Кметът на Ню Йорк подхвана борба с Uber

Автомобилната фирма протестира срещу решение на де Блазио
18 юли 2015 12:49, Петя Славова
5
Кметът на Ню Йорк подхвана борба с Uber
Снимка: архив, Reuters

В Ню Йорк започна борба между автомобилната фирма Uber и кмета Бил де Блазио, предаде Асошиейтед прес.

Популярната фирма за превоз на пътници протестира срещу нормативна мярка, която може да ограничи броя на колите на  по улиците на най-големия град в САЩ.

В пусната от днес телевизионна реклама Uber внушава, че ограничението ще засегне най-много малцинствата в крайните квартали, които понякога имат проблеми с ползването на жълтите таксита, пише БТА. Тези общности съставят основната част от поддръжниците на Де Блазио.

Компанията изпрати послания и на членове на общинския съвет. Нова опция "Де Блазио" в телефонните й приложения увеличава времето за чакане, ако ограничението се въведе.

Uber казва, че това ограничение на броя на колите на Uber в Ню Йорк вреди на свободното предприемачество. Поддръжници на мярката казват, че тя ще облекчи задръстванията.

Подобни негативни реакции има и в други страни. Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов поиска услугата на транспортната фирма да бъде закрита. В Мексико се взе решение шофьорите на Uber да имат специално разрешително.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Uber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглия Uber,продавам нещо, което не е мое и печеля.Ако стане нещо шофьора да се оправя.Само, че никой не търпи такава сива икономическа дейност.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се научат да карат колела,в прага всички караме колела.екологично чисто и безплатно.