Гръцкият парламент прие нов пакет мерки

Той е необходим за започване на преговори с кредиторите
23 юли 2015 07:53, Красимир Ангелов
16
Гръцкият парламент прие нов пакет мерки
Снимка: БТА

Гръцкият парламент прие втория пакет мерки за реформи, което бе условие за започване на преговори с международните кредитори, съобщиха световните агенции.

Законът предвижда промени в гражданско-процесуалния кодекс, насочени към продължаващите твърде дълго процеси, мерки за продажба на търг на недвижими имоти на длъжници по ипотечни кредити, както и интегриране в гръцкото законодателство на директивите на Европейския съюз за оздравяване на финансовите институции.

В бъдеще при банков крах първият удар ще бъде върху акционерите. Законът за банките отново гарантира депозитите до 100 000 евро, а вложителите с активи над 100 000 ще участват в евентуално рекапитализиране на финансово затруднената институция също като акционерите. Документът бе приет с 230 гласа "за" при 63 "против", петима въздържали се и двама отсъстващи в 300-членния гръцки парламент.

Премиерът Алексис Ципрас бе принуден да разчита на подкрепата на проевропейската опозиция след бунт в неговата радикална партия СИРИЗА, отбелязва БТА.

Признавайки допуснати грешки, преди гласуването Ципрас отново изрази пред депутатите гордостта си, че се е борил за ключовите интереси на Гърция, например, за опрощаване на дълга. Той посочи също така, че ще се бори да гарантира, че реформите ще бъдат въведени възможно най-справедливо.

На 16 юни гръцкият парламент прие първия пакет мерки за реформи, с което бе ратифицирано и споразумението с кредиторите от 12-13 юли и изменено данъчното законодателство. Според министъра на финансите Евклидис Цакалотос приемането на двата закона дава възможност в петък (24 юли) да започнат жизнено важните преговори с кредиторите за трета спасителна програма за Атина на стойност до 86 млрд. евро. Очаква се преговорите да приключат до 18-20 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКо и Гърция си печаташе пари, като САЩ нямаше да има нужда от мерки. Защо спи световната общност, като САЩ е с много повече дългове от Гърция!? и не възнамерява да връща нищо. Който си поиска парите е враг на " човечеството" и го чака военна агресия от САЩ.
9
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законът беше приет,но никъде не се пише,че имаше бурни дебати.Някои от депутатите се изказаха,че проектозаконът,който е предложен за гласуване се състои от 997 страници,като е раздаден на депутатите два дни преди гласуването му,като на практика те не са имали възможност дори да го прочетат...От председателското си място предс.на Гр.парламент Костадопулу каза,че на практика остава само да дадат печата на Парламента на тройката,за да подпечатва директно ферманите си...
8
12
 
38
 
! Отговори
. преди 8 години
Ей това е да си "ГОРД ГРЪК", днес гласуваш с ОХI,на следващия ден се на.д.у.п.ил като порнозвезда на снимачната площадка. Да им имам гордостта.............
7
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
300 дундурника ама виж статистиката:"230 гласа "за" при 63 "против" , петима въздържали" 230 +63 +5 =298 човека са били там и буквално 98% са изказвали мнение.При нас 240 дундурника и те в перманентна отпуска.
6
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А гръцкият парламент е от 300 депутати ?! А ние недоволстваме от нашите 240, че били много. Богата работа !
5
11
 
34
 
! Отговори
оди сей ряпа преди 8 години
Стига сте си писали сами коментарите. Стига сте си слагали сами плюсове и минуси. Всуе се напъвате. В пълен разпад сте!
4
12
 
39
 
! Отговори
музика от тубата преди 8 години
Мазен грък от зори. Реве за пари реве за пари . Мазен грък мазен грък иска ПАРИ не ще работи не ще работи .Мазен грък с мазен *** с мазна жена с грозна жена Феномено .
3
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с това ОХИ само взеха още заеми за референдума Разбира се и лихвите си текът византийските номера им излязоха през СОЛЕНО.
2
12
 
45
 
! Отговори
охи бохи преди 8 години
Нали уж гласуваха OXI, а се раболепничат пред Брюксел - явно никой не брои гърците на хора и тяхното мнение няма никаква стойност. И правилно, тъй като се държат като ц...ни - ядат и пият за чужда сметка, а след лъжат наляво и надясно само и само да не платят сметката. Станаха за смях пред целия свят.
1
17
 
37
 
! Отговори
1 преди 8 години
кажи го направо, закриха и Гърция