Обещание: На всеки 100 бежанци в Германия - джамия

Саудитска Арабия предложи нестандартна помощ
11 сеп 2015 11:00,
200
Обещание: На всеки 100 бежанци в Германия - джамия
Снимка: Reuters, архив

Саудитска Арабия е предложила да построи 200 джамии в Германия, за да посрещнат вълната от мюсюлмански бежанци, съобщава International Business Times.

Хиляди сирийци, иракчани и афганистанци, както и бежанци от Северна Африка и Близкия Изток се стекоха в Европа, търсейки убежище. Това предизвика вълна от противоречиви реакции в Европа.

Още по темата

Междувременно много хора се запитаха какво правят държавите от Залива, за да помогнат на онези, които напускат размирни региони.

Саудитска Арабия отговори. Ливанският вестник Ад-Дияр първи публикува информация за предложението, цитирайки искане от няколко шейха. Саудитска Арабия също така е предложила да дари поне $200 млн. по информация на Ад-Дияр.

Предложението на Саудитска Арабия е да бъде пострена по една джамия на всеки 100 бежанци, които потърсят убежище в Германия.

Междувременно арабският вестник ал Хаят подчерта, че обвиненията на Запада към страните от Залива са неоснователни. По данни на арабският ежедневник над 500 000 сирийци са намерили нов дом в Саудитска Арабия след началото на конфликта – като работници, а не бежанци.

Също така вестника споменава, че отделни личности от богатите страни в Залива са дарили общо около $900 млн. за поддръжка на бежанските лагери около сирийската граница.

В защита на арабските държави вестникът подчертава, че големият наплив от бежанци е нежелан заради демографски проблеми. За пример се посочват Обединените Арабски Емирства, където чужденците вече са повече от местните. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с нашето продажно управление нищо добро не ни очакванатирихме мюсулманите с ислямска държав не ги искаме при себе си и ги гоним казваме им къде да отидат и после даваме пари за джамиитекъде онявъншншя министър да се изока и ли устата му е пълна то и на премиера и президента май също
106
0
 
16
 
! Отговори
статистика преди 8 години
През 1978 година във ФРГ има само 3 (три) джамиии, а през 1991 - вече са 1300 (хиляда и триста). Това е официална информация.
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕТО ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ. ИМА МУСУЛМАНИ- ИМА ДЖАМИИ.
104
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАИСТИНА СЪМ ИЗУМЕНА И ВТРЕЩЕНА - ОТ НАГЛОСТТА НА АРАБИТЕ !!! УЖАС !!! Те претендират ние да сме толерантни към тяхната религия. Но някой може ли да ми каже колко християнски църкви има в Саудитска арабия, в Дубай, в Оман........Там живеят и работят стотици хиляди християни.
103
0
 
0
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До СъгласенТОВА КОЕТО НЕ ПРАВИШ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ!
102
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де Мохамед защо не им помогне, нали той е по-як и от Чък Норис. Нали мисюлманите са толкова хуманни, нали тяхната религия е толкова възвишена. Истината че всичко свързано с исляма е пълна пародия и е толкова примитивно, че синажава жената по-ниско и от животно. Същите тези бягат от последиците от исляма, но лицемерно след това искат да ни го наложат. С две думи ние да спазваме техните примитивни правила и особености, а те лицемерно да се възползват от христянските ценности.
101
0
 
0
 
! Отговори
seira преди 8 години
До Тончо Токмака 122:АЗ СЪМ "ЗА"!
100
0
 
49
 
! Отговори
seira преди 8 години
САУДИТСКА АРАБИЯ ПРЕДЛОЖИ ПОМОЩ ЗА ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА ГЕРМАНИЯ!!!
99
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия вече е ***. Митът за "уредения" живот там скоро ще се рухне. Дори сега в Германия стават ТРИ пъти повече убийства на глава от "бандитска" България. За Велика Британия дори не искам да коментирам.
98
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПЕСЪЧИНКАте вече са мюсюлманска ама не го осъзнават....националния по футбол?...да продължавам ли ?
97
0
 
16
 
! Отговори
ами преди 8 години
Пада и се на фюрерката, с нейните камъни по нейната глава!
96
2
 
34
 
! Отговори
бг преди 8 години
Що за наглост! Значи не стига,че богатите арабски страни не приемат бежанците,които са с тяхната култура,ами и дават акъл на Европаи се месят в християнските ценности! Защо арабските страни преследват и убиват араби,които са станали християни,а имат претенции към Европа? Защо се допусна тази миграционна криза и на кой е удобна?
95
0
 
7
 
! Отговори
pimp C преди 8 години
споко не се плашете от ислямизация в цивилизования свят ,все пак мога да организират един бърз холокост .....ние да му мислим
94
1
 
2
 
! Отговори
men преди 8 години
Samo e vapros na vreme
93
2
 
2
 
! Отговори
men преди 8 години
Ne se pritesniavaite neizbejno e idvaneto na novia fiyler natsizma otnovo hte doidei ina vlas lagirite hte badat otvoreni pak
92
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС и Меркел мога да си... знаете какво. Тяхната политика е разрупителна, но жалко, че и ние ще го отнесем!
91
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега вече е ясно от какво е искал да избави Норвегия Андеш Брейвик.Обявиха го за луд психопат и какво ли не още. Явно приживе ще стане свидел на пророчеството си.
90
0
 
3
 
! Отговори
а преди 8 години
До ПЕСЪЧИНКАНикой няма и да ги пита...
89
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не моа да разбера кът са толкоз паралии и имат 200 млн за даване що не си приберат арабите дет ни ги пращат .За толкоз пари ще им направят жилища,джамии ,медресета ,че даже ще има и за манджа и фереджета
88
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека всеки бежанец който иска да се засели в християнска държава да целуне кръста! А който иска джамия да ходи в Суадитска арабия или Турция!