САЩ ще сътрудничат с Русия избирателно

Виктория Нюланд: Няма да променяме курса към Москва!
26 авг 2015 16:53, Елка Василева
45
САЩ ще сътрудничат с Русия избирателно
Виктория Нюланд. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати ще продължат сегашния си политически курс, предвиждащ избирателно сътрудничество с Русия, каза в интервю за ТАСС помощник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Виктория Нюланд.

"Там, където можем да работим, където нашите интереси съвпадат, където си взаимодействаме в рамките на международната система, всичко между нас върви нормално", посочи тя и даде за пример споразумението за иранската ядрена програма, по което "нашите интереси в много голяма степен съвпаднаха".

"Ние нямаме намерение да променяме основните принципи и правила на международната система и Устава на ООН, когато те не отговарят на интересите на Русия. Но точно по същия начин ще продължим да работим заедно в онези области, в които можем и тогава, когато можем", каза американската дипломатка.

Така тя отговори на молбата да коментира изказването на руския външен министър Сергей Лавров, който в понеделник каза, че от САЩ постъпват сигнали за желание да бъдат възстановени някои канали на двустранното сътрудничество, които бяха затворени заради напрежението между Москва и Вашингтон.

Припомняйки посещението на американския държавен секретар Джон Кери в Сочи през май, Нюланд каза, че той е отишъл там, "за да се опита да гарантира, чие ние говорим пряко с ключовите лица, отговорни за вземането на решения в Русия".

В същото време тя отбеляза, че между президентите на двете страни Барак Обама и Владимир Путин от доста време вече не е имало пряк личен контакт очи в очи.

Нюланд съобщи също, че САЩ не планират в обозримо бъдеще подновяване на работата на руско-американската президентска комисия, която бе замразена през пролетта на миналата година по инициатива на Вашингтон заради рязкото изостряне на двустранните отношения, предизвикано от кризата в Украйна.

Тази комисия бе създадена през юли 2009 г. с цел институционално да съдейства за развитието на двустранното сътрудничество в най-различни сфери. Координатори на работата на комисията са външните министри на двете страни. В състава й има работни групи, занимаващи се с различни проблеми - от борбата с тероризма и взаимодействието по линията на разузнаването, до сътрудничеството в областта на науката и иновациите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президентът на САЩ е ***.
25
1
 
3
 
! Отговори
ДАН преди 8 години
До НФБ...........О.К.
24
1
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 8 години
"Ние нямаме намерение да променяме основните принципи и правила на международната система и Устава на ООН, когато те не отговарят на интересите на Русия"Че кво можете да промените там бе ***, всеки с половин мозък, знае че това се променя САМО след поредната световна война, готови ли сте??)))
23
4
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Каква хубава и умна жена!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Там, където можем да работим, където нашите интереси съвпадат,.."то като виц бе! - ще има санкции, *** друг път!:)
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До проруски сайттия прочувствени новини на руски ли ги четеш или ти ги превеждат?
20
10
 
6
 
! Отговори
проруски сайт преди 8 години
Защо не пишете за руски войник /наборник / ,който уби един офицер и двама други войници и после се самоуби !? Защо трябва да чета тази новина в други сайтове ,а не тук ?! На руснаците вече им омръзна да ги пращат в Украйна без опознавателни знаци и да умират по украинските земи ,ето го и резултатът ,на този младеж вече не са му издържали нервите и е решил да си отмъсти !
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нюланд ***, викаш по заобиколен начин, че започвате да се накланяте в кръста така ли ?Съвет : не избирайте оная усойница за президент, че каквато е луда бабишкера ще спретне някоя световна война
18
1
 
18
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименРусия да не вярва на американските сълзи. .Сащ искат да смажат Русия и да я поставят на колене. Сащ изпомпва световните ресурси срещу зелена тоалетна хартия. Няма реално покритие на долара. .Спекулативно сащ смъква цени на природни ресурси за да накаже непокорните. . Спекулативно смъква рейтинги .НЕ ИНВЕСТИРА В АМЕРИКАНСКИ АКЦИИ И ЦЕННИ КНИЖА
17
1
 
7
 
! Отговори
Джона преди 8 години
Тая оная ли е?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интереса клати ФесаСамо че Обонго този път се оля и за това Няма очи Та и за това Въпросната МиЛейди прави изказвания от името на Шибека Голфист
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 2002 още от буш е разработен план за каспийско и черноморско надмощие,,но навсякьде се натькват на русия,от др,страна китай през украина пьлни европазарите,а русия газ, затова украйна става обект на интересите на хамерикоси,които вече са си строили базите си в севастопол преди анекс,на крим,,,украина изльга щатите и ***, които от43 до 45 чрез чьрчьл натискали са крим да отиде кьм ционистите,но сталин го отлагал и им предлагал сибир което не ги устройвало
14
1
 
15
 
! Отговори
Черен двентълмен преди 8 години
Поздравявам *** с песента на рапъра ТиМаТи - Кто тъi такой? Давай Досвидания!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виктория Нюланд + *** Василева = 2 Bitches.
12
3
 
9
 
! Отговори
бобец преди 8 години
До 14 - не,бацка,бьркаш се,не се е извинила тая ***..акеса Все едно нищо не се е случило.воаля
11
2
 
33
 
! Отговори
FuckUSA преди 8 години
Тая американска помиярка псуваше Европейския Съюз!!!
10
3
 
19
 
! Отговори
haha преди 8 години
До петковДо колкото си спомням гьльба Макейн от САЩ идва да помага на Бьлгарското правителство. Та каква русия ти се привижда ???
9
2
 
34
 
! Отговори
до петков преди 8 години
ЕС няма полза от САЩ и ще се стабилизира, когато се измъкне от гнусните лапи на янките. Мнението на САЩ за ЕС го разбрахме от изказванията на този *** на снимката.
8
25
 
8
 
! Отговори
петков преди 8 години
България никога не е имала полза от Русия.От 09.09.1944г. когато руския ботуш стъпи на българска земя та до ден днешен България продължава да не може да си стъпи накраката.Ще станем нормална държава,когато, когато се змъкнем от руската намеса.Но затова трябват истински българи,а не предатели и защитници на чужда държава. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
7
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Какви ли мекици меси сестра Рачид!