Саркози иска центрове за мигранти в България и Сърбия

Това щяло да предотврати драмата на прекосяването на Средиземно море
Обновена: 6 сеп 2015 08:29 | 5 сеп 2015 21:17, Елка Василева
281
Саркози иска центрове за мигранти в България и Сърбия
Никола Саркози. Снимка: архив, Reuters

Бившият френски президент Никола Саркози предложи да бъдат създадени центрове за административно задържане на мигранти в "страни от периферията на Европа", т. е. в "държавите от Северна Африка, които биха желали, или в страни като Сърбия и България", съобщи на своя сайт телевизията на националния парламент.

Това ще предотврати "драмата на прекосяването на Средиземно море", се аргументира Саркози на митинг на своята консервативна партия "Републиканците", основна опозиционна сила във Франция, в западния град Ла Бол.

Още по темата

Бившият френски президент, който се очаква да се бори отново за поста на изборите през 2017 г., също така предложи "обща миграционна политика" на всички страни от Шенгенското пространство за свободно движение.

Саркози обвини управляващата във Франция левица в бездействие по миграционния въпрос, предаде ТАСС.

 "Сегашните власти преднамерено пренебрегнаха този въпрос. И ето го резултата", каза бившият френски президент.

Саркози призова да бъде правена разлика между бежанците и трудовите мигранти. Франция трябва да приеме политическите бежанци от Сирия, но тогава няма да има повече нито работа, нито жилища за трудовите мигранти, отбеляза той.

Междувременно няколко хиляди души се събраха във френската столица Париж на митинг в подкрепа на бежанците, предаде Франс прес.

"Отворете границите!" и "Право на убежище за всеки преследван човек", гласяха част от лозунгите на демонстрацията, организирана в социалните мрежи.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Сульо преди 8 години
И аз искам пу..ка ама НЯМААА... Се нещо искал Саркози...
123
0
 
4
 
! Отговори
odobrqwam преди 8 години
Прав е Саркози - емигрантите трябва да бъдат спирани на външната граница на ЕС, а не като сега да щурмуват през държавите ,като башибузук...Човекът призовава за твърди мерки , което си е резонно...А като постоят някой и друг месец в нашенски бежански лагер ще им се изпари желанието да идват у нас....
122
1
 
1
 
! Отговори
светъл преди 8 години
Относно ислямизацията на. ЕВРОПА...Интересно ми е колко от вас знаят за изслушването на Брайвик. Засекретено е за 60 години от съда! Делото разбира се се гледа при закрити врата. има го в нета, всеки може да го прочете и да се убеди до какво ще доведе ислямизацията на Европа. След него човек ще погледне на нещата по друг начин....
121
0
 
2
 
! Отговори
maraba преди 8 години
hubavi idei ima sarkozi, ama da gi probutva tea sladki prikazki na vsichkite si jeni i vsichkite si deca - carla, cesilia, ostanalite...
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да , обаче мигрантите бягат към вас , нали им направихте Арабска Пролет с бомби . Ще ги приемате директно , не ви изнася ли ?И ние не го искаме !
119
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саркози , я Франция да ги приема директно от Африка , а вие връщате напоследък много мигранти . Защото не помислихте за фанатизирането на мюсолманите !
118
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
очертава се зверска световна война - не знам дали някой обръща внимание, но в момента около израел (само египет засега удържа положението), са на власт диви ислямисти, които имат една едничка цел - да унищожат евреите. сащ са под 90% контрол на еврейското лоби и обикновения американец няма да има думата, а това ще повлече катастрофа. европа и русия имат сериозни вътрешни проблеми с мигрантите и бившите републики, а индия е обградена от 'приятели'. вървим на много зле.
117
0
 
5
 
! Отговори
размяна саркози преди 8 години
вземаме 10 сирийци и ви пращаме 100 *! въобще този център да е на разменни начала - ако трябва ще приберем и 100.000, но ние имаме 1 милион нови, леко *** французи..идеално ще ви паснат, обещаваме :)
116
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой каквото си е надробил това ще сърба . Долу ръцете от България изчадия на ада.
115
1
 
12
 
! Отговори
Гаст преди 8 години
С.да си направи каквото иска в страната си и да не се бърка в чужди работи! А и демонстрантите там искат мигрантите! Тогава да си ги приемат, а не да искат преразпределяне! И без това вече онова там на е Франс, а Афранс! Сега може да стане Азафранс! Ако трябва пояснение,Азия+ Африка +Франс или Азафранс. Но бъдещето се очертава като такова на исламска държава.
114
1
 
26
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Все повече французи предпочитат Марин Льо Пен за президент.
113
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това унгарско-еврейско френско джудже бомбардираше Либия и свали Кадафи от власт (защото му бил дал назаем стотици хиляди долари за президентската му кампания, които после не искаше да връща), като удави в кръв една просперираща страна и отприщи миграцията към Европа през Либия на *** от Нигерия, Мали, Судан Еритрея и т. н. .
112
0
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До JvКъм Париж. .към Париж. .скандират емигранти. .сарко с ***. ..
111
0
 
31
 
! Отговори
ЕВРОГРАЖДАНИН преди 8 години
САРКОЗИ, НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО ТИ ДА КАЗВАШ НА МИГРАНТИТЕ КЪДЕ ДА ОТИДАТ! ТЕ ИСКАТ САМО ВЪВ ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ, А НЕ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ СЪРБИЯ!
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 149 Не на латиница а на лунница да дращиш се ЧЕ си същио ПРОЗЗТАК ! А за таа проЗтотия лечение нема и нема и да има, шото ти е у гено отомански( 500г нали се сещаш!?).
109
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бежанците искат са емигрират в англия , америка , франция , германия т.е. в страните които им помогнаха , да се "демократизират" до днешното състояние , искат да емигрират в страните които помогнаха , да се осъществи " Арабска пролет ", Египет се отърва от" Мюсулмански братя", които дойдоха на власт , благодарение на "демократичните" промени , подкрепяни от американците и европейците , с единственото решение -съд и смъртни присъди .
108
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя да направи центрове за французойки за разплот.гаден французин
107
0
 
28
 
! Отговори
Jv преди 8 години
Г-н Саркози искам само да ви напомня, че Гърция е в ЕС, и е до морето.
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сесилия СаркозиОще не я е прежалилНе е забравил,че тя имаше по-голям успех при Кадафи от негоСега не иска да чуе зй Либия или България
105
0
 
21
 
! Отговори
Ая преди 8 години
Аз пък искам център за мигранти в хола на Саркози.