Какво е намислил Виктор Орбан за бежанците?

Легално ще стане нещо, което никоя страна от ЕС не разрешава
Обновена: 14 сеп 2015 15:48 | 14 сеп 2015 14:39, Елка Василева
177
Какво е намислил Виктор Орбан за бежанците?
Снимка: Reuters

Унгарска журналистка разкри плановете на унгарското правителство да създаде херметически затворена система, която да попречи на бежанците да влизат в Унгария. Според текста на Ката Янеско, публикуван в портала Index.hu, Виктор Орбан планира тази седмица да направи две неща.

Първото е обявяване на извънредно положение в страната, независимо че това допълнително ще засили критиките, на които Унгария е подложена заради отношението си към бежанците, пише Янеско.

Още по темата

Втората част от плана, който според журналистката би трябвало да влезе в сила на 15 септември, са промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно които унгарската полиция ще може:
 
да депортира всекиго, който няма шенгенска виза на границата и да го отпрати обратно в страната, от която се опитва да влезе в Унгария / в случая – Сърбия/,

ако бежанци поискат убежище на границата с Унгария, те отново ще бъдат депортирани с обяснението, че е трябвало да поискат убежище в страната, от която се опитват да влязат в Унгария /отново Сърбия/,

ако мигранти успеят нелегално да преминат границата и да влязат в Унгария, по законите на тази страна това ще е автоматично наказуемо деяние. Същата наказателна отговорност ще носят, ако се катерят по оградата на границата, разрушават я, разрязват я или я увреждат по какъвто и да е начин. Наказанието в такъв случай ще е „домашен арест“. Тъй като обаче става дума за бежанци, които нямат адрес в Унгария, те автоматично ще бъдат изпращани в ограден лагер, където в срок от 8 дни те ще бъдат изправени пред съд.

Съгласно новото унгарско законодателство, което е в противоречие с това на ЕС, бежанците, които ще бъдат третирани като обвиняеми, няма да имат преводач в съда. Техните документи няма да бъдат превеждани, те няма да получават преведен обвинителен акт, нито преведени постановените присъди, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Малолетните бежанци няма да се ползват от специално отношение, ще бъдат съдени като възрастни. Жалбите ще бъдат отхвърляни в рамките на часове, пише Янеско.

Унгарската полиция вече докарва фургони на границата със Сърбия, които ще служат като „временни съдебни зали за бежанците“, пише Index.hu.

Новото унгарско законодателство ще направи така, че всеки бежанец да има досие, съгласно това той да бъде депортиран от Унгария, като в Шенгенската информационна система ще бъде посочван като лице, извършило наказуемо деяние. Това за 10 години автоматично им забранява да влизат в която и да е шенгенска държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
56
 
! Отговори
x преди 8 години
Как мога да гласувам за Орбан на местните избори? Ако някой знае да казва!Тези *** на талази са ДЕЗЕРТьОРИ. "Мъже" на по 20 бягат от собствената си държава която е в беда, да пият бира в Германия на чужди разноски!Такива по всички закони имаш право да ги застреляш където и да ги видиш.
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откоса първо в парламента? Въпрос на време е някой да преизперка и да почне да чеше депутати. Има видов ден!
44
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западните медии пишат за "мултикултурни ценности и толерантност",само че българите 500 години са живели в тези "мултикултурни ценности" и не щат и да чуят повече за такива "нови европейски ценности".Орбан с позицията си го показва,за разлика от българските политици,които за да запазят келепира от властта са готови и партия на арабските имиганти да основат и да им платят,стига да гласуват за тях.
43
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбане, случайно не искаш ли цългарско гражданство? Двата народа и рода се падат даже. Ела да изметеш наште мигранти от Парламента! За другите - те жените си третират като долни ***, вие как мислите ще се отнасят към вечните врагове - християните? Представям си нощно време в София група от стотина мигранта фиксира младо момиче с приятеля си .. нали се сещате какво ще се случи - него яко, може и нея? Въпрос на време е. Много от тези мигранти мъже са подбрани специално.
42
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров-президент, Велизар Енчев - премиер, Николай Цонев - военен министър, Арлин Антонов - вътрешен министър, Александър Чирков - здравен министър, Благовест Сендов - министър на образованието, Михаил Екимджиев - главен прокурор !...С изключение на Арлин Антонов,всички останали са *** на Баце,Пръмова,Сергей,Пеевски и Местан.
41
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров-президент, Велизар Енчев - премиер, Николай Цонев - военен министър, Арлин Антонов - вътрешен министър, Александър Чирков - здравен министър, Благовест Сендов - министър на образованието, Михаил Екимджиев - главен прокурор !
40
15
 
8
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Това няма да работи Урбане, те се движат на големи групи и ще има неменуемо сблъсъци...не виждам по какъв начин ще се махнат от Европа!
39
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце и Митов не дават разрешение на руските хуманитарни самолети да минат през България,но виж за арабските имигранти(бежанците са не повече от 20 %) проблем няма да минат и останат в ЕС и България.Срамувайки се от политическата ни класа,виждайки в унгарския премиер един достоен политик мога само да кажа-Орбан е моят премиер.
38
0
 
35
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Браво !
37
0
 
39
 
! Отговори
! преди 8 години
ще им стана фен на унгарците, въпреки с тяхния "швеке меке" ... :)
36
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С достойното си и отговорно поведение в Унгария Орбан разклати здраво стола на Баце,който май ще трябва да разчита само на платените ромски гласове,ако естествено Местан му разреши.
35
0
 
17
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
"Тъй като обаче става дума за бежанци, които нямат адрес в Унгария, те автоматично ще бъдат изпращани в ограден лагер, където в срок от 8 дни те ще бъдат изправени пред съд."=========================================================================Абе то хубаво, ама ако трябва да арестува 200 000 къде ще ги държи. Дали ще са в бежанки лагер или затвор, разликата е малка.
34
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да се получи унгарско гражданство, някой знае ли?
33
3
 
43
 
! Отговори
HG преди 8 години
До 34Очевидно не си излизал от розовата саксийка, в която си отгледан. Тук в Европа също е така при тези хора, в България е така. Това е в душите им. Виждал ли си малки момчета как говорят с майките си, какви обиди използват и отношение като към животно, а тя женицата стои свита с наведена глава и бърза да им угоди, че иначе бащата ще я нашари с колана?!Брали сме 500 г. ядове с тази "цивилизация", лицемери такива хуманни.
32
1
 
32
 
! Отговори
Орбан е велик ! преди 8 години
Питате за кой да гласувате? Гласувайте за някой като Орбан. Не гласувайте за ГЕРБ, РБ, БСП и ДПС - това са мафиотски структури. Не гласувайте за ***, които приемат команди от чужди посолства.
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво
30
3
 
58
 
! Отговори
Браво ! преди 8 години
Орбан - велик държавник и патриот. Унгарците трябва да са горди, че са го избрали. За разлика от нас, които избираме Тикви.
29
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбан, Орбан, БРАВО !Сравнете този държавник са нашия нарцистичен и самовлюбен Борисов....всъщност няма място за сравнение !!!Така се гради държава !
28
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбан все повече заприличва на Владислав Варненчик,който бива коронован за унгарски крал през 1440.Дано сега намери истинска подкрепа в Европа,а не сам да извърви трънливия път на Владислав Варненчик изоставен от папата и централноеврпейските държави в борбата си с тогавашния Отомански нашественик.
27
1
 
5
 
! Отговори
до некъф там преди 8 години
Бухенвалд понастоящем е мемориал и там бараки за настаняване няма. Освен на полето да ги карат да спят