50 мили бодлива българска тел. Това е "супер ограда"

"Дейли мейл" разказва за това как се справяме с бежанския поток
Обновена: 3 авг 2015 14:13 | 3 авг 2015 14:07,
78
50 мили бодлива българска тел. Това е "супер ограда"
Снимка: Impact Press Group

Как България се справя с нахлуващите имигранти? Със супер ограда от бодлива тел, с дължина 82 км, която ограничава достъпа на хиляди бежанци по границата с Турция, пише "Дейли Мейл".

Простираща се чак до хоризонта, тази супербариера блокира хиляди бежанци, копнеещи за нов живот в Европа, коментира изданието и допълва, че докато полицията в Кале се борят с хилядите, опитващи се да преминат през Евротунела, в отчаян опит да стигнат до Великобритания, България разширява своето укрепление с Турция.

Още по темата

Бариерите около ферибота и терминалите на Евротунела в Северна Франция са прекосявани вечер след вечер от имигранти, опитващи се да влязат в Англия. В контраст с това, оградата, предстояща да бъде построена по границата на България и Турция, е проектирана да бъде непреодолима.

Местните власти се надяват да сложат край на безмилостните криминални групи, експлоатиращи семейства, които бягат от войната и тероризма в Сирия, Ирак и Северна Африка. Те се насочват към Европа, като техният път е през България.

"Дейли Мейл" цитира шефа на гранична полиция Иван Стоянов: "Нашата операция е попречила на повече от 500 имигранти да преминат през последния месец".

"Половината бяха арестувани от наши и турски колеги, а другите бяха върнати. Тяхната цел не е България. Техният интерес са държави като Великобритания. Те ни използват като транзитна страна",допълва Стоянов.

Инфрачервени камери успяват да заснемат майки, носещи повити деца, докато правят опити да преминат границата по тъмно. Оградата е под наблюдение 24/7 от въоръжени пазачи, които заемат стратегически места по цялата дължина на оградата от 50 мили.

Изданието допълва, че България привлича военни в своята охранителна гранична система, в подкрепа срещу фанатиците от "Ислямска държава". Преди страната е била възприемана като лесен маршрут за преминаване на джихадистите и ИД я включила в своята карта на ислямския халифат.

Но сега, за хиляди ужасени семейства, бягащи от екстремистите, оградата означава краят на една отчаяна мечта.

Борис Чеширков, говорител на агенцията на ООН за бежанците, обяснява, че личните документи на повечето имигранти са били иззети от трафикантите им.

"Ние сме свидетели на всички тези хора, които бягат от "Ислямска държава", казва той.

Но оградата е там, за да пази България, а това означава, че търсещите убежище ще са подложени на още по-опасни пътувания и ще трябва да плащат повече на контрабандистите, заключава "Дейли мейл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
11
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Границата трябва да се охранява и това да става вкл. чрез стрелба по нарушителите. Откъде накъде ще ги приемаме с отворени обятия и ще харчим от нямането си нза тях?
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименNqmalo da ima bejanci...dran-dran...vinagi 6e ima gadovete se stremqt kam sociqlnite darjavi...da neeabotqt i da polu4avat
58
1
 
5
 
! Отговори
с преди 8 години
До Pfuuuuiми вземи ги на своя издръжка бе!!!!
57
3
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Плюс оградата е добре и да се стреля на месо! Тогава въобще *** няма да има
56
2
 
16
 
! Отговори
rustam преди 8 години
По добре тел отколкото афро азиатска окупация
55
2
 
18
 
! Отговори
станков преди 8 години
ДЕЙЛИ МЕЛ ДА СИ ТАКОВА МАЙКАТА ПЪРВО ТИЯ ДЕТО ИДВАТ ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ В БГ ВТОРО ТИЯ ВОЙНИ НЕ ГИ НАПРАВИ БГ А ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ ЗА КАКВО НИ ВКАРАХА В ЕС ДА НИ ПОЛЗВАТ ЗА *** ЛИ? МАЛКО СА НИ ПРОБЛЕМИТЕ ДАЙТЕ И ТИЯ ДА ГИ ПРИЮТЯВАМЕ ТЕ БЕЖАНЦИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ НО ДА ХОДЯТ НА ЗАПАД
54
9
 
3
 
! Отговори
Pfuuuui преди 8 години
SRAM I POZOR
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че се пазеше границата много по-добре преди от сега е факт,макар че тогавашният кльон имаше един недостатък,при дъжд и гръмотевици почваха да "чукат гърнетата и да писукат например участъци" та трябваше да минаваме на физическа.Който е бил граничар разбира за какво говоря.Естествено е, че онази система не трябваше да се разрушава а да се надгради (защото, вярно се пазеше обратно от вътре навън) разбира се и да се вкарат и вече и съвременните техники....е то всичко е минало, сега всичко наново.
52
7
 
24
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Вижте какво сочи човешкия опит: Ако се избият евреите ще спре и нашествието на диваци. Че евреите го организират за да унищожат бялата раса. Те правят гешефт и с тези огради. На мексиканската граница в САЩ има ограда пет метра висока и от железни блокове, - минаването й е невъзможно и не е за това. Тя служи да насочва диваците към пропускателните пунктове където докато се оформят документите им получават храна, медицинска помощ и първите пособия. В момента Ню Йорк е гето, издържаме го ние.
51
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Америка спре войните няма да има бежанци. Тези хора с разрушени домове и държави къде да ходят.
50
10
 
12
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Одисей - 2--50; Кльона беше за да пази БЪЛГАРИТЕ да не бягат от "комунистическия рай"
49
1
 
16
 
! Отговори
бивш граничар преди 8 години
От когаморските мили се използват за мерни единици по сухоземната БТГ Навремето настоящия зам.директор на ГДГП Ст.Ивановчрез падналата ОГРАДА успя да се издигне до върховете .Гранична полиция продължава да се командва от хора които никога не са ръководили полицейски служби.
48
2
 
33
 
! Отговори
бг преди 8 години
Англичаните са подли и коварни варварски колониалистки мерзавци.
47
4
 
6
 
! Отговори
ЧЕСТЕН ПРЕДПРИЕМАЧ преди 8 години
цената за прекарване през "супер оградата" се вдига пет пъти.Време ми е да стана и аз "честен бизнесмен.Време ми е.....
46
1
 
6
 
! Отговори
Па питам само бре! преди 8 години
Тая ограда що я вятъра отнесе ли???
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО!!!ОГРАДАТА Е ПЪЛНА С ДУПКИ КЪДЕТО ДА МИНАВАТ ЖИВОТНИТЕ!!!тОВА НА СНИМКАТА Е УЧАСТЪК КЪДЕТО НЯМА ДУПКА И ВОДИ ДО ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЗА ХОРАТА!
44
2
 
45
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Абе дейли мейл, защо ревете за горките майки които носят деца на гърба си?Много трогателно, но защо изобщо ги мъчим тези майки да вървят?Вземете ги в Турция , натоварете ги на самолет първа класа и ги вземете на острова.Защо мъчите хората? Все пак вие им съсипахте държавите.
43
3
 
15
 
! Отговори
Два реда тел преди 8 години
За сажаление противопехотните мини са забранени. като гръмнат двама -трима и се разчуе, ще видим дали ще смеят да минават. Затова, два реда телена ограда. М/у редовете куче на тел и часови с автомат. В караулното (заставата) дежурно подразделение с високопроходим транспорт. Патрони - на корем. Може и някой гранатомет с термобарична граната да се намира под ръка. Събуждам се...то некакви бодли, дето и баба знае как да се изметка през тях. Ама нали сме в Европа. Тя ще ни спаси. А дали?
42
2
 
37
 
! Отговори
Одисей - 2 преди 8 години
Защо "демократите" събориха кльона , той не ни бил нежен....???!!! А сега нужен ли щеше да бъде , държавата е дала стотици, за изграждането му, и за оборудването , и с лека ръка се събаря.А сега, нанова средства, които част оттях може би ще бъдат откраднати...Кльона беше ли от националната сигурност на страна ни, май да ???!!!
41
3
 
22
 
! Отговори
jena преди 8 години
BRAVO NA BULGARIA ! BRAVO ZA OGRADITE..TAKA TRIABVA!