Разбиха китайска фабрика за менте iPhone-и

Работила под прикритието на магазин, арестувани са деветима
28 юли 2015 20:32, Анисия Иванова
30
Разбиха китайска фабрика за менте iPhone-и
Снимка: Bulgaria On Air

Полицията в Пекин разби фабрика, която е произвела повече от 41 хил. фалшиви телефони iPhone, на стойност близо 20 млн. долара. Част от устройствата са стигнали дори до САЩ. Полицията е арестувала девет души, включително семейна двойка, която е ръководила операциите.

Фабриката е работила под прикритието на магазин за поддръжка на телефони и други устройства, разположен в северните покрайнини на китайската столица.

Групата, ръководена от 43-годишен мъж и неговата 40-годишна съпруга с презиме Сие, е създала фабриката в Пекин през януари.

Организаторите са наели "стотици“ работници, които да преопаковат компоненти за смартфони втора употреба, представяни за такива за iPhone, които били за износ.

Пекинската полиция заяви, че разследването е направено по сигнал от американските власти, които са иззели няколко фалшиви устройства.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Фен на Путин и Атака преди 8 години
Те пък Айфони тръгнали да произвеждат и да ги продават колкото реално струват като материали и труд. Вярно десет пъти по-ниска е реалната стойност на един Айфон и американците са алчни, но пък не може да се мерят с англичанити от Верту където разликата в реалната и продажната стойност е в съотношение 1 към 150! Първо довършете Вертуто на англосаксонците китайци. Все още диша! Откога чакам да дойде в Бг модела Ayxta че да си го купя за 200-300лв.
14
0
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Лафа е точно: Ако искате да сте сигурни че стоката ви е оригинална, трябва да е произведена в Китай.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаранция че тея телефони са в БГ вече :)Правени в гараж,хахаха
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не обичам нагризани ябълки, да си я яде който я е нагризал.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те не са си затворили фабриките, правещи здрави телефони с Андроид, приличащи на Iphone. Те са затворили цехче за производство на уж нови Айфони, правени от стари Iphone части. Дори те са отвратени от тази наглост. Вероятно от нашите тарикатски вериги сте си купиши точно такива. Както имаше преди cd касртофони на Sony от заводи, загубили лиценза си(явно защото са ги правили зле).
10
0
 
2
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ха-ха разбили нещо си където се произвеждали ментета ще ме разплачат май имаше един лаф ,че всичко което не е произведено в Китай е менте.
9
4
 
19
 
! Отговори
Сашко преди 8 години
Оригиналните lPhones идват от Китай. Ментетата също
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижда ви се капацитета, само от по едно изречение...
7
3
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До знайкоБраво на китайците. Само така.Сащ к ада мозъци от цял свят Всичките долари на сащ са мен те ... прясно напечатана зелена тоалетна хартия. Давайте си ресурсите срещу зелена тоалетна хартия. .Сащ световни лихвари. ..Някои работят от сутрин до здрач за коричка хляб а сащ печати зелена тоалетна хартия. .
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от кога ментето се фалшифицира?...Ся кво ша праят снобарите дали шапка пари само да могад да се фукат в дискотеките пред кифлите...Въй въй..То вече сяка кифла с лайфонче от илиянци
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията на Пекин, ако тръгне да затваря всички фабрики за ментета, ще фалират държавата.
4
7
 
8
 
! Отговори
айтон преди 8 години
Лошото е че в България се продават ментета на ментетата!А матрияло нали е гламаФ дава луди пари за тези джаджи.Абе с две думи-ЧАЛГАДЖИЙКА РАБОТА!!!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайска фабрика за менте иТелефон?! Това звучи като дървен камък. ИТелефон СА китайски и ги сглобяват къде ли не именно в Китай.
2
18
 
6
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Я разбирковците ми обяснете колко струват андроидските телефони ? Винаги са мноого скъпи ама и бързо им пада цената зарадк това, че са ***.
1
6
 
22
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Всички айфони са Китайски ментета.