Бежанец: Не църкви, минарета ще има в Европа след 5 г.!

В Сирия преди войната живеехме богато, разказва друг бежанец
Обновена: 27 авг 2015 14:11 | 27 авг 2015 11:07, Елка Василева
380
Бежанец: Не църкви, минарета ще има в Европа след 5 г.!
Снимка: Reuters

През 2015 година Европа се взриви. Това, което започна като малко поточе от имигранти, изведнъж се превърна в мощна човешка вълна, готова да помете Европа, пише Даря Асламова в "Комсомолская правда". Към предишните два маршрута – през Гибралтар в Испания и през Средиземно море до Лампедуза в Италия – се добави новият, удобен и безопасен балкански маршрут. Първо от турския град Измир до гръцките острови. Гърците ми казаха, пише руската журналистка, че турците всячески помагат на имигрантите. Според слуховете Турция специално спонсорира бежанците и буквално ги изтласка в международни води, пише Асламова.

От януари до юли само по балканския маршрут са преминали 100 000 души. Според социолози до края на годината те ще са 250 000. А следващата година предвещава катастрофа, смята руската журналистка.

"Комсомолская правда" публикува неин репортаж от Сърбия и Унгария. В сръбския град Канижа тя се запознава с доктор Ахмад от  Либия /така се е представил мъжът/ . Двамата разговарят за "модерните" и "немодерните" войни, за това, че всички бежанци уверяват местните власти, че са от Сирия.

Още по темата

"Модерни“ войни! - саркастично се смее доктор Ахмад. - Прави сте, Европа не иска да чуе за бежанци от Ирак и Афганистан. Те са готови да си запушат ушите с памук! Но още по-обидно реагират те на бежанците от Либия. Точно Франция и Великобритания бомбардираха моята страна. Сега те се отвръщат от нас! Ние ви донесохме демокрацията, а вие не можахте да се възползвате от плодовете на свободата! Вие, либийците, трябва да се срамувате от това, че излъгахте нашите очаквания. Съжалявам, и аз бях глупак. Имаше еуфория, когато свалиха Кадафи. Моят син се възхищаваше от революцията, но загина", разказва Ахмад.

"Имам две дъщери. Избягахме в Египет почти веднага, когато започна хаосът, изоставяйки гроба на сина ми. Аз съм лекар, но не си намерих работа на моето ниво в Египет. Навсякъде има конкуренция. Не обичат чужденците. Не искам да ви преразказвам скучната история на моите скитания. В Европа се надявам да ми признаят дипломата. Английският ми е добър. Може би ще имам късмет", продължава  мъжът.

"Нямам претенции към сърбите. Засега – продължава мъжът. - Но Гърция, Унгария, Словакия, Хърватия са членки на НАТО. Да, те не бомбардираха моята страна, но не плащат ли вноски във военния бюджет на НАТО? Не изпращат ли свои войници в Афганистан и Ирак? Те няма да могат да избегнат наказанието. НАТО потопи в кръв целия Близък изток и сега слаба Европа, предала властта над себе си на американския Сатана, ще бъде унищожена. Нашите жени ще раждат деца. След пет години Европа напълно ще се промени. Аз не се радвам на това. Уважавам великата европейска култура и не искам вместо църкви тук да има минарета. Но така ще бъде. Това е възмездие", заявява Ахмад.

Журналистката разказва и за срещата си в Белград с Халид от Дамаск, на 21 години. „Аз съм истински сириец – с гордост казва той. - Не като тези тук“. Той с презрителен жест сочи хората на площада. „Те всички лъжат, че са от Сирия. Просто Сирия в момента е нещо модерно. Пишат във всички вестници. Никого не интересуват бежанците от Ирак, Афганистан, Либия, Тунис. Дори афганистанците казват, че са сирийци“.

Халид и приятелите му са избягали от Сирия, за да не ги вземат в армията. "Защо да воювам за Асад? По-добре да отида в Германия", обяснява той.

Запитан защо не е поискал убежище в Гърция, Македония, Сърбия той презрително сбръчва нос и казва: „Това са бедни страни. Аз дори не знаех, че Европа е толкова бедна. Преди войната ние в Сирия живеехме много богато. Само за пътя до Белград съм платил 3 000 долара. А до Германия ще трябва да дам още 1 500. Имам пари. Мога да платя за петзвезден хотел в Белград, но не ме пускат там, защото местните власти ни дават само 72 часа за пребиваване в страната. Моята регистрация приключи днес. Дори тук, в парка, плащам за душ и тоалетна. Затова пък после в Германия всичко ще бъде безплатно: образование, помощи, жилище за имигрантите. Там е хубаво. Искам да уча икономика. Когато се устроя, цялото ми семейство ще дойде при мен: двамата ми братя, баща ми, майка ми, баба ми и трите ми сестри“, казва младият мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
Емил Георгиев преди 8 години
През 2015 г. Европа се взриви, пише Даря Асланова.. Ще й се 540-милионна Европа да се взриви от 6% мюсюлмани. Но ако изобщо нещо се взриви, по нейните сметки това ще трябва да е 150-милионна Русия с нейните 15 милиона мюсюлмани.
207
1
 
0
 
! Отговори
ВДПСОАД преди 8 години
САЩ създадоха целият този хаос в Близкия Изток и Северна Африка с тяхната безкрайна алчност, за съжаление сега ще страда Европа, тъй като сме най-близо, което от своя страна е добре за САЩ, тъй като те имат полза от слаба Европа, ще си прокарат и TTIP, за да има достатъчно ГМО за всички без значение араби, африканци или обикновени европейски ***, но основната вина е на костюмарите в ЕК - корумпираните послушковци, които подкрепиха тези войни и заради, които сега ще го духат обикновените хора
206
0
 
0
 
! Отговори
istinata преди 8 години
shte budat naritani obratno shtoto ne sa turpelivi i prejdevremnno shte napraviat problemi...nikoi ne mu se chaka 50 godini za edna voina
205
0
 
4
 
! Отговори
Една българка преди 8 години
Автор на статията .... Браво Днес.БГ ... браво, та след като сте ми откраднали статията, да ви пусна и източника ... срамота, а можеше само линкче да поставите. Колеги, никак не е етично, никак spodeli.eu/evropa-e-prevzeta-ot-palchishta-alchni-emigranti-chast-1-articles-1594.html
204
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбрахте ли с каква цел беше създаден ЕС?...
203
0
 
4
 
! Отговори
православен християн преди 8 години
защо трябва до си затваряме очите,всички виждаме,че това се прави, за да се ислямизира Европа,ще дойде скоро денят,когато ще бъдат затрити християните и исляма ще владее света.Защо Турция не ги приема,нали са братя по религия и по-близки до тях........това не е случайно
202
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне имай доблестта да си напишеш името.. НАЙ-ЛЕСНО е copy,paste.От 16 години го работя това. Не настройват хората. Mozhna da? Tamam? Ponjal? Когато тръгваш да спссяваш децата си...Народ и религия няма. Това е в душата. 55911
201
2
 
0
 
! Отговори
Pavel преди 8 години
До dpАбсолютно съм съгласен!
200
3
 
22
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Муслитата да не забравят, че всичко е измислено от бели хора. Оръжията - също.
199
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюслитата да не се надяват на дълъг безделен живот в Европа. Ще се играе казачок скоро. Руснаците идват
198
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достатъчно е да прочетеш "Комсомолская газета" и дотам...
197
0
 
1
 
! Отговори
m преди 8 години
До Анонименse opitahte vednaj i ko stana .. umryala rabota kato teb .ti si vaşka .. podlets ...
196
31
 
10
 
! Отговори
dp преди 8 години
Доктор, бежанец, дъра-дъра.Цялото писание е свободно съчинение на руска агитаторка, песента която Кремълпоръчва я знаем до втръсване.
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Г.. Планирано е и се извършва от ,,Международната агенция за имиграция ,,и ,М. А за бежанците ,,правителствата на няколко африкански държави ,Нигер ,Мали и .....Набират кандидати ,транспортитат ги да бреговете на Европа с кораби и оттам ..сълзи и сополи .... Забранявя се на страните където са прехвърлени да ги спират и връщат (Сърбия няма право да ги връща в Македония,Унгария в Сърбия )Всичко това е описано в Австрииската преса. Явно ни готвят някоя ,,радост,,
194
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-малумна пропагандна статия не бях чел от бая време.Колко зле е пролетария на запад и как капиталистическа европа е пред рухване. ***.
193
5
 
51
 
! Отговори
Г преди 8 години
До АнонименАз ли съм умен, евробюрократите ли са глупави... Никой ли не вижда, че това е добре измислена американска стратегия а съсипване на Еврото и Европа. Паралелно масово се превозват танкове и ракети тук, в европейския театър на военните действия и се подготвя фитилът - Украйна.
192
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До B52Видя ли сега колко смисъл има в атомните бомби?Ако им бяха пускали атомни бомби първо нямаше да има такива проблеми и второ всичко щеше да се изчерпа с 2-3 самолета.А евентуално някой ако останеше жив то и през ум не би му минало да си мисли за джихад.Лъчевата болест е мн гадно нещо.
191
3
 
48
 
! Отговори
B52 преди 8 години
Принципът трябва да е един: Който бомбардира, той арабите си прибира
190
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжна съдба е отредена за американските пудели.
189
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zapadnite strani da ne gledat tapo ami da gi vrastat tija utrepki i stiga ve4e podlogi na Amerika! Oste malko i ste vavedat danak za beganzi, da im plastame na tija nagli