Нови забрани в Русия: Пране само с родни прахове

Руснаците обаче посрещат "новината" с чувство за хумор
Обновена: 27 авг 2015 12:27 | 26 авг 2015 21:58,
576
Нови забрани в Русия: Пране само с родни прахове
Снимка: Twitter

Руснаците, освен че ядат по-малко пирожки и няма да подаряват скоро на своите приятелки холандски лалета, вече се изправят и пред нова липса.

Още по темата

''Роспотребнадзор'', руският вариант на родния КЗК, предприема действия за изтегляне на западни перилни препарати, омекотители, веро и други почистващи препарати. В становище, агенцията, строго следяща качеството на пазара, твърди, че забранените продукти са токсични и представляват заплаха за здравето на населението.

Но руснаците разглеждат решението на ''Роспотребнадзор'' не като защита на общественото здраве, а просто като поредното действие в търговската война със Запада, провокирана от анекса на Крим.

След решението, много потребители сравниха забраната на перилните препарати със скорошното блокиране от страна на ''Роскомнадзор'' на достъпа до ''Уикипедия''. Но въпреки това руснаците запазват чувството си за хумор.

''Полицията залови мъж в Иваново с два грама Персил'', коментира руска информационна агенция в Twitter.

''В съда обвиняемият се опита неуспешно да докаже, че е белия прах е бил просто кокаин'' А друг пост шеговито показва пакетче с бял прах и коментар: ''Псст, хлапе? Не искаш ли малко... прах за пране?''

Други пък се шегуват със стара реклама на веро. ''Вече няма да губим време в миене на чинии – ще ядем от мръсните!''

Трети обаче възприемат "новините" не с чувство за хумор, а с въпроси. Телевизионния водещ Владимир Соловьов протестира: ''Как може чуждестранните прахове да пречат? Какво сега – връщаме се към белината и домашния сапун ли?'', чуди се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 485Анонимни напълно си прав. Въпросът е че в България НИКАКЪВ СТАНДАРТ не се спазва. А Рашките си спазват стандартите по-лоши или по-некачествени от ЕС подобни но са по-добре от нас. При нас реално няма спазване на Стандарти. Последното за което си мислих сутринта. Вземете махнете тия стари трамваи дето половината деца и старите хора(а и аз по случая че си контузих коляното) едвам се качваме слизаме поради значителната височина на стълбите и самата мотриса. Да не говорим за Майките
126
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западните храни са пьлни с ГМО препаратите с химия всичко това води до болести в най добрият случай алергия в най лошият рак хем си кашляш хем си плащаш руските продукти са най безопастни на Земята
125
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 476Леле Анонимни толкова тъпо изказване ...1. До 1990 и след. Или бих казал до Авганистан и след. До тогава Рашките от 1917-24 не са водили реално антипартизански войни. Към 1986-88 адекватна тактика е изобретена. Спец подразделенията и силите за бързо реагиране стават това което са сега. Само че с разпада на СССР почти всичко забравено.2. След Разгрома Чечня 1 Рашките се сещат 2 неща - Трябват ти мотивирани военни(доброволци добре платени) и ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. И Чечня 2 е победа.
124
4
 
4
 
! Отговори
Да преговорим: преди 8 години
Това, което анонимната журналиста пропусна да каже е, че в Русия за разлика от България се правят химически анализи на това какво се внася. Химикалите в праховете за пране и в храните предоставяни за Източна Европа водят до стерилитет.Затова днес българките пълнят ин-витрото и хвърлят боб - ще го бъде ли.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/08/26/novi-zabrani-v-rusiia-prane-samo-s-rodni-prahove.274581,2
123
2
 
2
 
! Отговори
центрофугата преди 8 години
като гледам как всяко действие на Другаря се защитава и оправдава, колкото и да е абсурдно си мисля че ако утре постанови че къпането е вредно и се забранява пак ще има обяснения колко поледно е това
122
0
 
0
 
! Отговори
Марката преди 8 години
Москвич отдавна е собственост на VW.
121
1
 
6
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 8 години
Доган пък ако ти звучи българско - управлява България от 25 години.Обама пък е най-американското, чак ислямист женен за травестит.Путин е направо породист кон в сравнение с тези магарета на чело на САЩ и цяла Западнала Европа.България ще съществува... ама друг път. Процесът е необратим, всички се изнасят и никой не ражда. Не знам какво с мозъче трябва да разполагаш, за да не можеш да предположиш какъв е развоят на фона на малцинства множащи се с геометрична прогресия.
120
4
 
3
 
! Отговори
без изплакване преди 8 години
вместо да забраняват това или онова, защо не произведат нещо качествено и на по ниска цена, няма начин тогава да не се купува на вътрешния пазар, а и да се изнася
119
6
 
7
 
! Отговори
Драги Ви Смехурко преди 8 години
Руснаците и след 30 години ще ги има.За българите казаха, че ще са 2млн, сред 3млн роми. Да видим кой ще е малцинството тогава!Обезбългаряването се води с любезното съдействие на САЩ, НАТО, както и цяла Западнала Европа.Да ви е честито евро ЧЛЕНството.. ама отзад.
118
2
 
9
 
! Отговори
Неразказаната част преди 8 години
Това, което анонимната журналиста пропусна да каже е, че в Русия за разлика от България се правят химически анализи на това какво се внася. Химикалите в праховете за пране и в храните предоставяни за Източна Европа водят до стерилитет.Затова днес българките пълнят ин-витрото и хвърлят боб - ще го бъде ли.
117
3
 
1
 
! Отговори
3 пранета преди 8 години
тотално сбъркани, няма ли конкуренция на стоките които се предлагат сега руските производители може и прахоляк от улицата да слагат в вместо прах за пране, ще се купува щом ръководството каже
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой нежни другарчета са се дрогирали от рано сутринта.
115
0
 
1
 
! Отговори
до 421 преди 8 години
"шмъркате" ли?
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До към ендшпилаБилдога май си е захапал ***!
113
2
 
2
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Неква ***-укрофоб е налазила форума и плюе наляво и надясно. Сигурно е бил опълченец в Донбас и е попаднал в украински плен.
112
1
 
4
 
! Отговори
към ендшпила преди 8 години
Запада удари със санкции Русия преди една година. Днес ние можем да видим истинското положение, да преценим ефекта и да направим изводи. Руските контрасанкции са като захапката на булдог - малко по малко, но периодично и перманентно намича навътре, но не пуска и така докато запада клекне окончателно.
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците по принцип не се къпят редовно и миришат. Сега с родните им перилни прахове положението ще се влоши.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаква се в скоро време руското КЗП да обяви и западните коли за много опасни. Имали 35000 убити на година. В московският автомобилен завод (Москвич) трескаво се назначавали стругари и шлосери. Новият модел на москвич далеч превъзхождал западните си събратя по информация на Кремъл.
109
0
 
2
 
! Отговори
до 394 преди 8 години
Млад съм, нямам дъщеря. Обаче твоята не ща, защото е проста като теб. И смърди на семитка.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 388.......телевизионния водещ.....Като е прокремълски, всяка кремълска дивотия ли трябва да подкрепя бе ушанке елементарна. Щом и отявлени *** се възмущават, значи са пресолили манджата слагачите на Жужи.