Заради мигранти, пет влака останаха блокирани под Ламанша

Бедстващите се опитали да се качат във вагоните
2 сеп 2015 08:26, Петя Славова
8
Заради мигранти, пет влака останаха блокирани под Ламанша
Снимка: архив, Reuters

Стотици пътници се оказаха блокирани за часове в пет скоростни влака "Евростар" по линията през тунела под Ламанша снощи след съобщения, че мигранти са блокирали линията, водеща към тунела, и се опитат да се качат във вагоните, предаде Ройтерс.

Още по темата

От компанията "Евростар" съобщиха в Туитър късно снощи, че задържат влаковете, "защото се борят с нарушители", а по-късно бе добавено, че нарушителите са били забелязани на релсите на гарата в Кале. Влаковете бяха задържани, докато нарушителите бъдат отстранени от тунела и от релсите, гласеше съобщението, цитирано от БТА.

На пътниците на един от пътуващите за Лондон влакове, спрян на около 1,5 км от входа на тунела, в един момент дори било казано да пазят тишина и да се ослушват за хора, опитващи се да се качат на покрива на влака. Над композицията се появил хеликоптер, докато гардове обхождали релсовия път, търсейки мигранти, но изглежда не открили никого.

Електричеството било изключено и пътниците останали на тъмно почти четири часа. Във вагоните станало горещо и задушно, докато кондуктори обхождали коридорите и купетата на влака. На много хора им прилошало.

В края на краищата три от влаковете после продължили и пристигнали в Лондон, а други два се върнали съответно в Лондон и в Париж

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: влакмигрантиЛаманша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
бастун преди 8 години
налице етенденция, ситуацията е нормална,всичко е осрано, какво после? :
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление положението става доста напрегнато. Европейските политици от страх някой да не каже, че не постъпват хуманно ще си продадът и майките, и жените. Докога си мислят, че може да издържи една Европа финансово. Търпението на хората зопачва да се изчерпва и ще стане сташно.
6
1
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Това не са бедстващи, а целенасочена инвазия на мусюлмани в Европа. Става дума за завземането на Европа.Собствените си държави опустошиха и сега искат да опустошат Европа, също като ятата скакалци.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първият въпрос, който възниква у мен при тази ситуация е - кого си внасят САЩ в централноевропейската си колония - новите роби или новите надзиратели?ПП Не искам да звучи като антиутопия и дано съм много, ама много лош пророк, но немците изглежда в близко историческо бъдеще ще преведат българските народни песни за Три синджира роби, ще гледат с тъга на Изток и ще молят Бог да им прати на помощ Белия Цар-освободител.
4
0
 
11
 
! Отговори
Germany преди 8 години
Масмедиите зомбират наивната публика, че бежанците са новите турци, че те, изстрадалите, ще са непретенциозните работници... В същото време обаче, тези бежанци от първия ден получават статут на привилегирована класа, преките помощи за бежанец в Германия са около три пъти по-високи от социалната пенсия, с непреките става около пет пъти повече и са малко над нивото на най-стандартната заплата за пълен работен ден. Първият въпрос, който възниква у мен при тази ситуация е - кого си внасят САЩ
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато имигрантите не видят с очите си как такива като тях биват връщани откъдето са дошли, те няма да престанат с нашесвието си. Докато им строят лагери, палатки, дават им пари и т.н., те ще идват още и още. Много ми е интересно в Европа какво си мислят, кога ще му се види края? Колко милиона е населението на Африка и Азия? Дали ще могат да поемат всички? Европейските политици ли са най-големите ***? По-точно тези от Франция и Германия.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да бъдат съдени за нарушаване на обществения ред.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стреляйте по тая пасмина, бре!!!