Путин и Русия не се отказват от нас, близки сме си

Ще развиваме отношенията с България, заяви президентът
Обновена: 17 авг 2015 20:02 | 17 авг 2015 18:10, Александър Попов
671
Путин и Русия не се отказват от нас, близки сме си
Снимка: Reuters, архив

"Не знам дали са доволни от членството в НАТО"
 
Членството на България в НАТО не означава, че Русия няма да развива отношения с тази страна, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отбеляза, че членството на България в НАТО е свършен факт, но не трябва да се казва, че това притеснява Москва.

"Не знам дали самата България се радва на членството. Решението обаче е взето, това е суверенен избор на българския народ, ние се отнасяме към него с уважение и ще работим с България независимо от всички сложни въпроси, свързани с реализацията на каквито и да е проекти, в това число в областта на енергетиката, като например Южен поток", каза руският президент по време на работна визита в Ялта, Крим. Той припомни, че София се е отказала от този проект.

"Това не значи, че ние не възнамеряваме да развиваме отношения с България", заяви руският държавен глава.

Путин подчерта, че Русия смята България за много близка в духовен и исторически план страна и възнамерява да развива с нея отношения във всички направления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


671
Още по темата: Владимир Путинрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
1
 
2
 
! Отговори
Павката преди 8 години
До николаевЩото ние цъфнахме и вързахме. Демографската катастрофа, в която се набутахме прегръщайки евро-атлантическите ценности е несравнима в световен мащаб. След края на реализирането на плана Ран-Ът територията ще бъде окончателно поднесена на новата 'Висока порта'. Това, което Орбан постигна за два мандата ние можем само да си мечтаем.
343
5
 
4
 
! Отговори
хамелиони в ... преди 8 години
purler защо обърна палачинката ,защо . Нали бяхме не благонадежни или не можа да намериш по глупави от нас които да ти вървят по свирката .Не те щем тук демагог ,не идвай тук , не си желан ! Нали се правеще на велик мъж , защо клекна , защото си притиснат до стената и нямаш друг изход ли ? Нали имаще големи възможности джудженце ,защо ! Бъди проклет ,Дано руски крак да не стъпва в България !НО ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА ! ОГЛАДНЯХТЕ РАШКИ ! СЕГА НА РЕД Е РУСКАТА ДЕМАГОГИЯ !
342
2
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
И аз нямам нищо против Русия и руснаците, говоря, чета и пиша на руски свободно(както и на английски между другото), но не би желал руската олигархия( нито българската, която е тясно свързана с ДС-КГБ и от там с руската олигархия) да се меси в българската политика( вътрешна и международна), нито да заема монополни позиции в българската икономика, особено в енергетика, енергоизточници и комуникации. Руснаците имат дълъг път до осмислянето на понятието "свобода", но това си е техен проблем, както при нас с разликата между "свобода" и "свободия"
341
5
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Браво Путин!Браво Русия!
340
4
 
9
 
! Отговори
seira преди 8 години
Членството на България в НАТО "... е суверенен избор на българския народ..."ДА... АМА НЕ!НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ПИТАЛ СУВЕРЕНА (НАРОДА), ДАЛИ ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА ЧЛЕНУВА В НАТО ИЛИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!
339
7
 
6
 
! Отговори
николаев преди 8 години
много сте ни затрябвали една болка по малко вие ако бяхте хора и държава от 90 та година до сега с вашия климат море курорти и още много което имате трябваше да сте швейцария а вие все повече потъвате а трябва да изпълнявате това което пише на входа на народното ви събрание жалко за вас
338
4
 
4
 
! Отговори
do 500 преди 8 години
да, прави ми впечатление - ялта е мястото, където чърчил ни хариза на ссср и създаде всичките ни проблеми. крим е мястото, където русия загуби катастрофално една война заради европейските държави и охлади имперските си амбиции, анкара е мястото, където не-членките на ес се оплакват от това как трябва да спазват ес правила в европа. въпреки путин обаче, руснаците са добри хора и аз лично не бих променил отношението си към обикновения руснак заради някакъв диктатор. няма особена драма.
337
11
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Путин си измива ръцете с това изявление и си е напълно прав. Всички проблеми между България и Русия са предизвикани от управляващите в България под диктовката на ЕС и САЩ. След като Бойко в интервюто си заяви направо - "ние слушкаме ЕС, защото ни подхвърлят по някое и друго милионче, направихме си магистралки и т.н." Путин сега отговаря - "Карайте така, щом ви харесва. Ние нямаме лоши чувства към вас въпреки всичко." Това си е само дипломатично изказване, нищо конкретно няма и няма да има.
336
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някой прави ли му впечатление от къде са изказванията на д-р Путин? За Южен поток от Турция- голямо унижение, сега от Ялта ! В политиката по-важни са знаците, а не думите. PS досега не съм чул за български наплив на емигранти към Русия
335
13
 
12
 
! Отговори
брей преди 8 години
"...и ще работим с България" Това ми прозвуча.. като заплаха. :))) Пази Боже!
334
10
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Прагматично мислене - нещо което абсолютно отсъства в нашите управници. А изцепките на Плевенлиев са си чиста глупост. Още повече, никой не го е карал да ги прави.
333
4
 
11
 
! Отговори
До 486 преди 8 години
А, бе Украин - информ бюро, що не се махнеш от българския форум и да си идеш при твоите фашистки съмишленици в Украйна?Там ще си паснете идеално и глупостите, които сееш тука няма да са напразно.
332
1
 
20
 
! Отговори
az преди 8 години
Мир и разбирателство между народите.
331
8
 
21
 
! Отговори
До 485 преди 8 години
Ти освен че си НИКОЙ си един слепок.Кой ти дава право да говориш от името на всички Българи?"Ние не ви щем повече ..."Кои сте тези вие?*** на американски *** ли, дето са ви промили мозъка и ви плащат хонорари за да дращите по форумите?Ми пиши по-ясно - Ние, *** на американски *** еди какво си...А газът ти го спряха украинците - тичай да искаш нещо от тях!
330
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е друго нещо. Вместо да ни целуват ръка и да използват положението, което имаме като член на ЕС, ама като добри и коректни партньори, те тръгнаха да ни анатемосват и обвиняват в някакви си там предателства. Щом сменят тона ще другаруваме.
329
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До асщо не вървите на азията си всичките рублофили и атакизи?
328
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ да ни е на помощ, и НАТО!
327
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ukrain-inform-buroукрайнска фашистка пропаганда!
326
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 487Порошенка?
325
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ботоксов ***.