Елена Йончева и Магдалена Ташева вън от Украйна

Киев със забрана за влизане в страната на 400 души
Обновена: 17 сеп 2015 14:44 | 17 сеп 2015 12:32,
185
Елена Йончева и Магдалена Ташева вън от Украйна
Снимка: Reuters, архив

Украинският президент Петро Порошенко подписа указ, с който се забранява влизането в страната на десетки журналисти и активисти. Сред тях са и депутатът от "Атака" Магдалена Ташева, както и журналистът Елена Йончева.

Магдалена Ташева е представена като журналист, член на изпълнителния комитет на националистическата партия "Атака", обявяваща се "за" излизането на България от ЕС и НАТО. Информацията за Елена Йончева пък е оскъдна – журналист на свободна практика.

Въпреки това обаче аргументите, с които се забранява достъпа до Украйна, и за двете са едни и същи: "Действия на чуждестранна държава, чуждестранно юридическо или физическо лице, други субекти, които създават реални и/или потенциални заплахи за националните интереси, националната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, подпомагат терористична дейност и/или нарушават човешките и гражданските права и свободи, интересите на обществото и държавата, водещи до окупация на територия, експроприация и/или ограничаване правата на собственост, загуба на имущество, създаване на пречки за устойчиво икономическо развитие и пълноценна реализация от страна на украинските граждани на техните права и свободи".

Новият списък на Порошенко включва нови 400 души. Пълният списък може да видите тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връх на демокрацията, която само Одисей - име на достоен мъж,а обсебено от недостоен такъв, може да приветства!От невежество!От мързел!От безработица!От лична неудовлетвореност!От поръчково писане!От това, че е недооценен икономически, философски, политически, духовен, физически, политологически , глобалистически , социологически-извинете, ако съм пропуснал някои от познанията му, а намира някакви опоненти в мненията си за света-очевидно , повече подплатени.С опит и знания.
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Крим има и българи и гърци и даже италианци, които преди няколко дни се срещнаха с Берлускони.
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 102Искаш ли адреса на психиатрията ?
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До -10В крим има и татри и турци и даже украинци ! Те всички гласуваха ЗА Русия !
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До -10Чърчил за Англия !
62
11
 
3
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Аз Умнико те питам коя от поне 150 нации в Руската федерация е поставена най-отпред?---------Отговор: руската. Потвърждение: Виж Крим!
61
8
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
"Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде "Страж на робството до разпадане на империята"Познайте от 3 пъти кой го е писал това :-)
60
4
 
13
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Одисей 1и с какво ще подкрепиш празните ти твъедения одисее ,,,Знаеш ли че в Русия има област ..която е по голяма от Израел по територия и се нарича Еврейска автономна република ....за Балкхария ..чечения, чувал ли си ...в Казан знаеш ли колко татари живеят ...фашизъм/национализъм и русия това богохулство бе умник 1
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силвио Берлускони е обявен от Параша за персона нон грата, заради посещението на Крим преди няколко дни. Укропската прокуратура му е повдигнала обвинение, че е изпил заедно с Владимир Путин една бутилка испански Херес де ла Фронтер от 1775 година във винарната "Масандра".
58
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Одисей 1 90Тъпчо НЕОНАЦИЗЪМ означава че Руската нация се поставя над останалите. Аз Умнико те питам коя от поне 150 нации в Руската федерация е поставена най-отпред? Вземи мисли логично дори в правителството част от хората не са етнически руснаци. Изобщо да не говорим за Думата и местното самоуправление. Дори Жириновски който се определя като националист се изразява "НАШИТЕ ОТ СРЕДНА АЗИЯ' като там 95% са с монглоидни черти.
57
0
 
12
 
! Отговори
ДонбассForever преди 8 години
Маги Ташева, хич не им цепи басма!
56
3
 
18
 
! Отговори
10 000 украинци преди 8 години
Още една такава статия в полза на Русия, и още 10 000 украинци ще напуснат украинската армия и ще се присъединят към опълченците в Донбасс! С американските си оръжия.
55
3
 
16
 
! Отговори
майорски преди 8 години
До Одисей 1абе ти луд ли си бе ...в Русия (Руска Федерация) живеят мирно над 40 разлижни народности(татари, монголци казаци, и тем подобни )...руснаците са само една от тях ...за какъв фашизъм говориш в Русия ...за какъв националижъм ....това че хората са родолюбци и се гордеят със страната си ...с историята си ...с победите и загубите си ...въобще няма нищо общо с фашизма ...това твойто си е жива демагогия !
54
0
 
5
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Ходи при твоите, те разрешиха еднополовите бракове, може пък да те огрее,-------------Моите са там където съм аз. Ако ти не се считаш за тукашен, какво чакаш?
53
2
 
5
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Да не говорим пък колко е стимулиран Сидеров, след като от разбиващите статии срещу СССР и съветската армия изведнъж стана по-голям комунист и от Ленин!
52
4
 
5
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Пардон, Ташева не е надъхана, тя едва ли има някакви принципи, че да е надъхана. Тя е стимулирана :-)
51
5
 
9
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Фашингтонска пропаганда действа в съответствие с простичките принципи на Йозеф Гьобелс: Заигравай с емоциите; колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-добра е тя; лъжите трябва да бъдат повтаряни многократно.----------И Атака много добре владеят тези принципи. Последната лъжа, която чух от надъханата бабичка Ташева е, че Сирия основно била християнска, а насам не идвали християните. Ха, ха, ха!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toia mnogo go e zakasal stom nema prepitanie za 400 jurnalistiami ako na garata u Kinef se storvari bolert deto pee i kara ski
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБРАВО БЪЛГАРИЯ!!! ВЪН УКРОФАШИСТКИТЕ ***!!
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УКРФАШИСТИ НЕ СЕ ВЕЧНИ И НА ТЯХ ЩЕ ДОЙДЕ КРАЙ