Бежанци стигнаха отвъд Северния полярен кръг

Те влизат в Норвегия от Русия
10 сеп 2015 13:06, Елка Василева
33
Бежанци стигнаха отвъд Северния полярен кръг
Снимка: архив, Reuters

Бежанци от Сирия влизат в Норвегия от Русия отвъд Северния полярен кръг, предаде ДПА.

Норвежката полиция е регистрирала тази година на контролно-пропускателния пункт на границата с Русия в Стурског 220 кандидати за убежище. Тези хора са предимно от Сирия.

След като молбите им за убежище бъдат регистрирани, те биват откарвани със самолет в норвежката столица Осло, на около 1400 километра на юг.

За сравнение миналата година в Стурског са били регистрирани едва пет молби за убежище.

60-70 бежанци са влезли от Русия в Норвегия на велосипед, тъй като по договор между двете страни не се разрешава границата да се минава пеша.

Светлана Ганушкина, директор на руската неправителствена организация за подпомагане на бежанци Комитет за гражданска помощ, коментира, че арктическият маршрут е възможен, тъй като границата там не е строго охранявана и доста лесна за преминаване. Сирийците без особени проблеми могат да се сдобият с руска виза и да се качат на самолет за Москва, където да потърсят помощ от голямата сирийска диаспора в руската столица.

Цената на самолетния билет от Москва до арктическия град Мурманск, близо до границата с Норвегия, започва от около 100 евро.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващата новина ще бъде как се къпят в гейзерите на Исландия или изскачат от лавата на хавайски вулкан.
13
10
 
8
 
! Отговори
за Гей Баньо.... преди 8 години
....явно и руснаците са се отворили на бизнеса ---"ПРЕВОЗ НА БЕЖАНЦИ ЗА ЕВРОПА"-!!!!!Друг е въпроса --дали е"държавна поръчка" или "частна инициатива"----НО, И В ДВАТА СЛУЧАЯ , НЯМА ЖЕЛАЕЩИ ДА ОСТАВАТ В РАЯ НА ***--ОРТАКА НА БАШАР АСАД!
12
2
 
10
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Е видяхте ли сега и в Русия отиват.И там е хубаво.Няма само в Америка да ходят я!
11
2
 
13
 
! Отговори
358 преди 8 години
До АнонименОбидите и общото говорене не са аргумент и е несериозно. Обърни внимание на изявленията на Меркел и Саркози само през последните два дена. Британците от своя страна косвено дадоха знак че спират конфронтацията с Русия - направиха изявление заподводницата си от април .Това е Новата Коалиция срещу ИД (разбирай САЩ ) . Американците добре го разбират това - вчера побързаха да бомбардират голямо военно хранилеще на ИД , и забележи - което е на стадион и стои там повече от година !
10
1
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Стой в *** и не мърдай никъде!Слушай чалга и дишай спокойно.Патриот с квадратна глава.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 358Коя е па тая нова коалиция от"Европейските държави и Русия" !? Пак смях и рубли! русията ти в близките 100г Ще гледа европа на пощенски картички бе дорогой. микромена запуши дупките и на кривия макарон а железозубата ватенка само за сомогон мечтае.Това го пише във всяка енциклопедия и най- вече в большая совеская
8
2
 
7
 
! Отговори
358 преди 8 години
До АнонименБРИКС , и новата коалиция която се сформира от Европейските държави и Русия срещу ИД са показателни . Защо някой трябва да ми плаща за да кажа че Сирия не е държава населена с фанатично религиозни общности. Това го пише във всяка Енциклопедия . Остава обаче впечатлението че не малко хора не обръщат внимание на това или въобще не го знаят. Не слагайте сирийците под общия знаменател на арабите. Саудитска Арабия,например и Сирия са два противоположни човешки полюса.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 358А ве, ти верваш ли си на теа тъпотии дето си ги надраскал или ти плащат за това!? Писането ти прилича на комсомолско съчинение от 70-те г. на миналия век, когато в потвърждение на този тип работническо делски драсканици, се публикуваха и снимки на"дрогирани" с кока кола американски войници. Пич, свести се малко и погледни датата, най-вече годината!Не за друго - ставаш за смех.
6
2
 
14
 
! Отговори
ГУЛАГ преди 8 години
Е точно, Русия намериха :) Там ще ги посрещнат добре.В сибир има много вече пусти лагери :)
5
3
 
16
 
! Отговори
358 преди 8 години
До do 5Е какво се чудиш защо идват , държавата им е разбита от терористите обучени и въоръжени от САЩ .Същите които после ги препращат насам за да разбият и Европа. САЩ са във фиктивен банкрут, стават все по изолирани на международните пазари. В Латинска Америка не искат и да чуят за тях, след всички мизерии които им направиха. В Азия също . В Африка , в Европа. Доларът им е фалшив и са най- големия длъжник . Потъват и отчаяно им е нужен голяма война ,където вече могат да се проявят като лидери
4
1
 
11
 
! Отговори
do 5 преди 8 години
Кефят ли те нашсествениците?Факта е, че *** бургии се държат що-годе нормално, докато си живуркат в държавите. Попаднат ли в Европа, стават по-диви мюсулмани от най-яростните фанатици. Не зам защо, но така се получава. Искат ТУК да стане като ТАМ. Да се чудш закакъв *** идват тея пълчища тогава.
3
6
 
10
 
! Отговори
стига тъпотиибе тате преди 8 години
До MoonwalkerХората на които викаш "тия" идват от Сирия. Сирия за разлика от другите срани от Близкия изток е светска мулти-културна страна . Там всички етноси и религии живеят в мир от хилядолетия. Това общество винаги е било перфектен пример за прилагане на истинските демократични принципи, не на демагогските . Това беше крепост на нормалността ,и знаем на кого беше трън в очите. Ако се солидаризираш с варварството ,може да се самопричислиш към *** от ИД.
2
1
 
33
 
! Отговори
Moonwalker преди 8 години
Тия ще почнат да ни нападат и от Луната бе!
1
22
 
4
 
! Отговори
МЕНАХЕМ ЛЕВИ преди 8 години
ВИЖДАТЕ ЛИ ДОКЪДЕ ВОДИ ВАШТА КСЕНОФОБИЯ? КАРАТЕ ХОРАТА ДА ХОДЯТ ПО СТУДА В РУСИЯ ЗА ДА МОГАТ ДА НАМЕРЯТ ДОБЪР ЖИВОТ!!!