Елена Йончева и Магдалена Ташева вън от Украйна

Киев със забрана за влизане в страната на 400 души
Обновена: 17 сеп 2015 14:44 | 17 сеп 2015 12:32,
185
Елена Йончева и Магдалена Ташева вън от Украйна
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко подписа указ, с който се забранява влизането в страната на десетки журналисти и активисти. Сред тях са и депутатът от "Атака" Магдалена Ташева, както и журналистът Елена Йончева.

Магдалена Ташева е представена като журналист, член на изпълнителния комитет на националистическата партия "Атака", обявяваща се "за" излизането на България от ЕС и НАТО. Информацията за Елена Йончева пък е оскъдна – журналист на свободна практика.

Въпреки това обаче аргументите, с които се забранява достъпа до Украйна, и за двете са едни и същи: "Действия на чуждестранна държава, чуждестранно юридическо или физическо лице, други субекти, които създават реални и/или потенциални заплахи за националните интереси, националната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, подпомагат терористична дейност и/или нарушават човешките и гражданските права и свободи, интересите на обществото и държавата, водещи до окупация на територия, експроприация и/или ограничаване правата на собственост, загуба на имущество, създаване на пречки за устойчиво икономическо развитие и пълноценна реализация от страна на украинските граждани на техните права и свободи".

Новият списък на Порошенко включва нови 400 души. Пълният списък може да видите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашингтонска пропаганда действа в съответствие с простичките принципи на Йозеф Гьобелс: Заигравай с емоциите; колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-добра е тя; лъжите трябва да бъдат повтаряни многократно.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е свободата на словото в украйна!
45
0
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
Обективната журналистика е достойна за уважение,но...отново виждаме принизяване до използване на тази професия за пропагандни цели,т.е.непрофесионализъм и платена пропаганда скрити под лъжливата маска"журналист".Как се превежда това?Порошенко забранява достъпа на много западни журналисти в Украйна,а ние четем"Елена Йончева и Магдалена Ташева вън от Украйна",които са само две имена сред много под секцията"свят".Уважения към обективния журнализъм,една достойна и трудна професия ,за която не всички имат призвание.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето го пътят на Украйна към Европа! Богаташът Порошенко е една марионетка
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потрошенко тапанарщините му край нямат.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** Пърдишенко е толкова жалък, нас.ират се от страх, че американските им господари ги изоставиха и когато Вова поиска ще ги смачка акто ***.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И там има свобода на словото. Но само на хамериканското слово.
40
2
 
18
 
! Отговори
До Одисей ! преди 8 години
Благодарение на типчета като теб и/или Иво Инджев българската журналистика е просто изтривалка. Вчера руска, днес американска. Посредствеността няма цвят.
39
2
 
11
 
! Отговори
джона преди 8 години
Одисейчо, да ми духаш дедовия
38
3
 
16
 
! Отговори
Путин преди 8 години
До Одисей 1 Да бе у нас в българия няма цензура ..няма интрига ...от една година във всички БГ медий се пише:- За Русия лошо или нищо- ЗаСАЩ добро или само добро - За ЕС добро или само добро - За Българите лошо или само лошо ..- За бежанците добро или нищо ....това е директивата на САЩ ...В гермаските медий за България се пише лошо и само лошо ...една позитивна статия н съм прочел за 5 години !Демагогия отвсякъде ...желазната медиййна стена е построена !
37
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Що бе? С какво заплашват националната Ви сигурност?Ами,че Вие самите достатъчно си я заплашвате.
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аноним 68Мой човек украинците както и българите са под Американски ботуш ..... и ние като и те правим каквото САЩ ни каже .... Нито с по твърди нито са по меки от нас ...просто това им наредиха краварите !
35
4
 
13
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Подобни закони създаваха и Социал-Националистите в Германия 1937-1939 ....няколко години по късно ...създадоха концентрационните лагери ...Няколко години по късно нападнаха вероломно СССР..няколко години по късно се развя червеното знаме над Райхстага ..историята се повтаря !но защо трябва пак да измрът милиони !!!???
34
12
 
5
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Ето как трябва да се действа твърдо и принципно с такава ***.Но това е Украйна, а не България,където повечето журналисти са подобни на тези две чавки и от 25 години ни манипулират денонощно
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поросенко докато да пусне списъка, му разделиха страната. Май вече са му решили и съдбата. Типчеа като Одисей 1 с техните матросовщини, и да му галят ушето - няма да променят нищо.
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то хубаво, че им забранил да влизат в Украйна ама и в България да се не връщат дъртите скучембри, че се не траят!!!
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че още имало такава държава Украйна!
30
2
 
10
 
! Отговори
пенко преди 8 години
- От утре ти забранявам да посещаваш постановки в Операта !!!! - Но аз не искам да ходя на опера !? -Не искаш ,защото АЗ ти забраних!!! -Не ..не... аз не обичам въовще опера !!! - Да бе ... сега се сещаш ,че не обичаш ... чак ,когато ти забраних !!! - - Ееее ...добре бе...няма да ходя на опера- ВЕЧЕ !!!!!!!
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брях и Ленчето ли бе. Когато отразяваше Майдана и показваше фашагите дето палеха войничетата от Беркут като борци за демокрация никой не и забраняваше нищо.Даже и осигуряваха и хора за охрана.Сега ,опаааа-забрана
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перушанко го забиха в 16 -та глуха. Скоро ще ги оставят да се самозадоволяват, защото на Европа сега не и е до тях.