото на конфликта полицаи, унищожиха няколко полицейски коли, запалиха пост на пътна полиция и бензиностанция. Днес се водят преговори между служителите на силовите структури и бойците, укрили се в гората около село Лавки, недалеч от Мукачево.

По данни на прокуратурата трима души са загинали в при вчерашната стрелба, започната от "Десния сектор", а 11 са били ранени. Организацията на свой ред съобщава, че са убити двама нейни бойци, а четирима са ранени. Прокуратурата на Закарпатска област определи вчерашните събития като терористичен акт.

От снощи бойци и привърженици на "Десен сектор" провеждат протестни акции в Киев и други големи градове, настоявайки за оставката на вътрешния министър.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
10
 
! Отговори
Масло преди 8 години
Искахте демокрация, на Ви сега демокрация ! С всичките и красоти: мафия, мутри, престрелки, невинни загинали, страх. Целта на американо-еврейската завера е факт. Украинците, ако знаят какво ги чака с радост ще емигрират в Русия.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гагадкакви свери на влияние в държава, в която има правителство? А има ли държава или е американски протекторат? Дивия запад на Украйна! ***!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук САЩ няма ли да се намеси или са замесени по презумпция?
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Патриот /49/Не е така. Нацитата са "Десен сектор". Те направиха безредиците, тяхна е вината за случващото се. Мункач (Мукачево) е в Закарпатска Унгария и май е по-добре да си отиде в Родината-майка! На някакви 25-30 км от границата е. Там има още много хора, които не са украинци. Например русините, румънците. Време е измислената страна Украйна да се разпадне и кой откъде е! Левобрежна Украйна - пре руснаците, Лвув - при поляците, карпатците - при унгарците и румънците!
40
1
 
21
 
! Отговори
Х преди 8 години
Започна украинската демокрация-сега се бият кой ще захапе кокала.
39
32
 
1
 
! Отговори
UKRAIN-INFORM-BURO преди 8 години
Десен сектор воюва срещу корупцията и бившите ***.Това е главното условие за една посткомунистическа държава за да има прогрес.Няма демокрация,ако оставим *** на власт-те ще продължат да грабят -както в нещастна България. Слава на Украина ! Слава на Десен Сектор !
38
0
 
22
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Брей,гражданската война от 1919-та година,по системата всеки срещу всеки,ще излезе майтап работа спрямо сегашното положение в Украйна!Шантав народ са туй хохлите!Дано ги приемат в ЕС,та да знаем че има и много по-долни от нас.
37
0
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Нацитата да се трепат взаимно!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 27А какво ще кажеш за техните /на "Десен сектор"/ поддръжници на юг от долното течение на Дунав? Щото аз съм готов...
35
0
 
31
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
С малки изключения навсякъде където американците носят демокрация всъщност има само насилие и разруха...
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Житомир правосеките нападнаха полицията, а ВСУ започна да придвижва към Мукачево тежка техника.
33
0
 
21
 
! Отговори
Знаете ли че преди 8 години
Униятите ,са пренебрежимо малка част от населението на Украйна,истинското разделение и сепаратизъм идва от тях,а не от Донецк и Луганск.
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Десния сектор получи заповед да стреля на поражение.На партийния им сайт е публикувана заповед на началника на 1-я отдел на разузнаването с прякор Лесник, състояща от 5 точки. Казва се, че криминално-олигархичния режим на Порошенко напълно повтори пътя на режима на Янукович.Нашият прецедент онзи ден беше на посещение на този криминално-олигархичния режим, беше удовлетворен и подкрепен от тиквата.
31
0
 
30
 
! Отговори
спешно преди 8 години
Порошенко,да поиска помощ от Путин,за да се справи с "десен сектор",гарантирам му,че за 24ч.,ще стане"ляв сектор" и в прекия и преносния смисъл
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевела,дали,ще каже нещо по въпроса,или отново действаме на принципът:"Целта оправдава средствата",само за тези,които не знаят,ще кажа,че това е било мотото на светата инквизиция,докато е горила сумати хора в мрачното средновековие(като в Одеса да речем)
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жители съобщиха, че чува изстрели от автомати и експлозии на гранати. А около изхода от града взрив на БЕНЗИНОСТАНЦИЯ.
28
0
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА....... преди 8 години
Имаше изявление на президента на Украйна Петър Порошенко, който възложи на МВР залавянето на престъпници, които организираха стрелба.
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до одисей 1Един човек е в изключително тежко състояние. Той има рана на главата. Пет командоси и един шофьор получили огнестрелни наранявания. Според медици, присъстваха и тежко оръжие тип гранатомет!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бунтовници нападнаха спортен клуб и пост на КАТ. Те спря на спортен клуб на няколко джип, на покрива на една от които е монтирана картечница, и се засипват сграда. След това е бил заловен от пост на КАТ на входа на града. "Всички са въоръжени с малките оръжия, те откриха огън и блокираха пътя до града, за да не пропуснете там отряди на полицията"
25
0
 
21
 
! Отговори
до одисей 1 преди 8 години
Не знам дали си,като Джин-гиби(иска ти се),но определено си объркан,какво да говориш,виж там "Русия,Путин,комунистите",все нещо ,ще сглобиш!Не бой се "Отворено общество",скоро,ще спусне опорните точки ,и ще си заработиш необходимите коментариП.П. А до тогава дерзай,ти си последната пречка пред Путин