САЩ пратиха в България танкове да я бранят от Русия

Руски издания: България ще рухне, ако Западът спре кранчето
19 авг 2015 10:00, Елка Василева
270
САЩ пратиха в България танкове да я бранят от Русия
Снимка: архив, Reuters

Америка изпрати в България танкове и артилерия, за да я брани от Русия, пише в заглавие руският електронен вестник "Провед".

Руски издания коментират съобщения на западни медии, че 160-те морски пехотинци на САЩ, пребиваващи в България, ще получат пристигнали през уикенда четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани коли като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност.

Генерал Норман Кулинг, командващ американската морска пехота в Европа и Африка, посочи, че бойната техника е изпратена в България временно, за година и половина. САЩ целят според него "да успокоят съюзниците си, разтревожени от действията на Русия в Украйна", пише "Провед".

Още по темата

Дискомфорт са предизвикали и други действия на Русия - според британското военно издание "Милитари таймс", руски военни самолети започват да прелитат само на 65 километра от границите на САЩ. Самолети от руските ВВС не са ги доближавали толкова, откакто свърши Студената война, добавя "Провед".

Морските пехотинци от САЩ ще тренират тактики за борба с танкове и други бойни умения на полигон "Ново село" заедно с представители на други членки на НАТО и партньори на алианса, пише "Взгляд", като се позовава на вашингтонския в. "Хил".

Транспортирането на танковете, артилерията и разузнавателните коли през Европа по жп линиите цели да демонстрира, че съюзниците на САЩ могат да придвижват из региона тежка техника, за да подкрепят операции при кризи, цитира изданието изявление на корпуса морски пехотинци на САЩ.

Руското министерство на отбраната заяви, че при поява на американска бойна техника в балтийски и източноевропейски страни ще даде адекватен отговор, напомня "Взгляд".

Министерството сигнализира за всеки случай, че ще отговори със "засилване на войсковата групировка по целия периметър на руската западна граница, включително с нови формирования на танкови, артилерийски и авиационни части", уточнява "Аргументи и факти".

Приемането на България в НАТО е част от усилията на блока да си осигури "нови съюзници и нови бази", а "България, от своя страна, е принудена да прави онова, което й поднесе Западът", твърди Константин Соколов, представен като "експерт по геополитика", пред руския електронен вестник "Икономиката днес".

Днес "икономическата ситуация в тази страна е много тежка и ако Западът затвори (кранчето на) последните икономически маркучи, България просто ще рухне", заявява руският коментатор.

Според "Милитари таймс", ротацията на американските военни в България е в рамките на Инициативата за гарантиране на сигурността в Източна Европа, отбелязва "Комсомолская правда" наред с други вестници. "По-просто казано, техниката се предвижда да възпира Руската федерация", коментира "Росийская газета".

В понеделник Владимир Путин "разказа, че изобщо не го интересува членството на България в НАТО, нито го вълнува наличието на военна техника на нейна територия. Президентът на Руската федерация смята, че това не е пречка за приятелство и плодотворно сътрудничество", припомня московският официоз.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
9
 
5
 
! Отговори
кера преди 8 години
Товарищ Путин,благодарим за благоразположението Ви към българския народ,но моля Ви ,оправете курса на рублата спрямо еврото.Апартаментите ,които построихме за руските граждани чакат.Не съсипвайте икономиката ни,не пречете на вашите съграждани да съжителствуват мирно и спокойно с нас.
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа знаят, дори клипчета правеха как руския самальот с пушещ двигател минава на почтително разстояние - стига с вашите безаналогови лъжи вече всички ви разкриха що за слаби артисти сте!
146
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНОНИМЕНВ момента българина е три пъти по-богат отколкото през 1989 е бил, доказано с национална статистика. Лъжите ти за милиардите, които сме платили окупационни разноски, да, точно така е записано по всички документи - окупационни разноски са милиарди - лесно проверим факт.Колкото до другите ти лъжи, България няма да спре да съществува и то на пук именно на руснаците, които винаги са работили против нашето съществуване като държава и народ - отново лесно проверим факт.
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба баят да ни спрът кранчето,а кога ядоха кюфтета направо от нашето канче не баеха,а от къде падаха сякаш манна небесна,Ванка толкова маннка не е ял колкото кюфтаци от всички гари и спирки когат товариха и товарихме под плаката отговор-Винаги готов-та ни стана навик и си товарим,и се натоварваме с неприязън,а мошките от къде дойдеха,че все на нахакани се правят,натам запят и пращат към ИДИЛ и близо до Израил,да се подмажат за някоя пара след война,щот по-сладко било да им цъкат 70 г. кат от наем
144
7
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
ДО 181 Ей празноглавецо какви милиарди сме плащали на Русия бе ***. Добре, че бе Русия, че ни подаряваше без пари нефт а ние нали сме тарикати гопродавахме навън и печелехме милиарди. Ами само нефт ли? Добре, че бе Русия та България да достигне разцвет до преди 1989 г. Я ми кажи сега като сме с братята американци къде сме а? Сигурно не си наясно, че може след кратко време и да не съществува такава страна като БЪЛГАРИЯ, заради такива като теб.
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да дойдат, но колко ще се върнат?
142
5
 
13
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Давам на братушките точно 72 часа за да стигнат до София. 2 дни по море, и ден по магисталите на вожда, щото ще им трябват понтони за да не закъсат танковете в дупките. А и е лято ремонтите текът с пълна сила, ще има тапи. Абе 72 часа не повече.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука щото много сме се притеснили от "руско настъпление",политиците правят тия простотии.
140
14
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 8 години
След като някакъв руски пършивец " изтъква" колко е затънала България,защо Путин казва,че няма да прекъсва икономически взаимоотношения с нас ? От кол и въже руски *** започнаха да дават акъл на България! Притиснаха ги европейците и сега само за война говорят! Така и ще си останат с военните си и пияндурниците си !
139
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименСто американски войника с три танка са окупация, а руската войска след ВСВ на Българска територия не е окупация, нали?! Само забележи, че за сегашката 'окупация' България не е платила и цент, докато за скъпоценния 'престой' на руската армия Българската държава и нейните Граждани са платили милиарди долари, които по онова време се сещаш какви чудовищни пари са.. и това пак от 'братския' руски народ..Къде ви намират толкова елементарн коментатори от руското пасолство не знам..!
138
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все повече се убеждавам, че Болен е заразно психичноболен.
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Въпреки милионите,които се изливат за пропаганда чрез разните му НПО и"независими"медии,българинът все повече харесва Русия,и все повече мрази САЩ."Ама че нескопосана лъжа! Само погледни на къде БЪЛГАРИТЕ емигрират и ще разбереш кой обичат и кой мразят.. жалък ***.
136
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Итова нашите управляващи нямаха смелостта да съобщят на българския народ. Значи американските не са само за временни учения на Алиаса а ще ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ ГОДИНА И ПОЛОВИНА. Чудесна новина БЪЛГАРИ. Да ви е честита АМЕРИКАНСКАТА ОКУПАЦИЯ. Оттук нататък знаете какво следва.
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това което каза Путин че обича българите няма нищо общо с това което пишат нашите умни журналисти. Той това каза в Крим на представителя на българската общност в Крим също и на украйнската където бяха всички общности.А за златото сега гръмна в Китай цианид за добив на злато ако искате вземете си малко в къщи....
134
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдаващ - Референдумът в Крим е незаконен, защото в конституцията на Украйна има закон който НЕ позволява референдуми за присъединяване на части от Украйна към други държави! Освен това той беше проведен след като населението там беше подложено на огромен натиск. Когато ти е насочен ак-47 към главата и ти ще гласуваш за присъединяване на Крим към Русия!
133
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НаблюдаващСамия процент 97 дава достатъчно основания за съмнения в резултата, не мислиш ли?Не ти ли мирише на див комунизъм, подкрепен от зелени човечета с автомати?Колкото до агресията на русия срещу Украйна, то скоро ще върнат и Крим и репарации ще платят дивите руснаци.Ще трябва и да се извинят - нетипично за руската душа, която всички знаем приема цинизма и лужата за свои САКРАЛНИ ВЕКТОРИ
132
8
 
2
 
! Отговори
alexandroff преди 8 години
Много жалко е ако наистина си мислиш така, разбира се ако не си просто поредният платен ***. Украинската армия защитава териториалната цялост на държавата от руският окупатор. Руски зелени човечета нахлуха в Украйна и превзеха Донецк и Луганск, както и анексираха незаконно Крим! И за какъв ... им е на украинците да избиват собственият си народ? Просто руските сепаратисти се крият умело и използват мирното население като жив щит, затова и има цивилни жертви!
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Три салдата три весьолах друга са ви достатачни само и ще ми танцувате всички казачок вместо чалга кючек
130
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКато путин пада от смях да си прати самальотите, ама не смее щото сам знае, че ще изкапят в Черно Море, докато дойдат до тук.Такава е руската техника - безаналогова като Курст и Арматата. В първата моряците гарантирано се давят при авария, а при втората изгарят живи поради липса на решение за евакуация.Да се смееш ли да плачеш ли.. тия тръгнали да стават Световен фактор.Да си продават там родината във вид на суровини и ПО-ТИХО ТАМ!
129
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Анонимен (164)България ако още малко се "засили" ще изчезне от картата. Колкото до това откого е страдала - не знам чии самолети бомбардираха София и къде изтичат тонове злато. Не е в Русия, май.