Гърция спаси 576 мигранти в Егейско море само за ден

Шестима бежанци се удавиха край бреговете на Турция
19 авг 2015 08:00,
11
Гърция спаси 576 мигранти в Егейско море само за ден
Снимка: архив, Reuters

Шестима сирийци, сред които и дете, са се удавили вчера край бреговете на Турция, докато опитвали да достигнат гръцкия остров Кос, съобщи Асошиейтед прес.

Спасени са трима души, които са останали в продължение на часове под обърнатата моторна лодка, преди да бъдат извадени от водолази.

Гърция ще превози днес 2500 мигранти с ферибот от о-в Кос до Солун. Оттам мигрантите ще могат да продължат одисеята си в търсене на убежище в по-богатите европейски страни, отбеляза АП.

Гръцката брегова охрана е спасила 576 мигранти в 23 операции в Егейско море само за последните 24 часа.

Гръцкият остров Лесбос, на който на ден пристигат по 2000 мигранти, е на предела на възможностите си да поема още хора, съобщи неправителствената организация организация Международен комитет за спасение (IRC), цитирана от Франс прес.

Близо 6500 бежанци са спали в понеделник под открито небе. Билетите за фериботи до континентална Гърция са изкупени за седмица и половина напред, а броят на новопристигащите не спира да нараства.

"Ако не бъдат предвидени още кораби, броят на бежанците на острова ще достигне 20 000", се казва в изявление на организацията.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А СЕГА КАТО СТЕ ГИ СПАСИЛИ ГИ ПРАТЕТЕ НАСАМ КЪМ БУГАРСКО ДА ГИ И НАРАНИМЕ!!!!!
4
1
 
11
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Сега Унгария като завърши оградата , цялата тази *** от Солун ще се насочи към България. Лицемерните гърци себе си не могат да оправят тръгнали да ги спасяват и да им дават някакви временни документи за де се отърват от тях.Нашите предатели ще отворят още центрове и ще ни задължат да се интегрираме с мюмсюлманите.Става нещо много страшно...
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пророка им не се е славил с високо мозъчно развитие, но както се казва с простотия и дебилство всичко се компенсира. В природата само животни като скакалци и плъхове развиват популациите си докато скапят всичко налично наоколо. И тука е така.
2
4
 
6
 
! Отговори
Рад преди 8 години
До бмпВъпроса ти е много добър но малко наивен. Не бягат в Саудитска арабия, Катар, Дубай защото целта на "занятието" е друга. - Да превземат Европа и унищожат християнския свят.Това стои зад кулисите на арабските емирства. Турция и Иран не се считат за араби но в крайна сметка те като мюсулмани ще наклонят везната. За това основната цел на младото иранско поколение е унищожението на ционизма т.е. Израел. Унищожат ли Израел, вратата към унищожение на християнството е отворена
1
0
 
8
 
! Отговори
ставри преди 8 години
По 2000 на ден-голямо крадене на пари има там.