Русия ще координира със САЩ полетите над Сирия

Москва: Американците да дойдат, да обсъдим лице в лице проблемите
Обновена: 7 окт 2015 08:06 | 7 окт 2015 07:19, Анисия Иванова
52
Русия ще координира със САЩ полетите над Сирия
Снимка: Reuters

Русия уведоми САЩ, че е готова да поднови обсъжданията на ниво армии за избягване на инциденти между самолетите на двете страни при водените от тях паралелни кампании на въздушни удари в Сирия. Това заяви в Италия днес пожелал анонимност американски официален източник, цитиран от Ройтерс.

В рамките на своята европейска обиколка американският министър на отбраната Аштън Картър заяви по-рано днес в Испания, че е спешно необходимо да се възобновят преговорите по въпроса и осъди "наистина безотговорното и непрофесионално" нарушаване от Русия на турското въздушно пространство.

Няколко часа по-късно американски официален източник каза пред репортери във военновъздушната база на НАТО в Сигонела на остров Сицилия, че Москва е дала да се разбере, че е готова да поднови разговорите, но няма определена дата.

ТАСС цитира по-рано днес изказване на руския заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов, че руската армия по принцип е съгласна с предложенията на САЩ за координиране на военните полети.

Министърът обаче посочи, че все още има различия и че потенциалът за сътрудничество е "доста по-широк" от предложения от Вашингтон. Антонов каза също, че Русия е направила свои предложения, но не уточни какви са те.

"За наше съжаление американците засега казват, че нашето сътрудничество трябва да се ограничи до технически въпроси, засягащи нашите пилоти при изпълняваните от тях мисии", каза Антонов. "Американците ни предоставиха документ, по който работим. Генералният щаб по принцип подкрепя документа".

Антонов заяви още, че двете страни ще проведат втора видеоконференция по темата в "близките дни". "Но би било по-добре, ако нашите (американски) колеги дойдат при нас в министерството на отбраната, за да можем да обсъдим лице в лице проблемите пред нас", посочи той.

Американското предложение включва основни правила за сигурност, като спазване на безопасна дистанция между американските и руските самолети и използване на общи радио честоти за сигнали за бедствие, казаха официални източници. Те допълват, че правилата биха били сходни с тези в гражданското въздухоплаване. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе *** пияни, вие сте още в 13 век!За какво да ви идват на крака, вие сте пияни.Днес използваме телефони и интернет, но вие още не сте чували за тях ;)И да знаете - можем да се чуваме и виждаме с други по света, няма защо да ходим на място за всяка приказка ;)
12
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Сутрешното приемане на "дрога" е признак на лабилна психика. Здравето ви е в опастност. С уважение: д-р Чукачев
11
2
 
8
 
! Отговори
до17 преди 8 години
Това "джуджи" много така нежно, мазно , изтънчено. Да не си от "другият бряг" или няма нужда да питам. Убеден съм.
10
4
 
36
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Никой нищо няма да координира, американците са отказали да предоставят разузнаватели данни за ИД на руснаците. Остава Русия да затвори въздушното пространство над Сирия за самолети на НАТО и да си пуца терористите както си знае, разбира се умерените с умерени бомби ;)
9
3
 
24
 
! Отговори
координатите преди 8 години
Сащ трябва да предоставят на руснаците координатите на всички бази на ИД в Сирия, в Турция, в Израел, в Ирак, в Катар, в Грузия, във вече бивша Украйна и в Саудитска арабия. За бомбардировки.
8
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със зъби и нокти, чучолото, днешния рожденик, иска да защити единствената си смешна база в Средиземно море, че иначе няма къде да зарежда ръзждясалите си легени.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само да се нарушава въздушното пространство на Турция, ами да се нападне директно Ангора и Константинопол, защото това е основната държава виновна за войната и жертвите в Сирия!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирия никой няма да раздели след каро Русия е там.
5
3
 
12
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Основен източник на средства за ИД е продажбата на иракски петрол, идващ от находищата на нефт в Мосул. Синът на Ердоган изглежда е човека, който прави продажбите за износ на петрол от ИД възможни.Билал Ердоган притежава няколко морски компании. Той е подписал договори с европейски компании за пренос на краден иракски петрол и продажба на различни азиатски държави. Турското правителство купува петрола, а корабните компании на Билал, притежаващи няколко пристана в пристанищата в Бейрут и Чейха.
4
2
 
16
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Според френския геополитически анализатор Тиери Мейсан, Реджеп Ердоган организира плячкосването на Сирия, унищожи фабриките в Алепо, икономическия капитал и открадна машините. Подобно на това, той организира кражбата на археологическите находки и направи международен пазар в Антиохия.Прочети цялата статия тук: Мръсните игри на Ердоган с Ислямска държава - Поглед Инфо
3
4
 
18
 
! Отговори
додо преди 8 години
Сащ искат да си защитът по някакъв начин отрочето . Колко са жалки бок да ги заличи
2
2
 
7
 
! Отговори
додо преди 8 години
Сащ искат да си защитът по някакъв начин отрочето . Колко са жалки бок да ги заличи
1
2
 
39
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Пропаганда!Нарушения на въздушното пространство на съседна страна, след излизане от атака, е нещо нормално! Особено, когато целта е близо до границата. Това натовци го знаят, но няма за какво друго да се хванат и заливат медиите с тази истерия. Така ще е докато не се намерят детски трупчета, за да се развихрят още повече.