Путин категорично против "цветните революции"

Русия зачита суверенитета на Украйна, увери руският президент
Обновена: 28 сеп 2015 13:15 | 28 сеп 2015 11:30, Елка Василева
318
Путин категорично против "цветните революции"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия зачита суверенитета на Украйна и би желала другите страни също да го правят, съответно да не подкрепят държавни преврати. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американските телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес, предаде ТАСС.

"Зачитането на суверенитета означава да не се допускат държавни преврати, антиконституционни действия и незаконно сваляне на легитимните власти", подчерта Путин.

Още по темата

По думите му "Русия никога не е вземала и не смята да взема участие в действия, насочени към сваляне на легитимна власт". Руският президент обаче нарече "абсолютно неприемливо (. . .) да се решават въпроси, включително спорни въпроси, вътрешнополитически въпроси в републиките от бившия Съветски съюз чрез т. нар. цветни революции, чрез преврати и неконституционни начини за сваляне на действащата власт".

"Зная това със сигурност", отговори Путин, запитан за уточнение дали смята, че САЩ са замесени в свалянето на бившия украински президент Виктор Янукович през 2014 г.

Разпадането на Съветския съюз бе огромна трагедия заради множеството проблеми, които предизвика, заяви руският лидер, посрещнал според ТАСС "с усмивка" журналистическа реплика, че някои виждат в политиката на Русия опит да възстанови предишната си сфера на влияние.

"Вие ме радвате. През цялото време ни подозират в някакви амбиции и през цялото време гледат да изопачат нещо", каза Путин.

"Наистина казах, че според мен разпадането на Съветския съюз е огромната трагедия на 20-и век. Знаете ли защо? На първо място, защото 25 милиона руски хора в миг се озоваха извън границите на Руската федерация", обясни Путин и изтъкна последвалите проблеми с разделените семейства, множеството икономически, социални, битови въпроси. "Руснаците станаха най-голямата разединена нация в света днес", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е точен. А Обама е въздух под налягане с особена миризма, който излиза от едно специфично задно място. Бил решил проблема в Ирак хахахаха- да пита тогава иракчаните защо бягат от ежедневно избухващите терористични бомби там и разрушената им държава.
166
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До дружинен прецедател 292и с външната намеса устоя 45 години сравнено с 2 века????
165
0
 
2
 
! Отговори
дружинен прецедател преди 8 години
. Б. К . П и.милиционери като кеворкян участваха много дейно във фалшифицирането на изборите през 1990 г за велико народно събрание ,и така . България се оказа еединствената бивша соц страна от блока през 1990 г със комунистическо правителство . Незнам и не ме интересуват в . Сащ коя партия е на власт ,то и американците не ги интересува ,но знам че в нашата родина 45г имаше сами една партия
164
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До дружинен прецедател 290Помисли Дружинен как е възможно в хАмерика ВЕКОВЕ да има две(2) партии и независимо от победи(когато могат да се нароят кой от кой е по-велик) или поражения(кой да отлюспим) само тези ДВЕ(2) партии властват и си предават властта в овалния кабинет и сената. Дори и в Велокбритания(прототипа на САЩ) има повече партии и доста за загивали през вековете замествани от нови. Няма такава математическа и социална възможност - значи МАНИПУЛАЦИЯ - ЗНАЧИ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ФИКЦИЯ В САЩ
163
4
 
4
 
! Отговори
дружинен прецедател преди 8 години
Въпреки всички измами и дефекти на нашите избори ,впрочем повечето от които са дело и наследство от партията майка като се почне от капачките за буркани мине се през кебапчетата та до ромските гласове . И пак са по демократични и истински от тези във вашата русия другарю . Там никога не е имало каквито и да е демократични избори
162
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 286Анонимни пиши си името да ти се смеем персонално.Сега изборите в БГ демократични ли са? С Купен Вот? С Манипулации понякога дори доказани. С Врътки в листите? Значи нашите правителства също не са легитимни. Това не е волята на народа. А наказателния вот - просто няма да гласувам за тия дръвници някой отчита ли го? НЕЕЕЕ този наказателен вот с "МЕТОДИКА" по преброяването УВЕЛИЧАВА РЕАЛНО ПОБЕДАТА НА НАЙ-СИЛНИЯ!Дай да ги свалим а? Де е хАмерика да ни спретне Революцийка
161
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 2851. Диви ли са племената в Арабския регион - да и на собствен гръб го усетихме и ние и Унгария а и скоро и Гемания. ДА2. Светските диктатори(защото Ислямиските диктатори никой не ги пипа) бяха ли свалени от САЩ чрез "Цветни революции"? ДА3. В тези страни цари ли АНАРХИЯ? ДА Без Изключение въпреки десетилетия военна намеса.4. Има аксиома ЛОШИЯ МИР Е ПО-ДОБЪР ОТ ВЯРНАТА ВОЙНА. Доказано на практика в арабския свят включително и в Украйна запалена по същия начин от САЩ
160
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 282Какво означава нахлуване?Путин да е финансирал НЕЗАКОННИ(според избраната власт независимо дали тя е угодна някому или не) ВЪОРЪЖЕНИ ОТРЯДИ които ИЗВРАЩАВАЙКИ ТЕРМИНИТЕ ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА да ТЕРОРИЗИРАТ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ? - НЕ НАЛИ? (Ще кажете Украйна но Сепаратистите възникнаха спонтанно като контрамярка на кървавите похвати Майдановци и то месеци след преврата)Путин е пратил ОФИЦИАЛНО Охрана на собствените си бази по договор с правителството на Сирия и инструктори
159
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиБоби, какво излиза че нахлуването на Путин в Сирия е съвсем нелегитимно и сега руското фишече се сети да иска мандат от ООН, ама ядец.
158
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ШопИзобщо Шопе Изслуша ли обращението? Не нали.Каза Арабите да се оправят сами ние ще им помогнем щото ние няма как като Чужди да им наложим нашите идеи. И всичко да бъде с Мандат на ООН. Защото иначе ще имаме само няколко пункта на власт и много пъпети.
157
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бг закъснява с хвалебствията по повод речта на Путин в ООН. Защо няма радостни възклицания и дитирамби по повод изхождането на руския богочовек в Ню-Йорк?
156
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Путин е глупав А ти 100 пъти по глупав. То и във Франция са свалили незаконно краля си и са му резнали главата на гилотината . Наполеон незаконно си е провъзгласил за император. САЩ незаконно са обявили независимост от Англия, и т.н.. Ние незаконно сме обявили и съединението и независимостта.
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Путин е глупавА 100 пъти по глупав. То и във Франция са свалили незаконно краля си и са му резнали главата на гилотината . Полина незаконно си е провъзгласил за император. САЩ незаконно са обявили независимост от Англия, и т.н.. Ние незаконно сме обявили и съединението и независимост.
154
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Путин е глупав 269Проследи и по насетне докато не стигнеш до някоя пронцеса взета от Руски Наследник на Престола от Западна Еропа да обявиш Нелегитимни всички Управляващи в Еропа апосле и вСвет и да ходим да свалаяме правителства подред.
153
3
 
6
 
! Отговори
Стокхолм преди 8 години
Соросиди жииви ли сте още. Долара съвсем изтъня откак Сади арабия и Иран помпат яко петрол Маса компаниии фалираха в УСА-та и фалитите не спират
152
6
 
4
 
! Отговори
бау бау преди 8 години
За един кокал наще бай-*** олизаха на *** ***. Еххх кученца кученца, ще си останете навеки едни най-обикновени кученца.
151
3
 
19
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Радвам се, че Русия си има велик президент.
150
8
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Боже милите -Сталин ги разселваше и създаваше съветстка нация сега тоя реве.Не ви стигна територия.Прав е да се сърди ***-революциите свалят диктатори.А най-добрите му приятели са именно такива.Иначе в в Афганистан и в Чехия не направиха окупация и насилствено сваляне на власта.Нееее!Крим го окупираха хуманно и отговорно!Така от любов към руските граждани там.
149
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Двулични Измамници 261За Оизмама и ЦРУ съм съгласен. От както обаче се разпадна Съюза методите на КГБ не се сещам да са ползвани от Раките. ЗА по времето на СССР напълно си прав
148
10
 
3
 
! Отговори
Двулични Измамници преди 8 години
Рашите навсякъде подкрепяха партизанските отряди, само и само на власт да дойдат подчинени на тях правителства. И в България властта е свалена със участието на рашките. Тъй че нямат никакво право да приказват че били против Революциите. Това е все едно разбойника да се обяви против разбойничеството. ***, върви си там откъдето изпълзя Двуличнико!!!