НАТО провежда най-мащабните учения през есента

Маневрите нямали връзка с кризата в Украйна
78
НАТО провежда най-мащабните учения през есента
Снимка: архив, Ройтерс

НАТО организира тази есен най-големите си военни учения от 2002 г. насам, с участието на около 36 000 войници. Маневрите не са свързани с настоящото напрежение в отношенията с Русия, заяви един от военните шефове на алианса, цитиран от Франс прес.

Ученията ще продължат от 3 октомври до 6 ноември и ще се състоят главно в Италия, Испания и Португалия, каза на пресконференция във Вашингтон френският генерал Жан-Пол Паломерос, върховен командващ Съюзното командване на НАТО по трансформациите.

Ученията ще са с висока интензивност и ще включват 27 от 28-те страни в НАТО и седем партньорски държави.

Според ген. Паломерос маневрите нямат конкретна връзка с кризата в Украйна и напрежението в отношенията с Русия.

"Решението за тези учения беше взето на срещата на върха на алианса през 2012 г. в Чикаго. По онова време имахме добро партньорство с Русия", отбеляза той.

Тук няма агресивно поведение, НАТО изпълнява ролята си в областта на колективната отбрана и справянето с кризи, добави Паломерос.

Сценарият на ученията ще съдържа всички елементи на съвременната война: противоракетна отбрана, кибератаки, хибридна война, пропагандни операции.

Социалните мрежи също ще са част от ученията, с фиктивни, а може би и реални противници - не ми се вярва досега да не са посещавали сайтове ни, каза генералът. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: НАТОвоенни учения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще има вой откъм Изток :)))))Кремълското недоносче няма да може място да си намери :))))
2
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасна новина!Срещу руските терористи трябва да се действа по този начин.Европа не желае зелени човечета, нека си стоят в тяхната коака.
1
4
 
32
 
! Отговори
Профан преди 8 години
Маневрите нямали връзка с кризата в УкрайнаАма разбира се! Никаква връзка. Това е заради Иран. И разполагането на противоракетна система в Полша и Чехия е заради Иран. Нищо против Русия....