Главорезът Омар Ал Шишани обучен на "занаята" от САЩ

Вторият по значимост командир в ИД е от чеченско-грузински произход
20 сеп 2015 14:55,
334
Главорезът Омар Ал Шишани обучен на "занаята" от САЩ
Омар Ал Шишани. Кадър: YouTube

Вторият по значимост командир в редиците на "Ислямска държава" Омар Ал Шишани е бил обучаван от американски командоси, твърди американското издание "Бизнес инсайдър".

През 90-те години той участва в руско-чеченските войни, а след това и като редовен войник в грузинската армия. В продължение на четири години - от 2006 до 2010 г., военната част, в която е бил причислен  Ал Шишани, минава на специално военно обучение при американски специални части, споделили достоверни източници пред изданието.

"Той беше съвършен войник за своята възраст и всеки знаеше, че той е звезда. Ние бяхме много добре обучени от американските военни части и там той беше ученика за пример", коментира американски бивш военен, който се е сражавал рамо до рамо с Ал Шишани в грузинската армия.

"Много добре го обучихме, и по този въпрос имахме пълната подкрепа от Америка. Всъщност единствената причина да не се сражава в Ирак на страната на американците е, защото ни беше необходим в Грузия", казва официален грузински представител от министерство на отбраната.

По-късно Ал Шишани изпада в немилост, задържан е и престоява 15 месеца в затвора в Грузия за незаконно притежание на оръжие. През 2012 г., след излежаване на присъдата, напуска Грузия и през Турция се отправя към Сирия.

29-годишният мъж е от чеченско-грузински произход. Истинското му име е Таркан Батирашвили и е един от най-разпознаваемите членове на "Ислямска държава".

Той е най-известният военен командир на екстремистката групировка и се нарежда под №2 две в йерархията на организацията, веднага след халифа Абу Бакр ал Багдади.

Ал Шишани ръководи успешни военни операции за екстремистите в цяла Сирия, също както и част от акциите в западната част на Ирак.

Меиждувременно днес стана ясно, че 75 сирийски бунтовници, обучени в Турция от САЩ и съюзниците им да се бият с групировката "Ислямска държава", са влезли в Сирия.

Ръководителят на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) Рами Абдул Рахман посочи, че бунтовниците са преминали от Турция в Сирия с 12 превозни средства, оборудвани с картечници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
6
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
183 Мога ли да те подкрепя Браннико , да наистина Руската Федерация в полуостров Крим и сепаратистите от ДНР и ЛНР държат около 9% от украинската територия или от 600 000км2 / Украйна е най-голямата европейска страна като изключим Русия която и не е само европейска /та от 600 000 км 2 онези държат около 54 000 км като само Крим е 27 000 км2 и от граница с Руската Федерация с дължина 1955 км само 100 км не са под украински контрол без да броим и моркста граница около Крим разбира се
109
12
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
185 Aве земи се ГРЪМНИ бе, не пробутвaй шитните ru. зa " някaкви си евро собственици" нa рускaтa лукойл! Рускaтa мaфия чрез постaвени лицa- офшорки изкупи Бългaрия ФAКТ, зaтовa е мизериятa и ще бъде още! Докaто не ви изтрепaме нa мегдaнa тaкa ще е
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БраникИстината за Лукойл е следната тази компания, нейните поделения, вкл. Лукойл Нефтохим Бургас Ад, са собственост на банковата династия Ротшилд.
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийският представител в ООН открито заявява,че зад конспирацията за разрушение на Сирия стои проекта заВелик"Израел".Ето причината за страданията на милиони.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БрaнникЕдна лъжа повторена 100пъти не я прави истина. Та ето на кой е Лукойл : Лукойл Нефтохим-Бургас АД е собственост на Lukoil Europe Holdings B.V.А, Lukoil Europe Holdings B.V. е 100% собственост на компанията майка Lukoil Oil Company (Company Overview of Lukoil Europe Holdings B.V). Изясняването на собствеността на компанията-майка ОАО Лукойл показва интересни неща: почти 77 % от акциите принадлежат на гигантската, базирана в Холандия банкова ING Group, Истината за Лукойл е следната тази компания, нейните поделения, вкл. Лукойл Нефтохим Бургас Ад, са собственост на банков
105
7
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
174 Другой път рускоезичен, другой ПЪТ! Укрaйнa държи повече от 2/3 от Донбaс ( донецкa и лугaнскa облaст), или " не е тaкa" a?
104
3
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
180 Искаш да кажеш че Асад е агент на Мосад така ли Уби рибата човече
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
178 Гого стой си на село в обора и онождай селските крави
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.е. това което виждаме в Сирия е планирано разпръскване на населението за"разреждане на арабското население"и на палестинското етнически прочистено население допълнително.От 23 милиона население на Сирия 7.6млн.са изместени от домовете си,разрушена инфраструктура и преследвания от терористи за които има24/7медийно покритие и никога споменаване на Сирийската армия ,която от4години се бие срещу терористи от 80държави(кой контролира медията?)
101
11
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
174 Кaлине ИМA ЛИ ПО- ГОЛЯМ ОБИРДЖИЯ В БЪЛГAРИЯ ОТ РУСКИЯ ЛУКОЙЛ И РУСКAТA МAФИЯ? РAНО ИЛИ КЪСНО НAРОДA ЩЕ ВИ ИЗБИЕ КAТО В УКРAЙНA ЗAПОМНЕТЕ ГО!
100
1
 
4
 
! Отговори
Гого селския бик преди 8 години
Има ли тук българи или всички са внос ???? И харесват черни икаруси да ги помпат и те да реват като *** пред нар събрание ......тук е пълно със *** и *** от соф гета .....тя цяла софия е едно гето ...мръсотия наркомания гнусотия мизерия беднотия 20 етаж софиянец ....половин час търси място да паркира там е най голямата селяния клушария
99
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Слушате ли я Ирина Бокова по БТВ , колко е щастлива как децата и са в АМЕРИКА интересно защо не са в ЯКУТИЯ , тя трансформацията я е направила напълно от Якоруда до Америка а вие продължавайте да джавкате жалки копринки
98
9
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Идил ще победи в сирия и среднa aзия точно зaщото СAЩ не искaт дa се зaбърквaт във войнa без големи шaнсове зa БЪРЗ успех, русиятa е следвaщaтa в списъкa нa муджaхидините и прaктически нямa кaк дa спре ислямa! Но aко следвaщия Президент е Тръмп или Джеб Буш нa Идил ще им се види тесен светa!
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
174 Калинке или Копринке елементарна си
96
0
 
4
 
! Отговори
до 158 преди 8 години
Колкото и да ти се иска не можеш да извъртиш истината. Задникът си го въртиш добре, отренирал си се с бежанците. Но винаги им казвай да използват кондоми защото при многократното използване на една спринцовка за приемане на "евро-атлантически ценности" може да се пренесе Спин.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е само този. Четири от всеки пет бойци на Идил са тренирани от американците. Дадоха им Хамери за милиони долари, гласуваха им ги от парламента и бойците обичат да позират с тях по снимки. Всеки Хамър си е команден център с връзка с централния, затова Хилари Клинтън беше бясна когато руснаците задържаха един през руско-грузинската война. Вербувани са доста чеченци с цел навлизане в Русия.
94
4
 
7
 
! Отговори
Руснака преди 8 години
USA и тяхните *** по света!!!! Какво друго освен война искат америка да има далеч от тях а те да печелят от очастници като бг който за 15 години мисии си платиха милиярди на USA фирми за логистика
93
0
 
7
 
! Отговори
до 163 преди 8 години
Разбира се , че неможе да стъпи на малкият пръст на Едвин. Той беше написал поема за космически секс. Такова безгранично малоумие се излъчваше от тази поема и веднага беше въведена от централата на СДС за наръчник на начинаещи седесемалоумници.
92
8
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Никогa в Грузия или Чечения НЕ Е ИМAЛО ЩAТСКИ ВОЕННИ СПЕЦИAЛИСТИ, зa рaзликa от Укрaйнa и то от товa лято във Лвiв. Рaзликaтa се видя и ВИЖДA, моцкaлите сa зaвряни в *** ...
91
1
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 8 години
Абе, Сугарев не се появява нищо ',напоследък да не е отишал в редиците на своите мюсюлмански братя от ИДИЛ да защитава демокрацията от руският агресор.????