Русия да се поучи от опита на СССР в Афганистан

От Белия Дом считат, че стратегията в Сирия е неподходяща
9 окт 2015 09:52,
75
Русия да се поучи от опита на СССР в Афганистан
Снимка: архив Reuters

Администрацията на Барак Обама заяви, че при провеждането на военната си операция в Сирия, Русия трябва да помни печалния опит на Съветския съюз в Афганистан и на САЩ в Ирак, където загинаха около 4000 американски военни и цивилни. Това заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от ТАСС.  

Още по темата

Белият Дом счита, че Русия трябва да си спомни уроците, които Съветският съюз научи в Афганистан както и от опита САЩ в Ирак, където републиканската администрация на Джордж Буш водеше война срещу режима на Саддам Хюсеин под предлог, че той притежава оръжия за масово унищожение.

Ърнест заяви, че САЩ продължават да смятат стратегията на Русия за неподходяща, защото тя е насочена предимно към подкрепа на сирийския президент Башар Асад, а не към разгром на екстремистите, заяви Ърнест.

"Русия рискува да се подложи на още по-голяма международна изолация и да бъде въвлечена в междурелигиозен конфликт", каза той.

Говорителят на Белия дом настоя, че Русия "не може или не желае да направи разлика в целите в Сирия" и болшинството на нейните удари се нанасят в райони, където "Ислямска държава" не присъства, а вместо това са под контрола на умерената опозиция. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: АфганистанСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
Съвет от Москва! преди 8 години
ХОДИ БЕРИ БАНАНИ -МАЙМУНСКИ ГЕРОЙ НА ТРУДА- АФРИКАНСКИ ОРДЕНОНОСЕЦ
30
0
 
22
 
! Отговори
ПР-а на Пентагоня преди 8 години
Ако Овалната Соба ***, то Кремъл прави нещата правилно ;-)
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ се провалиха в Близкия изток.
28
0
 
15
 
! Отговори
??? преди 8 години
Ох , американците даже дават как изглеждат Крилатите Ракети на Руснаците . Изглеждат като ( неонова светлина - тесен цилиндър - много прецизно попадение . Е как попаднаха в Иран , като Иран казва че не падат в Иран ?? Нали имат прецизно попадение , значи бият И.Д от Каспийско Море !
27
1
 
15
 
! Отговори
GENERAL GADORYAB преди 8 години
Умерените главорези значи, а ?;))) Тия американци природно ли са толкова *** или посещават специални курсови по предмета? Или се правят на две и половина.
26
14
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До ****А сега какво стана с ИДИЛ... - още една жертва не са дали...
25
13
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Верният ход на Запада е да ги оставят да хвърлят бомби... - независимо срещу кого - всички заслужават... - така или иначе Русия влезе в капана и разорението и изтощението ще я довършат...
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От Белия Дом считат, че стратегията в Сирия е неподходяща"което значи че е точната !Приписва се на Сталин:"За верността на решенията си, можете да съдите по яростта с която ви плюят враговете ви!"
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 2 дни , Руските военни кораби изстрелват КРИЛАТИ ракети към Сирия ( на 1.500 км).Попаденията са И.Д , заедно координирани със Сирийската Пехота.И за това пак зареваха , а САЩ нямат въобще стратегия . И хем си казват че нямат , хем коментират и пускат неверна информация !
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СССР построи над 2000 предприятия в Афганистан, тази страна никога не е била по-развита, сега живеят в първобитния строй.
21
2
 
22
 
! Отговори
Костадин преди 8 години
На "демократичната"Америка й беше поискано да даде местоположение на базите на ИДИЛ и от нейна страна мълчание! На всеки средно интелигентен човек му стана ясно, че Америка подкрепя ИДИЛ. За една година се е увеличило влиянието на ИДИЛ от 30 на 70%. Американците не могат да се скрият, а за инцидента с Лекари без граница и целият покрит случай за пореден *** доказват, че са ***.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ЛОШО БЕЛИЯТ ДОМ ДА ВЗЕМЕ ПОУКА ОТ СКОРОШНАТА СИ ГРЕШКА С ХУМАНИТАРНАТА БОЛНИЦА И ОТ БЕЗПОЛЕЗНИЯ СИ ПРЕСТОЙ В СИРИЯ 4 ГОДИНКИ И ОТ МНОГОТО РОЗОВИ РЕВОЛЮЦИИ В АРАБСКИЯ СВЯТ ДО МАЙДАН В УКРАЙНА - ВСЕ ПЛАЧЕВНИ РЕЗУЛТАТИ -НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реват на умряло, защото боли. Скоро Сирия ще бъде прочистена от терористи.
18
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
"Империята на злото"... - оправда името си...
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има голяма разлика между афганистан и сирия. В афганистан живеят в пещери и харлупи и както ми казваше един афганистанец състудент в чужбина още 33 -та година англичаните избягаха от афганистан а владееха индия и пакистан. Афганистанците са неуловими ...
16
8
 
3
 
! Отговори
сеирджия преди 8 години
За тези, които са твърдо против САЩ само ще напомня каква щеше да е географията на Европа, а и на останалия свят, ако САЩ бяха отказали на тогавашния СССР и не влязоха във втората световна война срещу Германия и Япония, а останат неутрални.. А на г-н Петров само ще кажа нека първо се научи как се пише милиард и тогава да се прави на коментатор, то не че и Б. Борисов знае...
15
11
 
7
 
! Отговори
РАД преди 8 години
Няма проблем!Братушките ще правят това, което могат най-добре: Война на чужда територия с брутализъм и количествено превъзходтсво + жертви, но покрити с тайни погребения и пропаганда.Резултатът ще е както обикновено: пирова победа на висока цена, която ще платят обикновените руснаци, а Путин и олигарсите ще бъдат тачени като "православни герои".Несъгласните - покушения, затвор и изселване, а опозицията-съд и затвор.Всичко е както си му редът :)
14
4
 
25
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Обама да не забравя кой съсипа арабските страни под предлог че били управлявани от диктаторски режими. Кой свали Кадфи, Садам, кой подпали Сирия. Това бяха все уредени и мирни страни и точна заради тази "диктатура" там имаше ред и спокойствие. Но това не се хареса на краварите, затова нека Обама не спи спокойно защото това тегне и на неговата съвест. Америка ще има много да плаща, много!!!
13
3
 
13
 
! Отговори
сър Георги Храста преди 8 години
Американските съвети, действия и интриги са ясни...НЕ МЕРСАЖ...
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия що само дават акъл?!Те защо не се научиха от техният си опит, който е доста по-богат.Циврят като ученички!