Бундестагът ще гласува в сряда помощта за Гърция

Очаква се депутати от консервативния блок да не я подкрепят
15 авг 2015 13:03, Анисия Иванова
7
Бундестагът ще гласува в сряда помощта за Гърция
Снимка: архив Reuters

Германският Бундестаг ще гласува в сряда (19 август) дали да одобри новата помощна програма за Гърция. Това съобщи днес говорител на парламента, цитиран от ДПА.

Късно снощи Еврогрупата даде "зелена светлина" за третата спасителна програма. Финансовите министри на еврозоната приеха договорените на експертно равнище условия за отпускане на кредити на стойност до 86 млрд. евро, включващи икономии и реформи на различни нива.

Още по темата

При гласуването в Бундестага с интерес ще бъде проследено колко депутати от консервативния блок ХДС/ХСС ще откажат да подкрепят линията на канцлера Ангела Меркел. Очаква се броят им да се увеличи.

През юли 60 депутати от ХДС/ХСС гласуваха с "не", когато парламентът решаваше дали да бъдат започнати преговорите с Гърция. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Олег Иванов преди 8 години
Ние се сърдим на нашите народни представители,че гласуват за "всичко" което им нареди Запада !?Ами тези "лапачи и зяпачи" от парламентите наголемите западни държави, не вършат ли и те същото ?Не съм чул до сега някой от тях /депутатите/ да се е опънал "яко"на някоя "идиотщина" сътворена в ума на техен Президент илиминистър-председател !?Какво общо има това с истинската демокрация, такава какватоя познаваме от учебниците ?Или навсякъде и повсеместно се е настанил МАМОНА /бога на парите/!
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARLAMENTA NA GERMANIA SHTE GLASUVA OBEZSHTETENIETO N-ZA GARZIA OT 350 MILIARDA-PARI,KOITO IMA DA VRASHTA NA GARZIA.
2
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Направо гласувайте да ги...осиновите.за да си гледат рахатлъка и след 2-3 години да не се лутат...пак,като сирачета.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и яне да не е алп да къта в скута и в ямурлука,плаща,кожуха,тулупа,в кепе,каска,качула и маскировачна екипировка до торба след пробойната дето останала след гласуващите,все някой трябва да събира за да не пропада и се губи така гласял закона-нищо се не губи,само липсва за в момента.